Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Το μανικιούρ, είναι μια μορφή τέχνης και σίγουρα δεν μπορούν όλοι να επιτύχουν το επαγγελματικό αποτέλεσμα των μανικιουριστών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά tips τα οποία ο καθένας μπορεί να κατανοήσει και να υιοθετήσει.

Βασικά tips στο μανικιούρ, που προσφέρουν στα άκρα μας την περιποίηση και την ομορφιά που αναζητάμε. Δεν είναι δύσκολα, δεν απαιτούν ακριβά εργαλεία και σίγουρα μπορεί η καθεμία μας, να τα κάνει από το σαλόνι του σπιτιού της!

Για αρχή, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το άλφα και το ωμέγα στα περιποιημένα και όμορφα άκρα, είναι ο τρόπος που τα έχουμε λιμάρει. Πιο συγκεκριμένα, ένα όμορφο σχήμα το οποίο ταιριάζει στο χέρι και στη προσωπικότητα μας, μπορεί να αναδείξει οποιοδήποτε σχέδιο και χρώμα διαλέξαμε για το μανικιούρ μας.

Παρακάτω λοιπόν, αποφασίσαμε να σας δείξουμε ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για το κάθε χέρι, έτσι ώστε να διαλέξετε αυτό που θεωρείτε ότι σας ταιριάζει περισσότερο. Εκτός αυτού, θα σας δείξουμε και την τεχνική που θα σας βοηθήσει να λιμάρετε σωστά τα νύχια σας δίνοντας τους, το σωστό σχήμα. Δείτε παρακάτω:

Τετράγωνα νύχια

Τα τετράγωνα νύχια είναι τα αγαπημένα νύχια των περισσότερων γυναικών. Είναι ένα κλασικό σχήμα που ταιριάζει στα περισσότερα γυναικεία δάχτυλα. Όχι σε όλα όμως. Τα τετράγωνα νύχια, δεν ταιριάζουν στις γυναίκες με πολύ μεγάλη βάση νυχιών ή κοντά δάχτυλα. Το αποτέλεσμα, δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό.

Παρόλα αυτά, αν δεν διαθέτεις κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία και θες να κάνεις τετράγωνα τα νύχια σου, πρέπει να προσέξεις να απαλύνεις λίγο τις γωνίες των νυχιών σου με τη λίμα. Επειδή είναι αρκετά αιχμηρές, αν δεν τις περιποιηθείς μπορεί να τραυματίσουν κάποιον την στιγμή που τον αγγίζεις.

Οπότε, απαλύνουμε τις γωνίες, προσπαθώντας να διατηρήσουμε το τετράγωνο σχήμα τους.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Τετράγωνα νύχια με στρογγυλές άκρες ή αλλιώς…squoval nails

Μοιάζουν πολύ με τα τετράγωνα νύχια, όμως έχουν το πλεονέκτημα να δείχνουν περισσότερο σικ και να ταιριάζουν ακόμη και στα νύχια, τα οποία έχουν μεγάλες βάσεις. Έτσι, τα squovaol nails είναι η αγαπημένη επιλογή των περισσότερων γυναικών.

Είναι κομψά περισσότερο ανθεκτικά από τα τετράγωνα νύχια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα squovals nails μπορείς να τα απολαύσεις, ανεξάρτητα από το μήκος που έχουν τα νύχια σου. Αν θέλεις να το επιτυχείς και συ, τότε με την λίμα, τετραγώνισε το κέντρο του νυχιού και στη συνέχεια επεξεργάσου αρκετά τις γωνίες του, έτσι ώστε να τις στρογγυλέψεις.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Οβάλ νύχια

Τα οβάλ νύχια είναι μια κλασική και αρκετά safe επιλογή για κάθε γυναίκα. Τα πλεονεκτήματα ενός οβάλ μανικιούρ είναι πολλά. Ταιριάζει σε όλα τα γυναικεία δάχτυλα, δεν επηρεάζεται από το μέγεθος των νυχιών, των δάχτυλων ή της βάσης των νυχιών και διευκολύνει πολύ τις γυναίκες που εργάζονται σε γραφεία.

Είναι αρκετά κοντά, στο φυσικό σχήμα του νυχιού και είναι σε θέση να “λύσει” τα χέρια, στις γυναίκες που αγαπούν τα νύχια κοντού ή μεσαίου μεγέθους. Τέλος, το οβάλ σχέδιο κάνει τα δάχτυλά μας να δείχνουν λεπτότερα και μεγαλύτερα.

Η κορυφή των οβάλ νυχιών είναι πιο στρογγυλή από ότι στα αμυγδαλωτά και οι άκρες των νυχιών, είναι πλαγίως λιμαρισμένες. Οπότε αν θέλεις να το επιτυχείς, λίμαρε με πλάγιες κινήσεις τις άκρες και στρογγύλεψε τις κορυφές τους!

