Μπερδεμένα μαλλιά και κόμποι : 8 συμβουλές για να απαλλαγείτε _

Μπερδεμένα μαλλιά και κόμποι : 8 συμβουλές για να απαλλαγείτε !Η αλήθεια είναι πως μας αρέσουν πολύ τα μακριά μαλλιά, όμως τα περισσότερα μακριά μαλλιά έχουν πολλούς κόμπους και μπερδεύονται εύκολα. Οι γυναίκες προσπαθούν να απαλλαγούν από τους κόμπους και τα μπερδεμένα μαλλιά, χρησιμοποιώντας χημικά σκευάσματα.

Όμως υπάρχουν μερικές λάθος συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με μακριά μαλλιά, που κάνουν τα μαλλιά τους να αποκτήσουν κόμπους και να έχουν μπερδεμένα μαλλιά, όσα χημικά σκευάσματα κι αν χρησιμοποιήσουν.

Δείτε ακόμα Μάρτιος 2021: Ιδέες για ατημέλητα χτενίσματα

Ακόμη κι αν έχετε το πιο ακριβό σκεύασμα για την περιποίηση των μαλλιών σας, δεν πρόκειται να δείτε αποτελέσματα, αν δεν αφήσετε πίσω σας αυτές τις κακές συνήθειες. Στο παρακάτω άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας 8 συμβουλές για να απαλλαγείτε από τους κόμπους και τα μπερδεμένα μαλλιά. Διαβάστε παρακάτω: 

Χτενίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα.

Πολλές γυναίκες έχουν πολλά και μακριά μαλλιά. Όταν λοιπόν τα μαλλιά σας έχουν κόμπους και είναι πολύ μπερδεμένα, αν αποφασίσετε να τα χτενίσετε όλα μαζί, θα πονέσετε πολύ, θα αργήσετε να τα ξεμπερδέψετε και θα καταστρέψετε τα μαλλιά σας.

Αν θέλετε λοιπόν να απαλλαγείτε από τους κόμπους και τα μπερδεμένα μαλλιά, μπορείτε πριν ξεκινήσετε να τα χτενίζετε να τα χωρίσετε σε τμήματα. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα, θα πονέσετε λιγότερο και φυσικά δε θα καταστρέψετε το τριχωτό της κεφαλής από άγαρμπες κινήσεις.

χτενίστε_τα_μαλλιά_σας_σε_τμήματα_για_να_μην_έχετε_κόμπους_και_μπερδεμένα_μαλλιά_

Χτενίστε τα μαλλιά σας από κάτω προς τα πάνω για να μην έχετε Μπερδεμένα μαλλιά και κόμπους

Οι περισσότεροι από εμάς χτενίζουμε τα μαλλιά μας ξεκινώντας από την ρίζα και προς τα κάτω. Όμως οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από κόμπους και πολύ μπερδεμένα μαλλιά, θα πρέπει να κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Ο λόγος είναι πολύ απλός.

Οι κόμποι συνήθως εμφανίζονται στις άκρες των μαλλιών και τα μπερδεμένα μαλλιά μπερδεύονται συνήθως στις άκρες και όχι στην ρίζα του τριχωτού της κεφαλής. Έτσι με το ένα χέρι ακουμπήστε απαλά τα μαλλιά σας για να μην πονέσετε και με το άλλο χέρι ξεκινήστε να χτενίζετε τις άκρες σας.

χτενίστε_τα_μαλλιά_σας_από_τα_κάτω_προς_τα_πάνω_για_να_μην_έχετε_κόμπους_και_μπερδεμένα_μαλλιά_

Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας με το σαμπουάν

Οι περισσότεροι εφαρμόζουμε το σαμπουάν στην κορυφή του κεφαλιού και στην συνέχεια με άγαρμπες κινήσεις μεταφέρουμε το σαμπουάν και στο υπόλοιπο κεφάλι. Αυτό όμως μπερδεύει τα μαλλιά μας ακόμη περισσότερο. Ο σωστός τρόπος που πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας είναι ο παρακάτω.

Βάζουμε σαμπουάν στα χέρια μας και εφαρμόζουμε το σαμπουάν στην κορυφή του κεφαλιού. Ξεκινάμε με απαλές κινήσεις να κάνουμε μασάζ στην κορυφή του κεφαλιού και μόνο. Όταν δημιουργηθεί η απαραίτητη σαπουνάδα, ξεκινάμε να μεταφέρουμε το σαμπουάν και στις άκρες των μαλλιών.

