4 σημάδια ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας λάθος και οι σωστοί τρόποι να το διορθώσετε_

Οι περισσότεροι από εμάς βουρτσίζουμε τα δόντια μας λάθος. Σήμερα θα μάθουμε τα σημάδια και πως μπορούμε να το διορθώσουμε με τον σωστό τρόπο.

Οι οδοντίατροι ενημερώνουν τους ασθενείς ότι για να έχουν γερά δόντια για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει εκτός από τις συχνές επισκέψεις στον γιατρό, για τον καθιερωμένο καθαρισμό κοκ, να βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά από κάθε γεύμα.

Συνήθως οι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους τρεις φορές την ημέρα. Συγκεκριμένα τα βουρτσίζουν μετά το πρωινό, μετά το μεσημεριανό και μετά το βραδινό. Παρόλα αυτά δεν μετράει μόνο να βουρτσίζεις τα δόντια σου. Σημαντικό ρόλο στην υγεία των δοντιών παίζει και ο τρόπος που τα βουρτσίζεις. 

Δείτε ακόμα Έχετε κίτρινα δόντια; Απαλλαγείτε από αυτά με αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες

Το συχνότερο λάθος των ανθρώπων είναι ότι βουρτσίζουν πολύ σκληρά τα δόντια τους. Σε απλά ελληνικά, βάζουν πολύ δύναμη, την ώρα που τα βουρτσίζουν, είτε άθελά τους, είτε επειδή πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τα καθαρίσουν πιο αποτελεσματικά. Παρόλα αυτά, αυτή η τεχνική είναι λάθος και βλάπτει τα δόντια μας.

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε τα σημάδια που φανερώνουν ότι βουρτσίζουμε πολύ σκληρά τα δόντια μας και φυσικά θα δούμε μαζί τέσσερις τρόπους που μπορούμε να διορθώσουμε αυτή την κακή συνήθεια. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα σημάδια ότι βουρτσίζετε δόντια σας λάθος.

Τα ούλα σας αρχίζουν να υποχωρούν.

Τα δόντια μας καλύπτονται από σμάλτο. Όταν βουρτσίζουμε πολύ δυνατά τα δόντια μας, καταστρέφουμε τον σμάλτο των δοντιών. Ως πρώτο σημάδι αυτής της κακής συνήθειας, είναι όταν βλέπουμε ότι τα ούλα των δοντιών μας αρχίζουν να υποχωρούν.

Αν τα ούλα υποχωρήσουν, εκθέτουν σε κίνδυνο τις ρίζες των δοντιών. Αν φτάσετε σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστείτε σφραγίσματα σε αυτά τα σημεία και στην χειρότερη περίπτωση εξαγωγή των δοντιών που πλέον δεν είναι υγιή.

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

Τα δόντια σας έχουν γίνει πολύ ευαίσθητα

Όταν βλάπτουμε το σμάλτο των δοντιών, εκτός από την υποχώρηση των ούλων, σύμπτωμα είναι και το ότι τα δόντια μας ξεκινούν να γίνονται πιο ευαίσθητα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ρίζες των δοντιών είναι εκτεθειμένες οπότε τα νεύρα τα νιώθουμε πιο έντονα.

Με λίγα λόγια νιώθετε πόνο ή ένα ανυπόφορο αίσθημα κάθε φορά που πίνετε ή τρώτε κάτι πολύ κρύο ή κάτι πολύ ζεστό. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και φυσικά πρέπει να ξεκινήσετε να πλένετε τα δόντια σας πιο απαλά.

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

 

Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας σας έχουν φθαρεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την οδοντόβουρτσα πρέπει να την αντικαθιστούμε κάθε 3 ή 4 μήνες. Και σε αυτή την περίπτωση όμως η οδοντόβουρτσα πρέπει να φαίνεται αρκετά υγιής. Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας φθείρονται εύκολα και η οδοντόβουρτσα θέλει συχνή αλλαγή, τότε σημαίνει ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ δυνατά.

Δείτε ακόμα Η πανέξυπνη λύση αυτού του μπαμπά για να βουρτσίζει ο γιός του τα δόντια έγινε viral!

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

Το σημείο των δοντιών κοντά στα ούλα δεν είναι πολύ φωτεινά και γυαλιστερά

Ο λόγος που τα δόντια είναι λίγο πιο σκούρα κάτω από τα ούλα σας είναι ότι δεν προστατεύονται από κανένα σμάλτο. Γι ‘αυτό όταν τα ούλα σας αρχίζουν να υποχωρούν, τα δόντια που φαίνονται από κάτω είναι πιο κίτρινα ή πιο σκούρα.

Χωρίς σμάλτο για την προστασία τους, εκτίθενται σε όλα τα είδη μικροβίων και βακτηρίων. Έτσι, το πρόβλημα πηγαίνει ακόμη πιο βαθιά, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την υγεία των δοντιών σας.

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

Τρόποι για να λύσετε το πρόβλημα

Χρησιμοποιήστε μαλακή οδοντόβουρτσα

Πολλοί άνθρωποι ενώ δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους σκληρά, χρησιμοποιούν σκληρές οδοντόβουρτσες που έχουν ακριβώς τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα. Έτσι σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσες με μαλακές τρίχες και να κάνετε μαλακές κινήσεις.

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των δοντιών. Οι τρίχες τους είναι μαλακές και δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα. Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες τα κάνουν όλα μόνες τους.

Οπότε, δεν θα διακινδυνεύσουμε να βουρτσίσουμε τα δόντια μας πολύ σκληρά. Απλά θα αφήσουμε την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα να καθαρίσει τα δόντια μας, με τον τρόπο που πρέπει.

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

Κράτα την οδοντόβουρτσα με μόνο 3 δάχτυλα

Αυτή η τεχνική θα σε βοηθήσει να περιορίσεις την δύναμη που βάζεις την στιγμή που βουρτσίζεις τα δόντια σου. Όταν χρησιμοποιείς παραπάνω από 3 δάχτυλα είσαι σε θέση να βάλεις και περισσότερη δύναμη. Όταν πιάνεις την οδοντόβουρτσα μόνο με 3 δάχτυλα η δύναμή σου είναι λιγότερη.

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

Βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμα σας είναι λειαντική.

Οι οδοντόκρεμες θέλουμε να είναι λειαντικές, όμως δεν θέλουμε να είναι υπερβολικά λειαντικές γιατί καταστρέφουν τον σμάλτο των δοντιών. Επειδή είναι δύσκολο να ψάχνετε ετικέτες και συστατικά, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό πείραμα.

Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αφήστε την για λίγο να δράσει και στην συνέχεια ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα με νερό. Αν οι γρατζουνιές στο αλουμινόχαρτο είναι ελάχιστες σημαίνει ότι η οδοντόκρεμα είναι υπερβολικά λειαντική.

σημάδια_ότι_βουρτσίζετε_τα_δόντια_σας_λάθος_και_τρόποι_να_το_διορθώσετε_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close