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Στρογγυλά νύχια

Τα στρογγυλά νύχια, είναι ιδανικά για τις γυναίκες που έχουν κοντά και χοντρά δάχτυλα καθώς επίσης και για εκείνες, που έχουν μεγάλη βάση στα νύχια τους ή χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια, στη καθημερινότητα τους. Μοιάζουν πολύ με τα οβάλ, μόνο που η κορυφή των νυχιών είναι πιο πλατιά και στρογγυλή.

Αν θέλεις να επιτυχείς τα στρογγυλά νύχια, τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να στρογγυλέψεις αρκετά την κορυφή και να λιμάρεις με κάθετες κινήσεις τις άκρες των νυχιών. Είναι ένα μανικιούρ που ταιριάζει σε όλες και έχει την τάση να κάνει τα νύχια και τα δάχτυλα να δείχνουν πιο μεγάλα και πιο κομψά.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Πολύ μυτερά νύχια ή αλλιώς…stiletto nails

Είναι ένα είδος μανικιούρ που έχει διχάσει την γυναικεία αλλά και την…αντρική κοινότητα. Μια μερικά του πληθυσμού την έχει λατρέψει και μια άλλη μερίδα του πληθυσμού, δεν θέλει ούτε να τα βλέπει.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι εξαιτίας της πολύ λεπτής άκρης τους, είναι ακατάλληλα σε περίπτωση που ασχολείστε με χειρονακτικές εργασίες, έχετε ή ασχολείστε με παιδιά και φυσικά χρειάζεται να φοράτε φακούς επαφής.

Μοιάζουν πολύ με τα οβάλ, μόνο που τα stiletto nails, έχουν πολύ μυτερή άκρη. Η αλήθεια είναι, πως ένα τέτοιου είδους μανικιούρ, δε θα μπορούσατε να το κάνετε εύκολα μόνες σας στο σπίτι, καθώς τις περισσότερες φορές, επιτυγχάνεται με την βοήθεια του ακρυλικού υλικού.

Παρόλα αυτά, αν έχετε αρκετά μεγάλα νύχια μπορείτε με τη λίμα σας, να κάνετε την άκρη των νυχιών σας να φαίνεται όσο πιο μυτερή γίνεται επιτυγχάνοντας ένα αποτέλεσμα, που βρίσκεται πολύ κοντά οπτικά, στο κλασικό stiletto nails μανικιούρ.

Το θετικό με το συγκεκριμένο μανικιούρ, είναι ότι είναι αρκετά μοντέρνο και ταιριάζει σε όλους τους τύπους των νυχιών. Βέβαια, για όσο βρισκόμαστε σπίτι, τα stiletto nails δεν ενδείκνυται στις γυναίκες με τα πολύ κοντά νύχια.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Mountain peak nails

Είναι ένα είδος μανικιούρ, που δημιουργειται δύσκολα στο σπίτι ακριβώς σαν τα stiletto nails, αφού για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα η μανικιουρίστα χρησιμοποιεί ακρυλικό υλικό ή τζέλ. Παρόλα αυτά, είναι περισσότερο εύχρηστα από ότι τα stiletto nails, αφού η άκρη τους είναι λιγότερο μυτερή.

Μπορείς να επιτυχείς ένα παρόμοιο σχήμα στα νύχια σου, προσπαθώντας να λιμάρεις τις άκρες των νυχιών με κάθετες κινήσεις για να δημιουργήσεις ένα μυτερό αποτέλεσμα. Ταιριάζει στις γυναίκες με μεσαίου μεγέθους νύχια, σε αντίθεση με τα stiletto nails.

Και τα mountain peak nails δεν ενδείκνυται σε γυναίκες με κοντά νύχια για όσο μένουμε σπίτι. Είναι ιδιαίτερα εύθραυστα οπότε δεν είναι πολύ πρακτικά, για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν στη καθημερινότητα τους σε μεγάλο βαθμό τα χέρια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα mountain peak nails είναι πιο σικ από ότι τα stiletto nails.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Edge nails

Τα edge nails δυστυχώς δεν μπορούν να δημιουργηθούν στο σπίτι, αφού για να επιτυχείς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ακρυλικό υλικό. Παρόλα αυτά, είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο μανικιούρ, αν και στην Ελλάδα ακόμη, δεν είναι πολύ διαδεδομένο.

Όταν όλα τελειώσουν και η ζωή μας γυρίσει στους κανονικούς της ρυθμούς, αξίζει να ξέρεις ότι τα edge nails ταιριάζουν στις γυναίκες, που έχουν μακριά και λεπτά δάχτυλα και όχι τόσο μεγάλη βάση νυχιών. Σε διαφορετικές συνθήκες, το αποτέλεσμα δεν δείχνει τόσο κομψό.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Νύχια μπαλαρίνα ή αλλιώς…Coffin nails

Τα νύχια μπαλαρίνα είναι ένα πολύ σικ και ιδιαίτερο μανικιούρ. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν, είναι ότι είναι αρκετά μακρυά και η βάση των νυχιών, είναι τετραγωνισμένη. Το τετραγωνισμένο της βάσης όμως, είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα να τα κάνει να δείχνουν σαν…τα πόδια μιας μπαλαρίνας, την ώρα του χορού.

