δηλητηρίαση-από-καρπούζι-πως-ξεχωρίζεις-το-καλό καρπούζι-

Το καρπούζι είναι το φρούτο του Καλοκαιριού και μία φέτα είναι ικανή να μας δροσίσει και να μας γεμίσει νοστιμιά. Ειδικά αν το δοκιμάσετε με φέτα! Παρόλα αυτά, μπορεί να πάθουμε και δηλητηρίαση αν δεν προσέξουμε. Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το καλό καρπούζι;

Το Καλοκαίρι είναι η εποχή των πολλών επιλογών στα φρούτα. Ροδάκινα, βανίλιες, βερίκοκα, πεπόνια και καρπούζια είναι μερικά από τα αγαπημένα φρούτα του Καλοκαιριού. Όσο κι αν μας αρέσει το καρπούζι φαίνεται πως αν δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε το σωστό καρπούζι, μπορούμε να πάθουμε μέχρι και δηλητηρίαση.

Δείτε ακόμα Το τσίμπημα κατσαρίδας μπορεί να αποβεί μοιραίο: Δες φώτο και πως να το αντιμετώπισεις

Φαίνεται πως όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταγραφεί περιστατικά με ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν από καρπούζι. Γι’ αυτό και στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε το καλό από το σκάρτο καρπούζι και γιατί μπορεί να δηλητηριαστούμε. Διαβάστε παρακάτω:

Γιατί μπορεί να πάθουμε δηλητηρίαση από το καρπούζι;

Όλοι τρώμε καρπούζι το Καλοκαίρι ή τουλάχιστον έχουμε δοκιμάσει έστω και μία φορά στη ζωή μας. Σίγουρα λοιπόν όταν διαβάσατε τον τίτλο αναρωτηθήκατε. “Πώς γίνεται να πάθουμε δηλητηρίαση από το καρπούζι; Τόσες φορές έχω πάθει;“.

Το άζωτο λοιπόν είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη των καλλιεργειών. Όμως έχει συγκεκριμένες δοσολογίες που πρέπει να χρησιμοποιείται για να μην αποτελεί κίνδυνο για τους καταναλωτές. Δυστυχώς όμως πολλοί παραγωγοί το υπερβαίνουν επειδή αυτό κάνει τα καρπούζια να ζυγίζουν μέχρι και 12 κιλά σε 3 εβδομάδες.

Δείτε ακόμα Ηλιοθεραπεία: Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι μειονεκτήματα

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που πρέπει να κοιτάς σε ένα καρπούζι είναι αφού το κόψεις, να δεις αν η φλούδα είναι κίτρινη. Δεν πρέπει η φλούδα να είναι κίτρινη και η σάρκα να περιέχει λευκές ρίγες. Επίσης πολλοί προσέχουν και τυχόν τρύπες που μπορεί να έχει το φρούτο, αφού αυτό μπορεί να είναι ίχνος από έντομα.

δηλητηρίαση-από-καρπούζι-πως-ξεχωρίζεις-το-καλό καρπούζι-

Photo via: ecozen.gr

Το καρπούζι δεν πρέπει να έχει μεγάλο και κούφιο κέντρο

δηλητηρίαση-από-καρπούζι-πως-ξεχωρίζεις-το-καλό καρπούζι-

Photo via: ecozen.gr

Οι ρωγμές στη σάρκα του φρούτου, φανερώνουν ότι το καρπούζι είναι πολύ ώριμο. Ένα πολύ ώριμο καρπούζι μπορεί να είναι λίγο πικρό ενώ ένα καρπούζι με αυξητικές ορμόνες, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να μη το φάτε, αν το δείτε σε αυτήν την κατάσταση.

δηλητηρίαση-από-καρπούζι-πως-ξεχωρίζεις-το-καλό καρπούζι-

Photo via: ecozen.gr

Βάλτε ένα κομμάτι από τη σάρκα στο νερό πριν φάτε ένα καρπούζι

δηλητηρίαση-από-καρπούζι-πως-ξεχωρίζεις-το-καλό καρπούζι-

Photo via: ecozen.gr

Αν θέλετε να ελέγξετε την συγκέντρωση των νιτρικών αλάτων σε ένα καρπούζι, που είναι βλαβερά και προκαλούν δηλητηρίαση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό κομμάτι από την σάρκα σε ένα καθαρό νερό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αν είναι επικίνδυνο, το νερό, θα πάρει ένα έντονο ροζ χρώμα, οπότε πετάξτε το.

δηλητηρίαση-από-καρπούζι-πως-ξεχωρίζεις-το-καλό καρπούζι-

Photo via: ecozen.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close