Σταματήστε το ροχαλητό σε 7 μέρες με αυτές τις 6 ασκήσεις!

Ροχαλίζετε και δεν αφήνετε τον σύντροφό σας να κοιμηθεί; Νιώθετε άσχημα όταν σας το λέει ή σας ξυπνάει μέσα στη νύχτα να σας πει ότι δεν μπορεί να κλείσει μάτι; Πολύ λογικό και ενοχλητικό!

Μπορείτε όμως να βγείτε από αυτήν την άβολη κατάσταση και να σταματήσετε να ροχαλίζετε μέσα σε εφτά μέρες κάνοντας 6 πολύ απλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε αθόρυβα σαν πουλάκι!

Πρώτα όμως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν οφείλεται σε αποφρακτική άπνοια ύπνου, η οποία προκαλεί το άτομο να σταματήσει να αναπνέει στον ύπνο του λόγω υπερβολικά χαλαρών μυών του λαιμού, που έχουν ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση των αεραγωγών.

Μόλις αυτό αποκλειστεί, μπορείτε να προχωρήσετε στις παρακάτω ασκήσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση τόσο σε εσάς όσο και στον σύντροφό σας:

1. Σπρώξτε την άκρη της γλώσσας σας ακριβώς πάνω στον ουρανίσκο. Στη συνέχεια, σύρετε τη γλώσσα σας προς τα πίσω 20 φορές.

2. Αυτή είναι μια άλλη άσκηση πίεσης όπως και η πρώτη, αλλά αυτή τη φορά θα κρατήσετε σταθερά το πίσω μέρος της γλώσσας σας, καθώς βάζετε την άκρη της γλώσσας σας στο εσωτερικό των μπροστινών δοντιών σας. Κάντε αυτό 20 φορές.

Σταματήστε το ροχαλητό σε 7 μέρες με αυτές τις 6 ασκήσεις!

3. Η επόμενη άσκηση είναι να πιπιλίζετε τη γλώσσα σας προς τα πάνω, διατηρώντας την ενάντια στον ουρανίσκο σας. Κάντε αυτό για 20 φορές.

4. Μια άλλη άσκηση για να σταματήσετε το ροχαλητό είναι να σηκώσετε το μαλακό ουρανίσκο του στόματος, το οποίο είναι το σαρκώδες τμήμα που είναι εύκαμπτο στο πίσω μέρος του ουρανίσκου σας. Ανασηκώστε επίσης την σταφύλη σας, το οποίο είναι η σαρκώδης προέκταση ακριβώς πίσω από τη μαλακή υπερώα. Επαναλάβετε 20 φορές.

5. Αυτή η επόμενη άσκηση περιλαμβάνει το δάχτυλό σας και το στόμα. Με το δείκτη σας, τραβήξτε το μάγουλο σας από το εσωτερικό μακριά από τα δόντια σας. Κάνετε αυτό και στις δύο πλευρές 10 φορές η κάθε μία.

6. Αυτή η τελευταία άσκηση είναι αυτό που θα κάνετε κάθε φορά που τρώτε. Μασήστε την τροφή σας και, στη συνέχεια, σηκώστε τη γλώσσα και πιέστε την στον ουρανίσκο σας όταν καταπιείτε. Βεβαιωθείτε ότι δεν σφίγγετε τους μύες των μάγουλων σας.

Όπως και με τις σωματικές ασκήσεις, πρέπει να κάνετε την άσκηση της επιλογής σας τακτικά. Αλλά δεν υπάρχει κάτι για να ανησυχείτε επειδή είναι πραγματικά εύκολες και μπορείτε να τις κάνετε ακόμη και όταν είστε στη δουλειά σας ή οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close