Το τεστ του αντίχειρα δείχνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε τι αποκαλύπτει για την υγεία σας, αν ο αντίχειράς σας λυγίζει με αυτόν τον τρόπο, μέσα από το τεστ του αντίχειρα.

Πολλές φορές το σώμα μας, μας στέλνει σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως εμείς δεν του δίνουμε σημασία. Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, όπως είναι ένας λυγισμένος αντίχειρας, ο τρόπος που κινούμε τα μάτια ή το ότι μουδιάζουν τα χέρια μας όταν κοιμόμστε δείχνουν πολλά για την υγεία μας.

Μάλιστα μερικές φορές αυτά τα προβλήματα υγείας, είναι σοβαρά και έχουν στερήσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Φαίνεται λοιπόν πως σύμφωνα με τους γιατρούς, αν λυγίζουμε τον αντίχειρά μας με τον τρόπο που θα σας δείξουμε στην φωτογραφία. σημαίνει κάτι πολύ σοβαρό για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Λυγίζουμε τον αντίχειρα με αυτόν τον τρόπο; Τι δείχνει για την υγεία μας;

Σύμφωνα με τους γιατρούς αν λυγίζουμε τον αντίχειρα με αυτόν τον τρόπο, το σώμα μας, μας στέλνει μήνυμα ότι πάσχουμε από ανεύρυσμα της αορτής. Το ανεύρυσμα της αορτής αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτων παγκοσμίως,

Η αορτή είναι ένα τεράστιο αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει το αίμα μακριά από την καρδιά. Όταν λοιπόν αναπτύσσει ένα μη φυσιολογικό εξόγκωμα αυτό είναι και γνωστό ως ανεύρυσμα της αορτής. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι η δυσφορία αλλά οι περισσότεροι δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα μέχρι να εντοπιστεί σε κάποια εξέταση.

Αν λοιπόν ένας ασθενής έχει ανεύρυσμα και το ανεύρυσμα σπάσει, προκαλείται μαζική εσωτερική αιμορραγία η οποία τις περισσότερες φορές καταλήγει σε θάνατο. Οπότε το να εντοπίσουμε το πρόβλημα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πρόληψη.

Δείτε ακόμα Έρευνα : Το αλατόνερο απομακρύνει τον κορονοϊό από το σώμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Cardiology έδειξε ότι ένα απλό τεστ που μπορεί να το κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να δείξει αν έχουμε ανεύρυσμα αορτής. Μιλάμε για το τεστ του αντίχειρα.

Το τεστ του αντίχειρα

Το τεστ του αντίχειρα είναι σε θέση να δείξει αν πάσχουμε από ανεύρυσμα της αορτής και είναι πολύ απλό. Αρχικά σηκώνουμε το χέρι μας μπροστά κρατώντας την παλάμη μας επίπεδη σαν να δείχνουμε σε κάποιον ότι πρέπει να σταματήσει.

Στην συνέχεια τεντώνουμε τον αντίχειρα μας όσο περισσότερο μπορούμε προς το εσωτερικό της παλάμης μας, δηλαδή προς το μικρό δάχτυλο. Αυτό το τεστ δείχνει αν πάσχουμε από νόσο του συνδετικού ιστού η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για  ανεύρυσμα αορτής.

Αν λοιπόν ο αντίχειρας μπορεί να τεντωθεί πέρα από την άκρη του χεριού σας αυτό θα μπορούσε να ήταν σημάδι μίας τέτοιας ασθένειες. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μπορεί να αποτελεί σημάδι για την ύπαρξη ανευρύσματος στην αορτή.

Το τεστ του αντίχειρα δείχνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας Το τεστ του αντίχειρα δείχνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας

Δείτε ακόμα Με αυτά τα 2 φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι μπορούν να το κάνουν αυτό έχουν και ανεύρυσμα αορτής. Οπότε είναι απαραίτητο να μιλήσετε με κάποιον γιατρό και να σας εξετάσει από κοντά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ανευρύσματα μπορούν να αντέξουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να υποστούν ρήξη.

Όμως μία έγκαιρη ανίχνευση είναι ζωτικής σημασίας καθώς η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας ή κάνοντας το αντίστοιχο χειρουργείο. Επίσης τα ανευρύσματα χρειάζονται συνεχείς παρακολούθηση, έτσι ώστε οι ασθενείς και οι γιατροί να μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξή τους.

Τι λέει ο Έλληνας επικεφαλής της έρευνας

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη νόσο του ανευρύσματος είναι η αναγνώριση των προσβεβλημένων ατόμων στον γενικό πληθυσμό πριν συμβεί η ρήξη του ανευρύσματος», είπε ο επικεφαλής συγγραφέας δρ. Ιωάννης Ελευθεριάδης, ομότιμος διευθυντής του Ινστιτούτου Αορτής στο Νοσοκομείο Yale New Haven.

Η μελέτη μας έδειξε ότι η πλειονότητα των ασθενών με ανεύρυσμα αορτής δεν εκδηλώνουν θετικό σημάδι αντίχειρα, αλλά οι ασθενείς που έχουν θετικό τεστ αντίχειρα έχουν και υψηλές πιθανότητες να εμφανίσουν ανεύρυσμα“.

Το τεστ του αντίχειρα δεν αποτελεί από μόνο του ένα επαρκές εργαλείο για να επιβεβαιώσουμε την διάγνωση. Όμως ο δρ Ελευθεριάδης και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι το τεστ αξίζει να συμπεριληφθεί στις τυπικές φυσικές εξετάσεις, καθώς θα μπορούσε να φανεί σωτήριο.

Δείτε ακόμα Περικαρδίτιδα: Τι είναι, οι αιτίες που την προκαλούν και αντιμετώπιση

Ειδικά στους ανθρώπους που έχουν οικογενειακό ιστορικό ανευρύσματος αορτής. “Η διάδοση της γνώσης αυτού του τεστ μπορεί να εντοπίσει άτομα που είναι φορείς κρυμμένου ανευρύσματος και να σώσει ζωές“, είπε ο δρ. Ελευθεριάδης.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: sdpnoticias.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close