Προσοχή όμως. Δεν σηκώνουμε τις άκρες των μαλλιών προς στην κορυφή του κεφαλιού για να μεταφέρουμε το σαμπουάν. Αντιθέτως, με κάθετες κινήσεις, χαϊδεύουμε τις άκρες των μαλλιών μας έχοντας σαμπουάν στα χέρια και με αυτόν τον τρόπο το σαμπουάν εφαρμόζεται και στις άκρες. Είναι ο τρόπος λουσίματος που χρησιμοποιούν στα κομμωτήρια.

κάντε_μασάζ_στα_μαλλιά_σας_με_το_σαμπουάν_για_να_μην_έχετε_κόμπους_και_μπερδεμένα_μαλλιά_

Στεγνώστε απαλά τα μαλλιά σας για να μην έχετε Μπερδεμένα μαλλιά και κόμπους

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα γίνονται πιο εύθραυστα. Αυτό σημαίνει πως αν τα δένουμε με δύναμη με μία πετσέτα ή τα τρίβουμε άγαρμπα η τρίχα σπάει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε μία απαλή και στεγνή πετσέτα και να απορροφήσουμε την πολύ υγρασία με απαλές κινήσεις.

Στην συνέχεια στεγνώστε τα μαλλιά σας με ένα πιστολάκι, κρατώντας το πιστολάκι πάνω από το κεφάλι. Το πιστολάκι πρέπει να φυσάει στην ρίζα των μαλλιών και όχι στις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι κόμποι και τα μπερδεμένα μαλλιά.

στεγνώστε_απαλά_τα_μαλλιά_σας_με_το_σαμπουάν_για_να_μην_έχετε_κόμπους_και_μπερδεμένα_μαλλιά_

Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας ενώ αυτά είναι βρεγμένα!

Τα υγιή μαλλιά δεν έχουν κόμπους και δεν μπερδεύονται εύκολα. Όταν τα μαλλιά σας έχουν πολλούς κόμπους και μπερδεύονται εύκολα τότε σίγουρα τα μαλλιά σας είναι σπασμένα, έχουν ουρές ή ψαλίδα.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πιο υγιή θα πρέπει να μην τα χτενίζετε όσο αυτά είναι βρεγμένα. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα και η βούρτσα, μπορεί να κάνει κακό στο τριχωτό τη κεφαλής.

Μπερδεμένα μαλλιά _και κόμποι_

Να τα ενυδατώνετε συχνά!

Κι αν θέλετε να έχετε υγιή μαλλιά, χωρίς κόμπους, μπερδέματα  ουρές και  ψαλίδα , τότε σίγουρα πρέπει να τα ενυδατώνετε. Εφαρμόσετε μία καλή μαλακτική για τα μαλλιά στις άκρες των μαλλιών μετά την εφαρμογή του σαμπουάν.

Πριν τα στεγνώσετε με πιστολάκι ή τα περάσετε με ισιοτική κι άλλα θερμαντικά αντικείμενα, να εφαρμόζετε πάντα στις άκρες λάδι για τα μαλλιά, ακόμη κι αν στο λούσιμο έχετε βάλει την ίδια μέρα μαλακτική.

Και φυσικά, δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να εφαρμόζετε και μία ειδική μάσκα για τα μαλλιά, μετά το μπάνιο. Όταν εφαρμόζετε την μάσκα, δεν είναι ανάγκη να βάλετε και το λαδάκι.

Κοιμηθείτε σε υφάσματα χαμηλής τριβής.

Το βαμβάκι και ο πολυεστέρας μπορεί να είναι η αιτία που το βράδυ κοιμάστε με όμορφα μαλλιά και το πρωί ξυπνάτε με κόμπους. Αυτό συμβαίνει διότι τα συγκεκριμένα υφάσματα δημιουργούν έντονη τριβή.

Πριν τον ύπνο λοιπόν, πιάστε τα μαλλιά σας μία χαμηλή αλογοουρά ή μία χαλαρή πλεξούδα. Αλλιώς, αντικαταστήστε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες και σεντόνια, με μεταξωτές.

μυστικά_για_να_μην_έχετε_κόμπους_και_μπερδεμένα_μαλλιά_

Κρατήστε τα μαλλιά σας ψηλά όταν είστε εν κινήσει.

Όταν κινούμαστε υπερβολικά πολύ ή βρισκόμαστε σε χώρο με πολύ αέρα είναι λογικά τα μαλλιά μας να μπερδεύονται. Αν λοιπόν θέλετε να πάτε μία βόλτα με το αμάξι, έχοντας ανοιχτά τα παράθυρα, αν οδηγείτε μηχανή ή αν έχετε κανονίσει να κάτσετε στην ακρογιαλιά, καλό θα ήταν να πιάσετε τα μαλλιά σας έναν κότσο.

μυστικά_για_να_μην_έχετε_κόμπους_και_μπερδεμένα_μαλλιά_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα μαλλιά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close