Έχετε πονόλαιμο από το κλιματιστικό; Τι πρέπει να κάνετε & πότε πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό

Γιατί έχουμε πονόλαιμο από το κλιματιστικό και τι πρέπει να κάνουμε για να ανακουφιστούμε; Πότε ο πονόλαιμος μπορεί να γίνει επικίνδυνος και πρέπει να επισκεφτούμε γιατρό;

Το κλιματιστικό το καλοκαίρι, είναι ίσως από τις πιο απαραίτητες συσκευές που έχουμε σπίτι μας. Ειδικά τις περιόδους που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα, ο κλιματισμός στο σπίτι θεωρείται από τους περισσότερους αναγκαίος.

Όμως, χρειάζεται προσοχή. Ο κλιματισμός, μπορεί να μας κάνει να αρρωστήσουμε με διάφορους τρόπους. Κάθε Καλοκαίρι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παθαίνουν ψύξεις εξαιτίας των κλιματιστικών. Σε μερικές περιπτώσεις, τρέχει η μύτη μας ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι, που εκδηλώνουν συμπτώματα πονόλαιμου!

Αν έχεις πονόλαιμο από το κλιματιστικό, το σημερινό άρθρο θα σε βοηθήσει πολύ. Παρακάτω θα μιλήσουμε για τον πονόλαιμο που προκαλείται από το κλιματιστικό. Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση και πότε οφείλουμε να επισκεφθούμε τον γιατρό; Διαβάστε παρακάτω:

Γιατί έχουμε πονόλαιμο από το κλιματιστικό;

Μπορεί το κλιματιστικό να είναι μια πολύ χρήσιμη ανθρώπινη εφεύρεση, όμως πολλές φορές αποτελεί αιτία για να εκδηλώσουμε πολλά προβλήματα υγείας. Ένα από αυτά, είναι και ο πονόλαιμος, που όσοι αρρώστησαν τον χαρακτήρισαν σαν να τους τρυπάνε αγκάθια τον λαιμό.

Ο λόγος, που το κλιματιστικό κάνει σε πολλές περιπτώσεις τον λαιμό μας να πονάει, είναι διότι σύμφωνα με τους ειδικούς, ξηραίνει το στρώμα βλέννης του λαιμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον ερεθίζει. Χωρίς το στρώμα βλέννης, ο λαιμός γίνεται ευαίσθητος προς τα μικρόβια που εισχωρούν.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πονόλαιμο από το κλιματιστικό;

Κάθε πρόβλημα έχει την λύση του. Φαίνεται λοιπόν, πως αν ο λαιμός μας ξεκινάει να πονάει εξαιτίας του κλιματισμού, είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Συγκεκριμένα:

Θα πρέπει να ενυδατώνετε τον λαιμό σας: Αυτός ο κανόνας, ισχύει κάθε φορά που έχουμε πονόλαιμο, για διάφορους λόγους. Έτσι, αν ξεκινήσετε να πονάτε στον λαιμό εξαιτίας του κλιματισμού, φροντίστε να έχετε πάντα δίπλα σας ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να καταναλώνετε φυσικούς χυμούς ενώ δεν θα πούμε όχι και στα ροφήματα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, είναι ότι οποιοδήποτε ρόφημα κι αν επιλέξετε να πιείτε, θα πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου!

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υγραντήρα: Ο κλιματισμός σε πολλές περιπτώσεις ξηραίνει την ατμόσφαιρα του χώρου. Ο υγραντήρας λοιπόν, προσφέρει στον χώρο σας την απαραίτητη υγρασία, έτσι ώστε το περιβάλλον να είναι περισσότερο υγιές.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε παστίλιες για τον λαιμό χωρίς αντιβιοτικά: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παστίλιες για τον λαιμό χωρίς αντιβιοτικά είναι ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο.

Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι δρουν ταχύτατα και διαρκούν για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες, προστατεύοντάς μας από ενοχλήσεις στο λαιμό, ιδιαίτερα τα καλοκαίρι όπου κάθε στιγμή είναι πολύτιμη.

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τον πονόλαιμο από το κλιματιστικό στο μέλλον;

Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό χωρίς να επιβαρύνει την υγεία σας, θα πρέπει να τηρείτε μερικούς κανόνες. Όταν έχετε ανοιχτό το κλιματιστικό, θα πρέπει να έχετε κι έναν υγραντήρα, έτσι ώστε να υγραίνει την ξηρή από τον κλιματισμό ατμόσφαιρα. Με αυτόν τον τρόπο, το περιβάλλον θα είναι πιο υγιές.

Στη περίπτωση που δεν έχετε υγραντήρα, μπορείτε κάθε φορά που ανοίγετε το κλιματιστικό, να αφήνετε ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό, έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας στον χώρο. Επίσης, θα πρέπει να ξεκουράζεστε αρκετά, έτσι ώστε να κρατάτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, σε καλή κατάσταση.  Μια υγιεινή διατροφή, βοηθάει πάντα!

Πότε πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό;

Σε μερικές περιπτώσεις, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό, αν εκδηλώσετε πονόλαιμο, εξαιτίας του κλιματισμού. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω:

Θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό, αν δεν είστε σε θέση να καταπιείτε υγρά, αν έχετε ωταλγία που δεν υποχωρεί σε 48 ώρες, αν για περισσότερες από 3 ήμερες έχετε πυρετό, αν ο πονόλαιμος εμφανίζεται ξανά και διαρκεί για 7 ημέρες.

Αν έχετε βραχνάδα πάνω από 7 ημέρες ή επαναλαμβανόμενες κρίσεις βραχνάδας, αν έχετε εμφανίσει ερυθρά εξανθήματα, αν έχετε επίμονο πονόλαιμο, συνοδευόμενο από νυχτερινή έντονη εφίδρωση και ερεθισμένους αδένες.

Τέλος, αν ο λαιμός πονάει, δεν έχει υποχωρήσει ο πόνος σε 48 ώρες και δεν υπάρχουν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης και αν οι αδένες στο λαιμό είναι πρησμένοι χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα και δεν υποχωρεί το πρήξιμο μέσα σε τρεις εβδομάδες αφότου έχει υποχωρήσει ο πονόλαιμος.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close