Ακάρεα σκόνης: Ποια προβλήματα υγείας προκαλούν πως μπορούμε να τα εξουδετερώσουμε;

Τα ακάρεα σκόνης είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια, όμως δεν το γνωρίζουν, τα περισσότερα από αυτά! Τα ακάρεα σκόνης μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες κι άλλα προβλήματα υγείας, αφού μπορούν να βρουν εύφορο έδαφος να αναπτυχθούν, ακόμη και στα σεντόνια που κοιμόμαστε!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πάσχουν από διάφορα προβλήματα υγείας εξαιτίας των ακάρεων σκόνης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι αυτά τα προβλήματα υγείας, έτσι ώστε μετά την επίσκεψη μας στον γιατρό, να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.

Μπορεί τα ακάρεα σκόνης να είναι πρόβλημα, όμως σίγουρα δεν αποτελεί άλυτο πρόβλημα. Γι’ αυτό και στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στα προβλήματα υγείας που μπορουμε να εκδηλώσουμε εξαιτίας τους αλλά και με ποιον τρόπο μπορουμε να τα εξουδετερώσουμε. Διαβάστε παρακάτω:

Ποια προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν;

Τα ακάρεα σκόνης έχουν συνδεθεί με μερικά πολύ συχνά προβλήματα υγείας. Το άσθμα, όπου βασανίζει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως, αποτελεί ένα από αυτά.

Εκτός αυτών, η ρινική συμφόρηση, η αλλεργική ρινίτιδα, το φτέρνισμα, το κοκκίνισμα των ματιών, η φαγούρα και ο δερματικός ερεθισμός, μπορεί να αποτελούν σημάδια ότι στο σπίτι σας, υπάρχουν ακάρεα σκόνης. Φυσικά αυτά τα συμπτώματα δεν είναι συνδεδεμένα μόνο με τα ακάρεα σκόνης.

Διαβάστε επίσης Τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχεις μαζί σου στις διακοπές! Ειδικά αν έχεις παιδιά

Γι’ αυτόν τον λόγο προτού βγάλετε συμπεράσματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατρό. Στη περίπτωση όμως, που τα ακάρεα σκόνης είναι η αίτια που εκδηλώνετε ένα ή και παραπάνω από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν, θα πρέπει να λάβετε σύντομα μέτρα, για να τα εξουδετερώσετε από το σπίτι σας.

Πως μπορείτε να εξουδετερώσετε τα ακάρεα σκόνης μέσα από μια σπιτική συνταγή

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα ακάρεα σκόνης αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για ένα σπίτι, καθώς βλάπτουν την υγεία αυτών που μένουν εκεί. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί η εξουδετέρωση τους. Υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική συνταγή που αντιμετωπίζει τα ακάρεα σκόνης.

Εμείς αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας, διότι γνωρίζουμε ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και άμα μπορουμε να γλιτώσουμε περιττά έξοδα, φυσικά και θα το κάνουμε. Η συνταγή που θα σας εξηγήσουμε παρακάτω, είναι πολύ οικονομική και φυσικά με υλικά, που οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε ήδη στο σπίτι μας.

Ακόμη κι αν δεν τα διαθέτουμε όμως, μπορουμε να τα προμηθευτούμε σε πολύ χαμηλές τιμές, από κάποιο supermarket. Δείτε την συνταγή παρακάτω: 

Θα χρειαστείτε:

  1. 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  2. 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο
  3. 1 μέτριο σουρωτήρι
  4. 1 βούρτσα
  5. Ηλεκτρικό σκουπάκι

Διαδικασία:

Σε ένα δοχείο προσθέστε στη μαγειρική σόδα και το αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε. Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να πασπαλίσετε ομοιόμορφα την μαγειρική σόδα όλο το στρώμα, το οποίο έχει μολυνθεί από τα ακάρεα σκόνης.

Στη συνέχεια, τρίψτε τη σκόνη πάνω στο στρώμα με την βοήθεια ενός σφουγγαριού. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίσατε καλά όλη την επιφάνειά του. Αφήνετε την σκόνη να δράσει για τουλάχιστον μια ώρα. Έτσι οι ενεργές ουσίες του μείγματος σας θα κάνουν αποτελεσματική δουλειά.

Τέλος χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σκουπάκι για να απομακρύνετε την μαγειρική σόδα από το στρώμα. Αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να την επαναλαμβάνετε μια φορά τον μήνα, καθώς τα ακάρεα δυστυχώς έχουν την τάση να επιστρέφουν.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close