Δείτε τι μπορεί να συμβεί στο σώμα μας αν σταματήσουμε να τρώμε λαχανικά & φρούτα

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι μπορεί να συμβεί στο σώμα μας αν σταματήσουμε να τρώμε φρούτα και λαχανικά. Μπορεί από μικρά παιδιά να μας μαθαίνουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μία ισορροπημένη διατροφή, που θα μας αποφέρει καλή σωματική υγεία, όμως λίγοι από εμάς ξέρουμε ακριβώς τις λεπτομέρειες.

Λίγοι λοιπόν ξέρουν τις συνέπειες που θα έχουμε στο σώμα μας, αν σταματήσουμε να τρώμε φρούτα και λαχανικά. Γιατί μπορεί τα φρούτα και τα λαχανικά να είναι λιγότερο νόστιμα από τα κρεατικά και το fast food όμως μας είναι απαραίτητα.

Δείτε ακόμα Τα 10 πιο τοξικά και επικίνδυνα τρόφιμα που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε.

Θα δούμε λοιπόν 3 από τις κυριότερες συνέπειες στο σώμα μας, που μπορεί να προκληθούν αν αποκλείσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά από την διατροφή μας. Είναι 3 όμως είναι πολύ σημαντικές και σίγουρα κανείς από εμάς δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπος με αυτές. Διαβάστε παρακάτω:

Το σώμα μας μπορεί να ξεκινήσει να μυρίζει άσχημα.

Είναι γνωστό ότι αυτά που τρώμε επηρεάζουν την μυρωδιά του σώματος. Γι’ αυτό ίσως οι λαοί που τρώνε συχνά φαγητά με πολλά μπαχαρικά, σκόρδο και άλλες βαριές μυρωδιές, μπορεί να μυρίζουν πιο έντονα από άλλους, που τρώνε λαχανικά, φρούτα και ελαφριά φαγητά.

Μία μελέτη λοιπόν διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε λαχανικά και φρούτα έχουν πιο όμορφη μυρωδιά ακόμη κι αν δεν έχουν χρησιμοποιήσει αποσμητικό ή δεν έχουν κάνει μπάνιο μέσα στη μέρα.

Το σώμα μας μπορεί να ξεκινήσει να μυρίζει άσχημα.

Αν δεν καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά μπορεί να μην βλέπουμε καλά την νύχτα!

Τα μάτια μας βλέπουν καλύτερα στο σκοτάδι με την βοήθεια της βιταμίνης Α η οποία μπορεί να βρεθεί σε δύο μορφές, την ρετινόλη και το β- καροτένιο. Η ρετινόλη μπορεί να βρεθεί στο συκώτι του μπακαλιάρου, το ιχθυέλαιο και τα αυγά. Όμως αν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα ρετινόλης μπορεί να δράσει τοξικά στον οργανισμό μας.

Από την άλλη αν τρώμε πολλά λαχανικά και φρούτα, θα λαμβάνουμε το β- καροτένιο και όσο μεγάλη δόση β-καροτένιου κι αν λάβουμε, δεν πρόκειται να έχουμε αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας. Παρά μόνο θετικές.

Αν δεν καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά μπορεί να μην βλέπουμε καλά την νύχτα!

Η έλλειψη φρούτων και λαχανικών μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη!

Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως το έντερο είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο. Μία ισορροπημένη διατροφή λοιπόν δεν επηρεάζει μόνο το σώμα αλλά και την ψυχολογία του ανθρώπου. Όταν δεν καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εμφανίσουμε συμπτώματα κατάθλιψης.

Έτσι τουλάχιστον δείχνουν αρκετές μελέτες. Είναι λοιπόν κοινή πεποίθηση ότι η κατάθλιψη μας κάνει να τρώμε γρήγορο φαγητό αλλά το γρήγορο φαγητό δεν είναι αποτέλεσμα της κατάθλιψης.

Η έλλειψη φρούτων και λαχανικών μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη!

Η έλλειψη φρούτων και λαχανικών μπορεί να ανεβάσει την πίεση του αίματος!

Έρευνα αποκαλύπτει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν λίγα ή καθόλου φρούτα και λαχανικά, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αυξήσουν την αρτηριακή τους πίεση. Οι γιατροί λοιπόν, συμβουλεύουν ιδιαίτερα εκείνους που έχουν υψηλή πίεση, να ακολουθήσουν διατροφή που περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά.

Η έλλειψη φρούτων και λαχανικών μπορεί να ανεβάσει την πίεση του αίματος!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via: Shutterstock.com / Depositphotos.com

 

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close