Μυστηριώδης ασθένεια στέλνει ανθρώπους στο νοσοκομείο με εμετούς, τσούξιμο στα μάτια & σπασμούς

Μυστηριώδης ασθένεια στέλνει ανθρώπους στο νοσοκομείο με εμετούς και σπασμούς. Νομίζουμε ότι ο κορονοϊός είναι το σημαντικότερο πρόβλημα υγείας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο καιρό. Αυτό μάλιστα έχει προβληματίσει πολλούς συνανθρώπους μας.

Δικαιολογημένα κριτικάρουν τους ανθρώπους που ξαφνικά έχουν ξεχάσει άλλες σοβαρές ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις και ασχολούμαστε μόνο όσων αφορά το πρόβλημα της πανδημίας του κορονοϊού. Σίγουρα ο κορονοϊός είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα υγείας που υπάρχει και πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση.

Δείτε ακόμα Μόσιαλος: Εμβόλιο Κορονοϊόυ και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Όμως υπάρχουν κι άλλες ασθένειες σε αυτόν τον κόσμο, που δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για να τις ερμηνεύσουμε και να βρούμε την θεραπεία τους.

Ασθένειες όπως αυτή που θα σας περιγράψουμε σήμερα. Μία μυστηριώδης ασθένεια που στέλνει εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο με εμετούς, σπασμούς στο σώμα και τσούξιμο στα μάτια.

Τι συνέβη και ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας; Διαβάστε παρακάτω: 

Φαίνεται πως αυτή η μυστηριώδης ασθένεια έχει στείλει στο νοσοκομείο 227 ανθρώπους ενώ έχει καταγραφεί κι ένα νεκρός σε μία ινδική πόλη. Οι ασθενείς λοιπόν στην πόλη Ελουρού στο κρατίδιο Άντρα Πραντέρ παρουσίασαν μία σειρά συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν εμετούς, σπασμούς στο σώμα και τσούξιμο στα μάτια.

Σε δημοσίευμα του CNN όμως αναφέρεται ότι αξιωματούχοι υγείας στην Ινδία, έχουν βρει μεγάλες ποσότητες μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στην Άντρα Πραντές.

Οι ασθενείς εμφάνισαν  συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις (που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 5 λεπτά), απώλεια συνείδησης και ναυτία.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) αποτύπωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος ασθενών.

Επίσης, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS στο Δελχί δεν υπήρξαν ίχνη μολύβδου και νικελίου.

Από τα 505 άτομα που νοσηλευτήκαν, 300  πήραν εξιτήριο ενώ ένας άνδρας  έχασε τη ζωή  45 ετών χωρίς να εχει άλλη πάθηση.

Η αγνώστου προέλευσης αρρώστια  ανιχνεύτηκε το προηγούμενο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου και έρχεται να προστεθεί στον εφιάλτη που ζει η Ινδία με τον κορωνοϊό καθώς συνεχίζει να καταπολεμά την πανδημία Covid-19, με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο και μάλιστα το Andhra Pradesh είναι ένα από τα κράτη που πλήττονται περισσότερο από τη χώρα.

 

Μερικοί από τους ασθενείς επίσης, έφταναν στο σημείο να χάσουν τις αισθήσεις τους. Το συγκεκριμένο κρατίδιο φαίνεται πως έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Αφού εκτός της συγκεκριμένης ασθένειας στο Άντρα Πραντέρ έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Είναι συγκεκριμένα από τα κρατίδια που έχει επηρεαστεί περισσότερο από τον κορονοϊό αφού έχουν σημειωθεί σύμφωνα με την Daily Mail πάνω από 800.000 κρούσματα.

Μυστηριώδης ασθένεια στέλνει ανθρώπους στο νοσοκομείο με εμετούς, τσούξιμο στα μάτια & σπασμούς ειδήσεις

Ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Alla Kali Krishna Srinivas δήλωσε πως οι ασθενείς που πάσχουν από την συγκεκριμένη μυστηριώδη ασθένεια έχουν κάνει τεστ κορονοϊού και είναι αρνητικοί. 70 άνθρωποι συνολικά έχουν βγει από το νοσοκομείο ενώ άλλοι 157 εξακολουθούν να νοσηλεύονται εξαιτίας αυτής της ασθένειας.

Γιατρός στην Ελουρού δήλωσε στην Indian Express ότι:

«Οι άνθρωποι που αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό. Προηγουμένως παραπονούνταν για τσούξιμο στα μάτια. Κάποιοι από αυτούς λιποθύμησαν ή είχαν κρίσεις επιληψίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικές ιατρικές ομάδες καταφτάνουν στο Ελουρού για να εξετάσουν τι είναι αυτό που προκαλεί αυτή την μυστηριώδη ασθένεια. Από τις εξετάσεις που έχουν γίνει στους ασθενείς που νόσησαν, δεν έχουν προκύψει στοιχεία για ιογενή λοίμωξη.

Μάλιστα οι αρχές απέκλεισαν την μόλυνση του νερού ή του αέρα ως αίτιο γι’ αυτήν την ασθένεια σε περιοχές που επισκέφθηκαν οι άνθρωποι πριν νοσήσουν. Έτσι κάνουν λόγο για μία μυστηριώδη ασθένεια τονίζοντας μάλιστα ότι την απάντηση θα την δώσουν μόνο οι εξειδικευμένες εξετάσεις.

Μυστηριώδης ασθένεια στέλνει ανθρώπους στο νοσοκομείο με εμετούς, τσούξιμο στα μάτια & σπασμούς ειδήσεις

Η αντιπολίτευση ζητά να διεξαχθεί έρευνα για την ασθένεια επιμένοντας ότι η μόλυνση του νερού είναι αυτή που προκαλεί την εξάπλωσή της. Μένουμε να δούμε την συνέχεια και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close