Τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχεις μαζί σου στις διακοπές! Ειδικά αν έχεις παιδιά

Όσοι ξεκινούν για διακοπές είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους φάρμακα και φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορεί να χρειαστούν σε μια στιγμή ανάγκης. Ειδικότερα αυτοί που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στην εξοχή κανόνας οργανωμένο camping, δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι, χωρίς τα απαραίτητα.

Συνήθως τα φαρμακεία που αγοράζουμε για τα ταξίδια μας, έχουν μέσα ήδη τα απολύτως απαραίτητα, όσων αφορά τα φαρμακευτικά εργαλεία, όπως είναι οι γάζες. Όμως ποια φάρμακα δεν πρέπει να ξεχάσουμε στο σπίτι, πριν φύγουμε για διακοπές;

Δείτε ακόμα Αντηλιακό: Πόση ώρα μπορείτε να κάτσετε στον ήλιο ανάλογα με τον δείκτη προστασίας;

Δες ποια είναι τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχεις μαζί σου στις διακοπές!

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άρθρο σχετικά με αυτό διότι θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο, να γνωρίζουμε. Τα φάρμακα που είναι απαραίτητο να τα έχουμε μαζί, είναι φάρμακα που μπορούν να μας σώσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Μακάρι να μην τα χρειαστούμε, όμως σίγουρα πρέπει να τα έχουμε μαζί. Διαβάστε παρακάτω:

Τα φάρμακα που λαμβάνουμε για χρόνιες παθήσεις!

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που λαμβάνουν φάρμακα για χρόνιες παθήσεις όπως είναι η πίεση, η χοληστερίνη, το ουρικό οξύ κοκ. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν ξεχνούν ποτέ τα φάρμακα τους στο σπίτι. Παρόλα αυτά, αν ξεκινήσατε πρόσφατα να λαμβάνετε φάρμακα για χρόνιες παθήσεις θα πρέπει να σας συμβουλεύσουμε ότι δεν πρέπει να τα αφήσετε πίσω.

Δείτε ακόμα ΠΡΟΣΟΧΉ: Oι ασθένειες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αυξημένη ζέστη

Φάρμακα για τις γυναίκες!

Καλό θα είναι οι γυναίκες να μην ξεχνούν να έχουν πάντα μαζί τους τα παυσίπονα φάρμακα που σταματούν τους πόνους της περιόδου. Ακόμη κι αν δεν περιμένετε να αδιαθετήσετε, είναι καλό να τα έχετε μαζί σας, διότι ποτέ δεν ξέρετε τι γίνεται και τα γυναικολογικά μιας γυναίκας πολλές φορές είναι απρόβλεπτα.

Φάρμακα για αλλεργίες!

Ανήκουν κι αυτά στην κατηγορία των φάρμακων για τις χρόνιες παθήσεις, αλλά οφείλουμε να κάνουμε μια ξεχωριστή κατηγορία για να γίνουμε συγκεκριμένοι. Τα φάρμακα για τις αλλεργίες, πρέπει να τα έχουμε πάντα μαζί. Ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας πειράξει στις διακοπές.

Το φαρμακείο πρώτων βοηθειών!

Ο ταξιδιώτης φυσικά και πρέπει να έχει μαζί του το φαρμακείο πρώτων βοηθειών ακόμη κι αν κάνει διακοπές στο πιο κοσμοπολίτικο μέρος της Ελλάδας.

Τα φαρμακεία πρώτων βοηθειών, διαφέρουν ανάλογα το ταξίδι που θέλουμε να κάνουμε και τι ταξιδιώτης είμαστε. Οπότε πρέπει να ενημερώσετε τον πωλητή για τα χαρακτηριστικά του φαρμακείου προτού το αγοράσετε.

Δείτε ακόμα Ψύξη στον αυχένα: Τι την προκαλεί; Δείτε μορφές θεραπείας που θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο

Τί πρέπει να έχει το φαρμακείο πρώτων βοηθειών;

Στα φαρμακεία πρώτων βοηθειών υπάρχουν όλα τα απαραίτητα προϊόντα, που θα βοηθήσουν έναν ταξιδιώτη, να αντιμετωπίσει στιγμές έκτακτης ανάγκης.

Στο φαρμακείο πρώτων βοηθειών πρέπει να έχετε φάρμακα για τοπική χρήση (όπως πληγές, εγκαύματα, τσιμπήματα και μικροτραυματισμοί). Επίσης είναι χρήσιμες οι γάζες, οι αντιβιοτικές και ειδικές αλοιφές,
οι επίδεσμοι και κάποια πούδρα για τραυματισμούς.

Χρήσιμα είναι επίσης τα αντιεμετικά, οι αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές αλοιφές και κρέμες, τα γάντια μιας χρήσης, το βαμβάκι, το θερμόμετρο και το κολάρο σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα. Τέλος τα αντιόξινα βοηθούν εκείνους που πάσχουν συχνά από καούρες στο στομάχι.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας φάρμακα για την διάρροια, αντιβιώσεις ύστερα από συνταγή γιατρού, κολλύριο και φυσικά αντηλιακά και εντομοαπωθητικά προϊόντα. Επίσης θα πρέπει να έχετε μαζί σας αντισηπτικά μαντηλάκια και τζελ.

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close