Έμφραγμα στην γυναίκα : Τα 6 συμπτώματα που παρουσιάζουν μόνο οι γυναίκες

Έμφραγμα στη γυναίκα. Συμπτώματα του εμφράγματος που παρουσιάζουν μόνο οι γυναίκες. Πως θα αναγνωρίσεις το έμφραγμα σε γυναίκα μέσα από 6 συμπτώματα.

Δυστυχώς εξαιτίας της έλλειψης της σωματικής άσκησης, της κακής διατροφής και του έντονου άγχους, πολλοί άνθρωποι του σήμερα εκδηλώνουν συχνά εμφράγματα. Είναι μια πολύ συχνή πάθηση η οποία γίνεται σχεδόν ξαφνικά και μάλιστα πολλοί άνθρωποι, αργούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια.

Έτσι, μπορεί να είναι μια ασθένεια που αν επισκεφθείς γρήγορα ένα νοσοκομείο, θα αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης γνώσεων σχετικά με αυτή, πολλοί άνθρωποι δεν την αναγνώρισαν εγκαίρως κι έχασαν την ζωή τους.

Μπορεί να μην το ξέρουν πολλοί, όμως το έμφραγμα έχει μερικές σημαντικές διαφορές όσων αφορά την εκδήλωση του ανάμεσα στις γυναίκες και στους άντρες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μερικά συμπτώματα, τα οποία τα εκδηλώνουν μόνο οι γυναίκες. Ποια είναι αυτά; Δείτε παρακάτω:

Έμφραγμα στην γυναίκα συμπτώματα : Πόνος στην πλάτη, στο σαγόνι, στους ώμους ή στον λαιμό.

Ως γνωστόν από τα πρώτα συμπτώματα του εμφράγματος είναι ο πόνος στο στήθος ή στον αριστερό βραχίωνα. Φαίνεται όμως πως στις γυναίκες το έμφραγμα ξεκινάει με πόνους στην πλάτη, στο σαγόνι, στους ώμους ή στον λαιμό και αυτό πολλές φορές, μπορεί να τις μπερδέψει και να μην επισκεφθούν το νοσοκομείο εγκαίρως.

Οι πόνοι μπορεί να είναι δυνατοί ή να ξεκινήσουν με ενοχλήσεις και να εκδηλωθούν σε οξείς πόνους. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση τέτοιοι πόνοι να σας ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν τους νιώσετε, επικοινωνήστε με έναν γιατρό σύντομα ή επισκεφθείτε ένα νοσοκομείο.

Έμφραγμα στην γυναίκα συμπτώματα : Έντονος πόνος στο στομάχι και ναυτία.

Άλλο ένα σύμπτωμα που λίγες γυναίκες γνωρίζουν ότι πρόκειται για σύμπτωμα εμφράγματος είναι ο έντονος πόνος στο στομάχι, οι καούρες και οι ναυτίες. Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι είναι τροφική δηλητηρίαση ή κάποια γρίπη κι έτσι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Κρύος ιδρώτας

Ο κρύος ιδρώτας πολλές φορές ερμηνεύεται από τις γυναίκες ως εκδήλωση έντονου άγχους. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κι ένα σύμπτωμα εμφράγματος. Έτσι, αν σας έπιασε ξαφνικά κρύος ιδρώτας και δεν είχατε τέτοια αντίδραση στο παρελθόν, επικοινωνήστε με έναν γιατρό.

Ζάλη και λαχάνιασμα

Γυναίκες που στο παρελθόν υπέστησαν έμφραγμα, περιέγραφαν ότι ένιωσαν λαχανιασμένες λες και είχαν τρέξει σε μαραθώνιο ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν κινηθεί καθόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν νιώσετε κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα εμφράγματος, πρέπει να κινηθείτε δραστικά.

Κόπωση

Η κόπωση δεν είναι πάντα εξαιτίας του άγχους ή της έντονης ζωής. Αν νιώσετε έντονη κούραση χωρίς προφανή λόγο, τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα εμφράγματος και δεν πρέπει να το αμελήσετε. Επικοινωνήστε σύντομα με έναν ειδικό.

Έμφραγμα στην γυναίκα συμπτώματα : Πόνος στο στήθος

Ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα εμφράγματος τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Αυτό που κάνει τις γυναίκες να διαφέρουν, είναι ότι πολλές φορές νιώθουν πόνο σε όλο το σημείο του στήθους. Αν νιώσετε κάτι τέτοιο, επισκεφθείτε αμέσως ένα νοσοκομείο.

Photo via: kouzounews.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close