κάψιμο_στην_πλάτη_με_ποιες_ασθένειες_συνδέεται_

Αυτές είναι οι αρρώστιες που συνδέονται με το κάψιμο στην πλάτη και πρέπει να τις γνωρίσετε επειγόντως.

Το κάψιμο στην πλάτη είναι ένα σύμπτωμα που πολλοί άνθρωποι έχουν νιώσει παρωδικά. Πολλές φορές το νιώθουμε από την υπερβολική κούραση όταν κάνουμε δουλειές γραφείου, εξαιτίας της λάθος στάσης του σώματος όταν γράφουμε στον υπολογιστή ή από κακές καρέκλες που καθόμασταν εκεί για πολλές ώρες.

Παρόλα αυτά το κάψιμο στην πλάτη που συμβαίνει συχνά και δεν είναι παρωδικό, δεν είναι ένα αθώο και συνηθισμένο σύμπτωμα. Έτσι, αν τον τελευταίο καιρό νιώθετε συχνά κάψιμο στην πλάτη μπορεί να είναι σύμπτωμα στις 3 σοβαρές ασθένειες που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Διαβάστε παρακάτω: 

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι περίπου το 5% των ανθρώπων δυστυχώς πάσχει από γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσο. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν απευθύνεται ποτέ σε γιατρό.

Το κυριότερο και το πιο συχνό σύμπτωμα της συγκεκριμένης πάθησης λοιπόν είναι το κάψιμο στην πλάτη. Πρόκειται για ένα ενοχλητικό αίσθημα καψίματος στο στήθος, πίσω από το στέρνο το οποίο εμφανίζεται κυρίως μετά το φαγητό.

Δείτε ακόμα  Ανθεκτική υπέρταση: Συμπτώματα, λόγοι και αντιμετώπιση

Το κάψιμο αυτό μπορεί να επεκταθεί και στον λαιμό ή στην πλάτη. Η διάγνωση της γαστροοισοφαγικής παλινδρομικής νόσου, συνήθως γίνεται με την λήψη προσεκτικού ιστορικού και με βάση τα συμπτώματα του ασθενούς. Έτσι το κάψιμο στην πλάτη στην προκειμένη μπορεί να εκδηλωθεί μετέπειτα και να μην είναι το αρχικό σύμπτωμα.

Κήλη δίσκου

Η κήλη δίσκου από την άλλη είναι μία νόσος που εκδηλώνεται συνήθως στις περιοχές εκείνες της σπονδυλικής στήλης που υπάρχουν κυρτώματα. Οι τρεις κατηγορίες είναι η κήλη δίσκου αυχένος, η κήλη δίσκου θώρακος και η κήλη δίσκου οσφύος.

Η κλινική εικόνα της ήπιας θωρακικής δισκοκήλης ή της θωρακικής δισκοπάθειας ή της θωρακικής σπονδυλαρθρίτιδας συνήθως δεν είναι σαφή ούτε έντονη.

Έτσι η συγκεκριμένη πάθηση συχνά δεν γίνεται παρατηρητή από τους ασθενής. Παρόλα αυτά ο ασθενής διαμαρτύρεται συχνά για κάψιμο στην πλάτη και ο απαραίτητος κλινικός έλεγχος επιβεβαιώνει τις περισσότερες φορές την πάθηση.

Ψυχοσωματική αντίδραση

Οι άνθρωποι την σήμερον ημέρα πάσχουν από πολλά καταθλιπτικά επεισόδια και έχουν έντονο άγχος. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις του σήμερα προκαλούν συχνά συμπτώματα χωρίς παθολογικά αίτια που προκαλούνται από το άγχος.

Με λίγα λόγια, μπορεί να νιώσεις συμπτώματα στην καρδιά ή στην πλάτη χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτό το παθαίνεις εξαιτίας του άγχους και ονομάζεται ψυχοσωματική αντίδραση. Το σώμα θυμάται μέσω του συμπτώματος ότι προσπαθεί να ξεχάσει το μυαλό.

Δείτε ακόμα Υπερενυδάτωση: Η υπερβολική κατανάλωση νερού κρύβει κινδύνους

Πριν λοιπόν πάρετε φάρμακα χωρίς εξετάσεις προσπαθήστε να χαλαρώσετε κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν και να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close