το-φυτό-που-προκαλεί-καρδιακά προβλήματα-

Αυτό το φυτό οι περισσότεροι το έχουν και προκαλεί καρδιακά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή, διότι αυτό το φυτό οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε στις αυλές μας και στους κήπους μας και προκαλεί καρδιακά προβλήματα.

Τα φυτά και τα λουλούδια είναι πανέμορφα και σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε επιλέξει να κοσμήσουμε τους κήπους και τις αυλές μας με αυτά. Η ενασχόληση με την κηπουρική άλλωστε είναι άκρως αγχολυτική. Τα φυτά όμως είναι σε θέση να ομορφύνουν τον χώρο μας χωρίς πολλά χρήματα.

Όμως μερικά φυτά επηρεάζουν αρνητικά τον άνθρωπο. Στην Ελλάδα θεωρούμε πως τοξικά φυτά δεν υπάρχουν και πως αν υπάρχουν τουλάχιστον δεν θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Φαίνεται όμως πως δεν ισχύει.

Δείτε ακόμα Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πως συνδέονται με προβλήματα στο έντερο

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας μιλήσουμε για το φυτό που είναι πασίγνωστο, οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε στους κήπους και στις αυλές μας αφού είναι πανέμορφο, όμως είναι επίσης και σε θέση να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Ποιο είναι αυτό και τι πρέπει να προσέξουμε; Διαβάστε παρακάτω: 

Αυτό το φυτό οι περισσότεροι το έχουν και προκαλεί καρδιακά προβλήματα

Μπορεί τα φυτά και τα λουλούδια να είναι πανέμορφα και να θεωρούνται άκακα όμως δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλά φυτά και λουλούδια που είναι τοξικά για άλλα ζώα αλλά και ανθρώπους. Όμως στην Ελλάδα θεωρούμαι πως τέτοια φυτά δεν υπάρχουν στην χώρα μας ή τουλάχιστον δεν θα μπορούσαμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Υπάρχει όμως ένα φυτό που κάνει μεγάλο κακό στην καρδιά. Είναι σε θέση να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα αλλά αυτό λίγοι το γνωρίζουν. Είναι πανέμορφο παρόλα αυτά και υπάρχει στους περισσότερους κήπους και στις περισσότερες αυλές στην Ελλάδα.

το-φυτό-που-προκαλεί-καρδιακά προβλήματα-

Photo via: Pinterest

Μιλάμε δυστυχώς για την Μπουκαμβίλια, ένα αναρριχητικό λουλούδι με το οποίο τις περισσότερες φορές στολίζουμε το μπαλκόνι μας ή τους τοίχους της αυλής και τους κήπου μας. Η Μπουκαμβίλια όμως εκτός από ένα πανέμορφο φυτό που δημιουργεί εντυπωσιακά διακοσμητικά αποτελέσματα έχει και καρδιοτονική δράση.

Δείτε ακόμα Bάζεις χαρτί υγείας στην τουαλέτα για να κάτσεις; Ξανασκέψου το!

Πιο συγκεκριμένα τα άνθη της Μπουκαμβίλιας, τα στελέχη της αλλά και οι σπόροι της περιέχουν κυανογόνα αλλά και ολεανδρίνη. Αυτές οι δύο ουσίες είναι άκρως τοξικές και επηρεάζουν την καρδιά. Επίσης αν καταπιείτε αυτό το φυτό ακούσια ή εκούσια θα αρχίσετε να υποφέρετε από αρρυθμία ή ταχυκαρδία.

το-φυτό-που-προκαλεί-καρδιακά προβλήματα-

Photo via: Pinterest

Άλλα συμπτώματα της δηλητηρίασης από Μπουκαμβίλια  μπορεί να είναι η ζάλη, ο εμετός, η διάρροια και αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται λίγες ώρες μετά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την έχουμε σπίτι μας.

Απλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το να καταπιούμε ή να εισπνεύσουμε κάτι από αυτήν. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει σε μικρές ποσότητες σπίτι μας. Αν δούμε όμως ότι μας επηρεάζει τότε δυστυχώς θα πρέπει να την βγάλουμε από το σπίτι μας.

το-φυτό-που-προκαλεί-καρδιακά προβλήματα-

Photo via: Pinterest

Photo cover via: giatros-in.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close