Φακοί επαφής:Πως μπορούν να βλάψουν τα μάτια σας

Επειδή η τέλεια όραση είναι σχετικά σπάνια και τα γυαλιά δεν είναι βολικά για όλους, οι φακοί επαφής είναι ένας τρόπος ζωής για πολύ κόσμο.Και ενώ προσφέρουν άνεση και ευκολία, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα, όπως ο αυξημένος κίνδυνος ορισμένων σοβαρών λοιμώξεων .

υγεια

Οι χρήστες φακών είναι πιο πιθανό να έχουν  βακτήρια του δέρματος στα μάτια τους, που μεταφέρονται με τα δάχτυλα, όπως σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος, καθώς και μια σειρά άλλων δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων. Είναι και ο βασικός λόγος που οι χρήστες φακών είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε τύφλωση , ειδικά αν κοιμάστε με τους  φακούς σας ή δεν τους αποθηκεύετε σωστά.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως θα αποθηκεύετε και θα φοράτε σωστά τους φακούς επαφής σας.

Για να αποφύγετε τυχόν λοιμώξεις στα μάτια  πλύνετε τα χέρια σας (με σαπούνι και νερό) πριν από την εισαγωγή ή την αφαίρεση των φακών σας, αφαιρέστε τους  τη νύχτα και αποφύγετε το ντους ή το κολύμπι με φακούς.Τρίψτε, ξεπλύνετε και αποθηκεύστε τους φακούς σας στο φρέσκο ​​απολυμαντικό διάλυμα, καθαρίστε πριν και μετά από κάθε χρήση και αντικαταστήστε τους κάθε τρεις μήνες. Και αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πόνο, ερυθρότητα, θολή όραση, ή δυσφορία,επισκεφτείτε  τον οφθαλμίατρο σας το συντομότερο δυνατόν.
ygeia
Σύνταξη-επιμέλεια άρθρου Daddy-Cool.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη
Περισσότερα άρθρα σχετικά με την υγεία θα βρείτε εδώ

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close