8-συμβουλές ομορφιάς-που-είναι-επικίνδυνες-για-την-υγεία-

8 διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά. Αυτές οι συμβουλές περιποίησης μπορεί να είναι διάσημες όμως μπορούν να μας βλάψουν σοβαρά.

Υπάρχουν μερικές συμβουλές περιποίησης που όλοι νομίζουμε πως είναι αληθινές, απλά και μόνο επειδή είναι πολύ γνωστές. Έχει τύχει να δοκιμάσουμε κάποιες από αυτές τις συμβουλές περιποίησης και να διαπιστώσουμε ότι απλά η συγκεκριμένη συμβουλή δεν λειτουργεί.

Αυτό φαίνεται πως είναι και το καλύτερο σενάριο. Διότι στην χειρότερη των περιπτώσεων μία συμβουλή περιποίησης που δεν είναι σωστή δεν σημαίνει ότι απλά δεν θα λειτουργήσει. Μπορεί να μας βλάψει σοβαρά. Εμείς θα μοιραστούμε αυτές τις συμβουλές περιποίησης που μπορεί να είναι διάσημες, όμως βλάπτουν σοβαρά. Διαβάστε παρακάτω: 

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Χρήση πολλών διαφορετικών προϊόντων σε σύντομο χρονικό διάστημα

Όλοι έχουν ήδη δει ρουτίνες περιποίησης δέρματος στο διαδίκτυο που απαιτούν πολλά διαφορετικά προϊόντα, για διαφορετικούς σκοπούς, όλα ταυτόχρονα στο πρόσωπό σας.

Δείτε ακόμα 10 τρόποι για να αφαιρέσετε τους κάλους και να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού

Μπορεί να φαίνεται ότι φροντίζετε καλά το δέρμα σας με αυτόν τον τρόπο, αλλά η προσθήκη στρώσεων και στρώσεων προϊόντων δεν είναι απαραίτητη, καθώς το πρόσωπό σας δεν μπορεί να απορροφήσει τα πάντα ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί πραγματικά να προκαλέσει προβλήματα όπως φραγμένους πόρους, ξηρότητα, ερεθισμό και ερυθρότητα.

8-συμβουλές ομορφιάς-που-είναι-επικίνδυνες-για-την-υγεία-

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Η οδοντόκρεμα μπορεί να εξαφανίσει τα σπυράκια.

Αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται ότι είναι αληθινή, καθώς η οδοντόκρεμα έχει ορισμένα ξηραντικά συστατικά, όπως η μαγειρική σόδα, που μπορούν να βοηθήσουν το πύον να μειωθεί λίγο, αλλά δεν αξίζει τον κίνδυνο.

Η οδοντόκρεμα είναι φτιαγμένη για τα δόντια μας και ενώ είναι πολύ αποτελεσματική στον καθαρισμό τους, είναι πολύ ισχυρή για να τη χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, οδηγώντας σε εξανθήματα και κάψιμο.

8-συμβουλές ομορφιάς-που-είναι-επικίνδυνες-για-την-υγεία-

© MIKHAIL GRACHIKOV / Shutterstock.com

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Τα άτομα με λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, ίσως πιστεύετε ότι χρειάζεστε πραγματικά ένα προϊόν για να το στεγνώσει αντί να το κάνετε πιο λιπαρό. Στην πραγματικότητα, οι ενυδατικές κρέμες είναι για να συγκρατούν το νερό στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας για να το κρατούν ενυδατωμένο αντί να προσθέτουν περισσότερο νερό.

Έχοντας αυτό κατά νου, εάν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορείτε να επενδύσετε σε προϊόντα «χωρίς λάδια» ή «μη φαγεσωρογόνα» που είναι λιγότερο πιθανό να φράξουν τους πόρους σας, καθώς η ενυδάτωση δεν αφορά μόνο προϊόντα με βάση το λάδι και το λίπος.

