Παραμιλάτε στον ύπνο σας; Τι προκαλεί παραμιλητό & πως αντιμετωπίζεται

Παραμιλάτε στον ύπνο σας; Τι προκαλεί παραμιλητό & πως αντιμετωπίζεται. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παραμιλούν στον ύπνο τους. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότεροι. Ορισμένοι λένε ακαταλαβίστικα πράγματα. Άλλοι αποκαλύπτουν τα…μυστικά που έχουν όσο είναι ξύπνιοι.

Ενώ μερικοί άλλοι, λένε πράγματα που τα καταλαβαίνουν όσοι τα ακούν, αλλά δεν έχουν νόημα. Σε όποια κατηγορία ανθρώπων κι αν ανήκετε, το παραμιλητό στον ύπνο σας μπορεί να είναι ενοχλητικό γι’ αυτόν που κοιμάται διπλά σας και ντροπιαστικό σε μερικές περιπτώσεις για εσάς.

Δείτε ακόμα Αέριο γέλιου :Το εφηβικό παιχνίδι με το μπαλόνι δε είναι τελικά τόσο αθώο – Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

Αν παραμιλάτε μία φορά στο τόσο, δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να ανησυχήσετε. Όλοι έχουμε παραμιλήσει έστω και μία φορά στην ζωή μας. Αν όμως παραμιλάτε συχνά, τότε ίσως να πρέπει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο τις αιτίες του.

Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε τις πιο συχνές αιτίες που προκαλούν παραμιλητό στον ύπνο. Επίσης στο τέλος του άρθρου, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να το αντιμετωπίσετε. Τι μπορεί να φταίει και παραμιλάτε στον ύπνο σας; Διαβάστε παρακάτω:

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Κληρονομικότητα

Επιστήμονες στην Φιλανδία και στην Ιαπωνία, λένε ότι το παραμιλητό στον ύπνο σε πολλές περιπτώσεις συνδέεται με την κληρονομικότητα. Δίδυμα αδέρφια έχει αποδειχθεί ότι πολλές φορές παραμιλάνε και τα δύο. Επίσης οι γονείς που παραμιλούν στον ύπνο τους είναι πιο πιθανό να κάνουν παιδιά που θα παραμιλάνε κι αυτά.

Επίσης συχνά οι άνθρωποι που παραμιλάνε υπνοβατούν κιόλας. Επίσης οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πολύ συχνά υποφέρουν από εφιάλτες.

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Κληρονομικότητα 

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Στέρηση ύπνου

Επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχουν πολύ άγχος και δεν κοιμούνται καλά, είναι λογικό να παραμιλήσουν στον ύπνο τους. Η κακή ψυχολογία οδηγεί σε κακή ποιότητα ύπνου. Όταν λοιπόν δεν κοιμάστε σωστά και αρκετά, είναι πιθανό αυτό να οδηγήσει σε ανήσυχο ύπνο με παραμιλητό.

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Στέρηση ύπνου 

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Διαταραχές ύπνου

Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά το παραμιλητό στον ύπνο είναι κι αυτό μία διαταραχή ύπνου. Έτσι οι άνθρωποι που υπνοβατούν ή έχουν συχνά εφιάλτες ή γενικότερα πάσχουν από διαταραχές ύπνου είναι πολύ λογικό να ενοχλήσουν πολύ συχνά τον συγκάτοικό τους παραμιλώντας.

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Διαταραχές ύπνου 

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Παρενέργειες φαρμάκων

Ορισμένα φάρμακα και στις περισσότερες περιπτώσεις αντικαταθλιπτικά, μπορούν να οδηγήσουν σε παραμιλητό. Αυτό συμβαίνει διότι επηρεάζονται οι μύες του σώματος. Όταν ο μυϊκός τόνος αυξάνεται τότε εκτός από παραμιλητό, μπορεί να ξεκινήσετε τις κλωτσιές ή τα άλματα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Γιατί παραμιλάμε στον ύπνο μας: Παρενέργειες φαρμάκων 

Πώς αντιμετωπίζουμε το παραμιλητό στον ύπνο

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το παραμιλητό τότε οι επιστήμονες έχουν δώσει μερικές απλές και γενικές οδηγίες που ως επί το πλείστον έχουν αποτελέσματα. Καταρχάς, θα πρέπει να ξεκινήσετε να τρώτε πιο ελαφριά πριν τον ύπνο. Επίσης θα πρέπει να αλλάξετε το στρώμα και τα μαξιλάρια του κρεβατιού, αν αυτά που έχετε ήδη δεν είναι καλής ποιότητας.

Ανατομικά μαξιλάρια και στρώματα για τον ύπνο, προσφέρουν πάντα καλύτερης ποιότητας ύπνου σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει επίσης να κόψετε την καφεΐνη τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε την ένταση στο σώμα σας και θα έχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Τέλος και πολύ σημαντικό είναι να κοιμάστε συγκεκριμένες ώρες την ημέρα. Θα πρέπει να ξεκουράζεστε καλά και να κοιμάστε 8 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο ο ύπνος σας θα βελτιωθεί καθώς επίσης και η ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της μέρας.

Πώς αντιμετωπίζουμε το παραμιλητό στον ύπνο

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close