σπιτική θεραπεία-για-την-βουλωμένη μύτη-

Ξεχάστε τον φυσικό ορό και όλα τα άλλα αποσυμφορητικά για την μύτη, γιατί αυτό το κόλπο με τον αντίχειρα θα σας βοηθήσει να ξεβουλώσετε την μύτη σας σε μόλις 15 δευτερόλεπτα!

Τώρα που ο Χειμώνας ήρθε στην ζωή μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κρυολογήματα γίνονται συνήθεια για μικρούς και μεγάλους. Κι αν μεγαλώνετε παιδιά, αρρωσταίνετε ακόμη πιο συχνά. Ένα ενοχλητικό σύμπτωμα είναι η βουλωμένη μύτη.

Δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις, σου αλλοιώνει την γεύση και την φωνή και δυστυχώς δεν ξεβουλώνει χωρίς την χρήση αποσυμφορητικών ή φυσικών ορών. Αν θέλετε να απαλλαγείται από αυτά, τότε αυτό το έξυπνο κόλπο με τον αντίχειρα θα σας βοηθήσει να ξεβουλώσετε την μύτη σας σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Κοινό κρυολόγημα: Οι τρόποι να το σταματήσετε όταν αυτό ξεκινήσει να εκδηλώνεται

Αυτό το κόλπο έγινε viral μέσα από το ένα βίντεο που κυκλοφόρησε. Ο Moore, που είναι και ο πρωταγωνιστής το βίντεο, χρησιμοποιεί το ένα χέρι για να τραβήξει την μύτη προς την μία πλευρά, προτού χρησιμοποιήσει τον αντίχειρα από το άλλο χέρι, για να σπρώξει το σημείο ανάμεσα στην μύτη αλλά και στο μάγουλό του.

σπιτική θεραπεία-για-την-βουλωμένη μύτη-

Πιο συγκεκριμένα, τα ζυγωματικά, τα σπρώχνει προς τα μέσα και προς τα πάνω για λίγα δευτερόλεπτα. Από την άλλη ο χειροπράκτης Alan Mandell, πιο γνωστός ως Motivationaldoc στο TikTok, μοιράστηκε μια παρόμοια, αλλά πιο περίπλοκη, μέθοδο για το ξεμπλοκάρισμα μιας βουλωμένης μύτης.

Στο δικό του βίντεο, ο Mandell εξηγεί ότι η ιδέα είναι να αποσυμπιέσετε τα ζυγωματικά σας “απλώνοντάς” τα. Πιο συγκεκριμένα αντί να αποσυμπιέζει το ζυγωματικό προς την μία πλευρά όπως ο Moore, το κάνει σε τρεις διαφορετικές περιοχές, την κορυφή, την μέση και το κάτω μέρος.

Δείτε ακόμα Βιταμίνη C και κρυολόγημα : Πως επιδρά στο ανοσοποιητικό και κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη χρήση

σπιτική θεραπεία-για-την-βουλωμένη μύτη-

Συνιστά να κρατάτε για 5-6 δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο, πριν προχωρήσετε στο επόμενο. “Αμέσως μετά, πάρτε μια βαθιά ανάσα, κρατήστε την μύτη σας και φέρτε το κεφάλι σας πίσω μέχρι να μην μπορείτε να το κρατήσετε άλλο. Όταν δεν μπορείτε να το κρατήσετε άλλο, αφήστε την μύτη σας και πάρτε μια βαθιά ανάσα”.

Άλλες θεραπείες στο σπίτι για να ξεβουλώσετε την μύτη σας

Έχουμε και μερικές επιπλέον θεραπείες για το σπίτι. Σημαντικό είναι να έχετε τις ρινικές οδούς και τα ιγμόρεια υγρά, διότι το ξηρό περιβάλλον θα ερεθίσει παραπάνω την ρινική μεμβράνη. Αυτός είναι και ο λόγος, που πρέπει όταν είστε συναχωμένοι να πίνετε πολλά υγρά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοποιητή ή υγραντήρα, να κάνετε ένα ζεστό ντους με υδρατμούς στο μπάνιο, να χρησιμοποιήσετε ρινικά σπρέι και να τοποθετήσετε μια ζεστή υγρή πετσέτα στο πρόσωπό σας. Εάν η μύτη σας παραμένει βουλωμένη για περισσότερες από 10 ημέρες, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close