7 συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει οτι περίπου 79.030 νέες περιπτώσεις καρκίνου της ουροδόχου κύστεως έχουν διαγνωστεί το 2017. Περίπου 16.870 άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο της ουροδόχου κύστεως. Οι περισσότεροι καρκίνοι της ουροδόχου κύστεως ξεκινούν από την εσώτατη επένδυση της ουροδόχου κύστεως.

Καθώς ο καρκίνος αναπτύσσεται μέσα από τα άλλα στρώματα του τοιχώματος της ουροδόχου κύστεως, γίνεται όλο και πιο προηγμένος, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να θεραπευτεί. Η κατανόηση των συμπτωμάτων του καρκίνου αυτού και η γνώση του τι πρέπει να προσέξετε μπορεί να σας βοηθήσουν να τον καταλάβετε από νωρίς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Εδώ είναι επτά κρυμμένα συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε:

1. Συχνή ούρηση

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες ούρησης σας ή να προκαλέσει ερεθισμό. Μπορείτε να αισθανθείτε την ανάγκη να ουρείτε συχνά, ακόμα και όταν δεν έχετε μια πλήρη κύστη. Αν αυτό το σύμπτωμα επιμένει, αξίζει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης.

Δείτε ακόμη: Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι πιο θανατηφόρος στις γυναίκες

7 συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

2. Αίμα στα ούρα

Τα πρώτα συμπτώματα που πολλοί άνθρωποι βιώνουν όταν αναπτύσσουν καρκίνο της ουροδόχου κύστεως είναι το αίμα στα ούρα τους. Η ποσότητα του αίματος μπορεί να ποικίλλει. Μπορεί επίσης να έρχεται και να φεύγει. Αλλά αν παρατηρήσετε αίμα στα ούρα σας, είναι σημαντικό να δείτε ένα επαγγελματία υγείας. Το αίμα στα ούρα σας μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων της μόλυνσης, των πετρών στα νεφρά ή των πετρών της ουροδόχου κύστεως.

3. Πόνο χαμηλά στη μέση

Ο πόνος κάτω χαμηλά στη μέση μπορεί να προκληθεί από πολλά διαφορετικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως . Εάν αντιμετωπίζετε επίμονο πόνο χαμηλά στη μέση, μιλήστε με ένα γιατρό.

7 συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

Δείτε ακόμη: Πως ο πόνος στα μέρη του σώματος σας δείχνει κάτι άλλο από αυτό που φαντάζεστε! 

4. Πόνος ή τσούξιμο κατά την ούρηση

Εάν αισθάνεστε πόνο ή αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν αυτό το συμπτώματα, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να δείτε ένα γιατρό, εάν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε ενόχληση κατά την ούρηση.

Δείτε ακόμη: Πόνος στο αυτί: Λοίμωξη ή κρυολόγημα; Δείτε τα συμπτώματα

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες ούρησης σας ή να προκαλέσει ερεθισμό.

5. Πρησμένα Πόδια

Η εγκυμοσύνη και άλλες αλλαγές στο σώμα μπορεί να προκαλέσουν πρησμένα πόδια, αλλά το οίδημα μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως. Εάν παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας πρησμένα αλλά δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος, μιλήστε με ένα γιατρό.

7 συμπτώματα του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

6. Πυελικός Πόνος 

Ο Πυελικός πόνος είναι ένα κοινό σύμπτωμα που συνδέεται με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Εάν ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως γίνεται πιο προχωρημένος, αυτός μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, προκαλώντας πόνο στα οστά καθώς και σε άλλα μέρη του σώματος.

7. Ανικανότητα ούρησης

Το να μην είσαι σε θέση να ουρήσεις είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Αν δεν μπορείτε να ουρήσετε απευθυνθείτε σε έναν ειδικό υγείας! Καθώς αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι προχωρημένου καρκίνου της ουροδόχου κύστεως.

Μάθετε περισσότερα για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως στο παρακάτω βίντεο!

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close