Στην ουσία, τα coffin nails, έχουν το ίδιο μάκρος με τα stiletto nails μόνο που η άκρη, αντί να είναι άκρως μυτερή, γίνεται τετράγωνη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικά στη καθημερινότητα αν και μπορούν να δημιουργηθούν και σε μεσαίου μεγέθους νύχια.

Παρόλα αυτά, αν θέλεις να επιτυχείς τα coffin nails στο σπίτι, θα πρέπει τα νύχια σου να έχουν μάκρος. Σε αντίθετες περιπτώσεις, μπορεί το αποτέλεσμα να μη βγει τόσο σικ, χωρίς τη βοήθεια της μανικιουρίστα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ταιριάζει σε όλα τα δάχτυλα και έχει τη τάση να τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο λεπτά.

Τέλος, θα μοιραστούμε μαζί σας και μια…πληροφορία που ανήκει στη βιβλιογραφία. Πολλοί διαφωνούν για το όνομα του συγκεκριμένου μανικιούρ. Είπαμε πιο πάνω, ότι τα νύχια μπαλαρίνα πήραν το όνομά τους επειδή το σχήμα τους μοιάζει πολύ με τα πόδια μιας μπαλαρίνας όταν χορεύει.

Αντίστοιχα, κάποιοι τα ονομάζουν coffin επειδή ταιριάζουν και σε αυτό το σχήμα. Παρόλα αυτά, μπορεί να ακούσετε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα, αφού τα coffin nails σύμφωνα με εκείνους, έχουν πιο μυτερές άκρες ενώ τα μπαλαρίνα νύχια, πιο στρογγυλεμένες.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Lipstick nails

Τα lipstick nails όπως καταλαβαίνετε και από το όνομά τους, μοιάζουν πολύ με το σχήμα ενός καινούριου κραγιόν. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μια τετραγωνισμένη κορυφή που το μισό της, είναι διαγώνιο.

Αξίζει να αναφερθεί όμως, ότι είναι αρκετά αιχμηρά οπότε καλύτερα να τα κάνετε χρησιμοποιώντας ακρυλικό υλικό ή τζέλ. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί, ότι ακόμη και με αυτά τα υλικά, αν βάζετε φακούς επαφής ή έρχεστε συχνά σε επαφή με παιδιά καλύτερα να μην τα προτιμήσετε, αφού το σχήμα τους είναι ιδιαίτερα αιχμηρό.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Flare nails

Άλλο ένα είδος μανικιούρ, που δεν μπορεί να γίνει μέσα στο σπίτι, όμως αξίζει να ξέρετε ότι ταιριάζει σε γυναίκες οι οποίες έχουν μακριά νύχια. Για να επιτευχθεί όμως, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό υλικό ή τζέλ.

Αυτό που κάνει τα flare nails να ξεχωρίζουν, είναι ότι η άκρη των νυχιών είναι πιο φαρδιά σε σχέση με τη βάση. Αυτό σημαίνει, ότι γυναίκες που έχουν ήδη μεγάλη βάση, δε θα ήταν σωστό να προτιμήσουν το συγκεκριμένο μανικιούρ, αφού το αποτέλεσμα θα έβγαινε άγαρμπο.

Η μύτη των flare nails είναι επίπεδη ακριβώς όπως και στα τετράγωνα νύχια και σίγουρα αποτελεί μια πολύ μοντέρνα και πρωτότυπη επιλογή, για όταν θα λήξει η καραντίνα και βγούμε από το σπίτι!

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

Αμυγδαλωτά νύχια

Τα αμυγδαλωτά νύχια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μανικιούρ για τις γυναίκες. Έχουν λεπτή βάση και στρογγυλεμένη μύτη και πήραν το όνομά τους, ακριβώς επειδή μοιάζουν πολύ με τα αμύγδαλα. Έχει την τάση, να κάνει τα νύχια να δείχνουν πιο μεγάλα και κομψά.

Είναι ιδανικά, για τις γυναίκες που αγαπούν τα μεσαία και μακριά νύχια και κάνουν τα δάχτυλα να δείχνουν μεγαλύτερα. Δεν επηρεάζονται από το μέγεθος της βάσης των νυχιών, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι ένα μανικιούρ που δύσκολα κάνεις στο σπίτι.

Μπορεί το σχήμα του να μοιάζει εύκολο, είναι όμως πολύ εύθραυστο, γι’ αυτό και οι μανικιουρίστες για να το επιτύχουν τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν ακρυλικό υλικό ή τζέλ.

Δώσε το σωστό σχήμα στα νύχια σου & μάθε πως πρέπει να τα λιμάρεις!

All photos via Pinterest

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

 

Close