8-συμβουλές ομορφιάς-που-είναι-επικίνδυνες-για-την-υγεία-

© Depositphotos.com

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Θα πρέπει να ξυρίζεστε “κόντρα”.

Ενώ το ξύρισμα “κόντρα” μπορεί να σας βοηθήσει να πλησιάσετε πολύ πιο κοντά στο δέρμα, τραβάει επίσης τις τρίχες πριν τις κόψει η λεπίδα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα, ερεθισμού του δέρματος, εξογκωμάτων και εγκαυμάτων από ξυράφι. Με λίγα λόγια, η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για το ξύρισμα είναι να πάτε με τη φορά της τρίχας.

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Το βούτυρο θεραπεύει τα εγκαύματα.

Όταν βάζετε κάτι λιπαρό σε ένα έγκαυμα όπως το βούτυρο, επιβραδύνει την απελευθέρωση θερμότητας από το δέρμα, η οποία στην πραγματικότητα προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά καθώς η θερμότητα συγκρατείται.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα έγκαυμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να χρησιμοποιήσετε δροσερό νερό. Ο πάγος και το παγωμένο νερό είναι επίσης πολύ σκληρά για το δέρμα και πρέπει επίσης να αποφεύγονται.

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Δεν πρέπει ποτέ να σπάσετε ένα σπυράκι.

Εάν το κάνετε με τον σωστό τρόπο, το να σπάσει ένα σπυράκι μπορεί πραγματικά να το βοηθήσει να φύγει πιο γρήγορα, καθώς απελευθερώνει την πίεση και απελευθερώνει την ουσία που βλάπτει το δέρμα και που βρίσκεται μέσα.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε  αυτό είναι και αυτός που προκαλεί τη λιγότερη βλάβη στο δέρμα. Επιλέξτε μια στιγμή που το σπυράκι αρχίζει να φαίνεται και το αισθάνεστε ελαφρώς πρησμένο, με το περιεχόμενό του έτοιμο να απελευθερωθεί και να είστε όσο πιο απαλοί γίνεται.

8-συμβουλές ομορφιάς-που-είναι-επικίνδυνες-για-την-υγεία-

© Maks_31 / Shutterstock.com, © Usty / Shutterstock.com

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Το πλύσιμο του προσώπου σας με ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους για καλύτερο καθαρισμό.

Ενώ ο ατμός ενός ζεστού μπάνιου μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων, το ντους με ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει το φυσικό, προστατευτικό φράγμα του — να το στεγνώσει.

Δείτε ακόμα 9 λάθη που κάνουμε στην υγιεινή μας και μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Η καλύτερη εναλλακτική είναι να ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς ο καυτός ατμός μπορεί να μην αντισταθμίσει την ερυθρότητα και την ξηρότητα στο τέλος.

Διάσημες συμβουλές περιποίησης που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά: Όσο πιο σκληρή είναι η απολέπιση, τόσο πιο καθαρό γίνεται το δέρμα σας.

Ίσως πιστεύετε ότι αν τρίψετε το πρόσωπό σας αρκετά δυνατά, όλες οι ανεπιθύμητες ουσίες και τα νεκρά κύτταρα θα αποκολληθούν, αφήνοντας το πρόσωπό σας φρέσκο ​​και όμορφο.

Στην πραγματικότητα, η απολέπιση είναι μια διαδικασία που πρέπει να είναι ήπια, καθώς το δέρμα μπορεί να ανανεωθεί από μόνο του και δεν απαιτεί εξωτερικό παράγοντα για να το κάνει. Το πολύ σκληρό τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα σας, όπως μολύνσεις, φραγμένους πόρους, ακόμα και αυξημένες ρυτίδες.

8-συμβουλές ομορφιάς-που-είναι-επικίνδυνες-για-την-υγεία-

© sruilk / Shutterstock.com

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το πρόσωπο και το σώμα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close