10 παράξενες αντιδράσεις του σώματος

Πολλά πράγματα, τα οποία παθαίνει το σώμα μας δεν είναι και πολύ εύκολο να εξηγηθούν καθώς το σώμα μας είναι μια σύνθετη συλλογή πολλών βιολογικών κύκλων και συστημάτων.Το σώμα μας έχει τους δικούς του μηχανισμούς άμυνας οι οποίοι μας προστατεύουν κάθε στιγμή της ημέρας,από οτιδήποτε θα μπορούσε να μας βλάψει.Δείτε λοιπόν κάποιες παράξενες αντιδράσεις που έχει το σώμα μας προκειμένου να μας προστατέψει:

  • Το χασμουρητό
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas1_photo credit:shutterstock

Δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί άραγε χασμουριόμαστε; Το χασμουρητό λοιπόν είναι μια αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να οξυγονώσει τον εγκέφαλο, όταν αυτός έχει υπερφορτωθεί ή υπερζεσταθεί.

  • Το φτέρνισμα
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas2_photo credit:istockphoto

Όταν οι ρινικές διόδοι είναι εντελώς κλειστοί λόγω πολλών αλλεργιογόνων, μικροβίων, ερεθιστικών ουσιών και σκόνης , ο οργανισμός μας δημιουργεί το φτέρνισμα για να απαλλαγεί από όλα αυτά τα ενοχλητικά στοιχεία!

Δείτε ακόμη:Πως τα διάφορα συμπτώματα στα μέρη του σώματος μας μαρτυρούν ελλείψεις στον οργανισμό μας 

  • Το τέντωμα
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas3_photo credit:shutterstock

Όλοι όταν ξυπνάμε το πρωί ενστικτωδώς τεντωνόμαστε.Ο οργανισμός μας δημιουργεί το τέντωνα προκειμένου να προετοιμάσει το σώμα μας για όλα τα φυσικά φορτία που έχει να αντιμετωπίσει καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας!

  • Ο λόξιγκας
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas4_photo credit:gettyimages

Ο λόξιγκας μπορεί να δημιουργηθεί από πολλές αιτίες. Μπορεί να προκληθεί τόσο από τα αναψυκτικά, από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας , το αλκοόλ ή από συγκινησιακούς παράγοντες όπως το άγχος.Όλα αυτά μπορούν να ερεθίσουν το πνευμονογαστρικό νεύρο το οποίο συνδέεται στενά με το στομάχι και το διάφραγμα μας. Το αποτέλεσμα όλου αυτού είναι ο λόξιγκας.

Δείτε ακόμη:Δείτε τη σωστή στάση που πρέπει να έχει το σώμα σας όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας

  • Οι μυοκλονικοί σπασμοί
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas5_photo credit:fotolia

Ο μυοκλονικός σπασμός είναι αυτό το τράνταγμα που παθαίνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν έχει καθόλου μεγάλη διάρκεια.Αυτό προκαλεί σύσπαση σε όλους τους μυς μας και έχει σαν αποτέλεσμα να διακόπτουμε τον ύπνο μας στη μέση της νύχτας.Αυτό λοιπόν το παθαίνουμε γιατί η συχνότητα της αναπνοής πέφτει γρήγορα, επιβραδύνεται ο σφυγμός μας, ενώ οι μυς μας είναι σε μια χαλαρή κατάσταση.Ωστόσο ο εγκέφαλος μας διαισθάνεται εκείνη τη στιγμή οτι κάτι δεν πάει καλά, λες και το σώμα μας μας εγκαταλείπει, έτσι προσπαθεί να μας σώσει δίνοντας μας ένα δυνατό τράνταγμα.

Το σώμα μας έχει τους δικούς του μηχανισμούς άμυνας οι οποίοι μας προστατεύουν κάθε στιγμή της ημέρας,από οτιδήποτε θα μπορούσε να μας βλάψει

  • Το ρυτίδιασμα του δέρματος
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas6_photo credit:hottubbliss

Όσο και να σας ενοχλούν οι ρυτίδες που προκαλούνται στο δέρμα σας αυτές είναι πολύ σημαντικέςΤο ρυτίδιασμα αυτό προκαλείται όταν το σώμα αντιμετωπίζει μια αυξημένη ποσότητα υγρασίας και καταλαβαίνει ότι το περιβάλλον μπορεί να είναι ολισθηρό. Έτσι, το δέρμα των χεριών σας αρχίζει αμέσως να αλλάζει ώστε να σας βοηθήσει να πιάσετε τις λείες επιφάνειες.

  • Απώλεια μνήμης
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas7_photo credit:hplusmagazine

Η απώλεια μνήμης δεν είναι τυχαίο πράγμα.Ο εγκέφαλος έχει την τάση να διαγράφει όσες στιγμές είναι πολύ δυσάρεστες για εμάς.

Δείτε ακόμη:Δώστε περισσότερη ενέργεια στο σώμα σας σε δεκαπέντε λεπτά 

  • Η ανατριχίλα
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas8_photo credit:flickrsignin 

Η ανατριχίλα που παθαίνουμε δεν είναι καθόλου τυχαία.Ο λόγος που προκαλείται είναι για να μειωθεί το ποσό της θερμότητας που χάνει το σώμα μας μέσα από τους πόρους του δέρματος, οι οποίοι στη συνέχεια καθιστούν ευκολότερο να ζεσταθούμε σε κλιματολογικές συνθήκες που δεν είναι καθόλου φιλόξενες..

  • Τα δάκρυα

10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas9_

Τα δάκρυα συμβαίνουν για 2 λόγους τόσο για να προστατέψουν το βλενογόνο των ματιών μας όσο και για μια συναισθηματική άμυνα.Οι επιστήμονες πιστεύουν οτι αυτό γίνεται προκειμένου να αποσπαστεί ένα πρόσωπο από το πόνο που νιώθει.

  • Το μούδιασμα
10-parexenes-antidrasis-tou-somatos-mas10_photo credit:onmed

Αν αναρωτιέστε λοιπόν γιατί μουδιάζουν πολλά σημεία του σώματος σας έτσι ξαφνικά, αυτό συμβαίνει λόγω της ελαττωμένη κυκλοφορία του αίματος στο σημείο που μουδιάζει κατά κύριο λόγο, ή της πίεσης κάποιου νεύρου.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close