Αμοιβάδα του έφαγε τον εγκέφαλο – Τι είναι η νεγλαιρίαση που τον σκότωσε

Νεκρός  36χρονος από αμοιβάδα που του έφαγε τον εγκέφαλο -Τι είναι η νεγλαιρίαση που τον σκότωσε και ποια τα συμπτώματα.

Νεγλαιρίαση: Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ένας 36χρονος πέθανε εξαιτίας επιπλοκών μηνιγγοεγκεφαλίτιδας αφότου προσβλήθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα η οποία «τρώει» τον εγκέφαλο.

Αμοιβάδα του έφαγε τον εγκέφαλο – Τι είναι η νεγλαιρίαση που τον σκότωσε

Δείτε ακόμη Βουλιμία: Τα συμπτώματα και πως μπορείτε να προσφέρετε ουσιαστική βοήθεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα από το βόρειο Ισραήλ, που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, πέθανε από νεγλαιρίαση – γνωστή επίσης ως πρωτογενής αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (primary amoebic meningoencephalitis ή PAM) – μια σπάνια λοίμωξη του εγκεφάλου, η οποία προκαλείται από την αμοιβάδα Naegleria fowleri.

Δείτε ακόμη Γίνεται να σε σκοτώσει ένα χασμουρητό: Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου στον κόσμο

Ο μικροοργανισμός συναντάται συνήθως σε περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα, με το υπουργείο να ζητά να διαταχθεί έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του σπάνιου περιστατικού.

Δείτε ακόμη Πόνος, καούρα και ανακατωσούρα: Πότε αυτά τα συμπτώματα είναι επικίνδυνα;

Το κρούσμα διαγνώστηκε στο ιατρικό κέντρο Poriya στην Τιβεριάδα, ένα θέρετρο στο βορειοανατολικό Ισραήλ κοντά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, αλλά λόγω της σπανιότητας το δείγμα εστάλη για ανάλυση στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Σπάνια αμοιβάδα – Νεγλαιρίαση: Ποια είναι τα συμπτώματα

Στα πρώτα στάδια της λοίμωξης PAM μέσω της ρινικής κοιλότητας, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν έντονο πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και έμετο.

Αμοιβάδα του έφαγε τον εγκέφαλο – Τι είναι η νεγλαιρίαση που τον σκότωσε

Δείτε ακόμη Πονοκέφαλος: 5 τρόποι για να σταματήσει χωρίς φάρμακα

Καθώς η λοίμωξη επιδεινώνεται, τα συμπτώματα – που εμφανίζονται 1-9 ημέρες μετά την έκθεση – μπορεί να εξελιχθούν σε επιληπτικές κρίσεις ή παραισθήσεις.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close