οι-κίνδυνοι-όταν-παίρνουμε-το-κινητό-στην-τουαλέτα-

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το κινητό όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Παρόλα αυτά φαίνεται πως αυτή μας η συνήθεια είναι πιο επικίνδυνη από ότι φανταζόμασταν.

Το κινητό έχει γίνει πλέον η προέκταση του χεριού μας. Στην τουαλέτα παλιότερα διαβάζαμε κάνα περιοδικό ή λύναμε κάνα σταυρόλεξο. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια αντί γι’ αυτό παίρνουμε μαζί το κινητό και περνάει η ώρα μας πιο…ευχάριστα.

Δείτε ακόμα Πως να Διαπιστώσετε αν έχετε Χαμηλά Επίπεδα Οξέων στο Στομάχι Τρώγοντας 1 Παντζάρι

Όμως αυτό, πέρα από το ότι μας αποβλακώνει τελείως και μπορεί να ξοδέψουμε αρκετή ώρα μέσα στην τουαλέτα χωρίς λόγο, κάνει κακό και στην υγεία μας και δεν μιλάμε για τα μάτια μας. Είναι μία συνήθεια πολύ πιο επικίνδυνη από ότι νομίζαμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Κινδυνεύουμε από e coli

Το London School of Hygiene & Tropical Medicine έκανε μία έρευνα στην οποία ανακάλυψε πως το 16% των κινητών που ελέγχθηκαν είχαν πάνω τους βακτήρια e coli. Το 16% των χεριών που εξέτασαν αυτά τα κινητά είχαν επίσης αυτά τα βακτήρια. Να σημειωθεί ότι πολλά από τα άτομα που πάνε τουαλέτα, δεν είχαν πλύνει τα χέρια τους μετά την τουαλέτα.

οι-κίνδυνοι-όταν-παίρνουμε-το-κινητό-στην-τουαλέτα-

Κινδυνεύουμε από C. difficile

Το συγκεκριμένο βακτήριο προκαλεί διάρροια και φλεγμονή στο παχύ έντερο. Βρέθηκε στα κινητά ή στα τάμπλετ που έπαιρναν οι άνθρωποι μαζί τους στην τουαλέτα, σύμφωνα με έρευνα του St. Joseph’s Healthcare.

Υπάρχουν περιττώματα

Μία άλλη μελέτη που έγινε από την Σχολή Βιολογικών και Χημικών Επιστημών της Queen Mary ανακάλυψε πως μπορούν να μεταφερθούν περιττώματα στο κινητό μας που φυσικά μπορούν να επιβιώσουν για μέρες.

οι-κίνδυνοι-όταν-παίρνουμε-το-κινητό-στην-τουαλέτα-

Κινδυνεύουμε από τον ιό της γρίπης

Το CBC Hamilton ανακάλυψε επίσης ότι έξυπνα τηλέφωνα και τάμπλετ είχαν τον ιό της γρίπης πάνω τους. Δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από τα κόπρανα σας ή από E. Coli αλλά μπορείτε να τα μεταφέρετε σε άλλους που τους αρρωσταίνουν.

Δείτε ακόμα Μετάλλαξη Κράκεν : Συμπτώματα και πως θα τα αναγνωρίσετε

Παίρνοντας το κινητό στην τουαλέτα το εκθέτετε στο σπρέι έκπλυσης από την τουαλέτα που μπορεί να φτάσει έως και 2 μέτρα.
Ακόμα κι αν πλένετε τα χέρια σας, το γεγονός ότι χειρίζεστε το τηλέφωνό σας πριν πλύνετε τα χέρια σας θα μεταφέρει μικρόβια στο τηλέφωνο.

οι-κίνδυνοι-όταν-παίρνουμε-το-κινητό-στην-τουαλέτα-

Τί μπορούμε να κάνουμε;

Πέρα από το να μην παίρνουμε το κινητό μας μαζί στην τουαλέτα, αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την συνήθεια, μπορούμε μετά την χρήση να καθαρίζουμε το τηλέφωνο με αντισηπτικό μαντηλάκι. Φυσικά πάντα να πλένετε τα χέρια σας μετά την χρήση της τουαλέτας.

οι-κίνδυνοι-όταν-παίρνουμε-το-κινητό-στην-τουαλέτα-

All photos via: demicblog.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close