ο-τρόπος-για-να-μειώσεις-τον-πρόωρο θάνατο-

Μία νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον τρόπο να μειώσουμε τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος ζωής μας και η περιβαλλοντική καταστροφή, έχει παρατηρηθεί πως τα τελευταία χρόνια, αυξάνουν τα ποσοστά αιφνίδιου θανάτου. Μπορεί τα εμβόλια και οι εξελιγμένες εξετάσεις αλλά και τα σωστά διαγνωστικά κέντρα, να βοηθούν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής αλλά δεν αρκούν.

Η επιστημονική κοινότητα φαίνεται πως με μία νέα μελέτη, είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει στον κόσμο, τον πιο αξιόπιστο τρόπο να μειώσουμε τα ποσοστά πρόωρου θανάτου. Είναι ένας απλός αλλά πάντα αποτελεσματικός τρόπος. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Γιατί δεν πρέπει να κρατάτε τα ούρα σας αν θέλετε να πάτε τουαλέτα

Μία επιστημονική ομάδα με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου ανέλυσε 196 δημοσιευμένα άρθρα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από περισσότερου από 30 εκατομμύρια συμμετέχοντες, τη μεγαλύτερη ανάλυση του είδους μέχρι και σήμερα.

ο-τρόπος-για-να-μειώσεις-τον-πρόωρο θάνατο-

Photo via: onmed.gr

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση 75 λεπτών την εβδομάδα, δηλαδή 11 λεπτά περίπου την μέρα, συνδέθηκε με τον χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Ενώ η τυπική συνιστάμενη ποσότητα εβδομαδιαίας άσκησης είναι τα 150 λεπτά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και στα μισά του χρόνου, έχει αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και προηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι ακόμη και η ολιγόλεπτη άσκηση είναι ευεργετική τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική μας υγεία, απλά είναι η πρώτη φορά που μία έρευνα είχε τόσους συμμετέχοντες, οπότε είναι ίσως η πιο έγκυρη μέχρι και σήμερα.

Δείτε ακόμα Το χρώμα της περιόδου σας φανερώνει πολλά για την υγεία σας

Σύμφωνα με τον Δρ. Soren Brage, ανώτερο συγγραφέα της μελέτης και ερευνητή της επιδημιολογίας της σωματικής δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge:

ο-τρόπος-για-να-μειώσεις-τον-πρόωρο θάνατο-

Photo via: athensmagazine.gr

Εάν είστε κάποιος που βρίσκει την ιδέα των 150 λεπτών μέτριας έντασης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα λίγο αποθαρρυντική, τότε τα ευρήματά μας θα πρέπει να είναι καλά νέα. Το να κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα είναι καλύτερο από το να μην κάνετε καμία.

Αυτή είναι επίσης μια καλή ευκαιρία – αν διαπιστώσετε ότι τα 75 λεπτά την εβδομάδα είναι διαχειρίσιμα, τότε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να τα αυξήσετε σταδιακά μέχρι την πλήρη συνιστώμενη ποσότητα».

Δείτε ακόμα Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πηγαίνετε για ύπνο από τις 10:00 το βράδυ

Επίσης σύμφωνα με τους ερευνητές δεν χρειάζεται να κάνουμε έντονη άσκηση για να είναι αποτελεσματική. Ακόμη και το χαλαρό περπάτημα, μπορεί να κάνει καλό, ακόμη κι αν μιλάμε μόνο για 11 λεπτά την ημέρα περίπου.

Μάλιστα η μέτριας έντασης δραστηριότητες μπορούν να ανεβάσουν τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή, χωρίς όμως να φέρνουν την καρδιά σας σε επικίνδυνο στάδιο.

ο-τρόπος-για-να-μειώσεις-τον-πρόωρο θάνατο-

Photo via: onmed.gr

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο ή ένα μάθημα HIIT – απλές αλλαγές όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο στη δουλειά αντί να οδηγείτε ή το παιχνίδι με τα παιδιά σας μπορεί να είναι αποτελεσματικές, σύμφωνα με τον Δρ Leandro Garcia, συν-συγγραφέα της μελέτης και λέκτορας δημόσιας υγείας στο Queen’s University Belfast.

Δείτε ακόμα Πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Τα μάτια μας το αποκαλύπτουν

Η μέτρια δραστηριότητα δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει αυτό που συνήθως σκεφτόμαστε για την άσκηση, όπως ο αθλητισμός ή το τρέξιμο. Μερικές φορές, η αντικατάσταση κάποιων συνηθειών είναι το μόνο που χρειάζεται”, δήλωσε ο Garcia στο δελτίο τύπου.

Το να κάνετε δραστηριότητες που σας αρέσουν και που είναι εύκολο να τις συμπεριλάβετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνετε πιο δραστήριοι“.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close