Τρώτε ενώ δουλεύετε; 4 Λόγοι που πρέπει να το σταματήσετε ΑΜΕΣΩΣ

Δείτε τους 4 λόγους που το να τρώτε στο γραφείο την ώρα που δουλεύετε, βλάπτει την υγεία σας.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να τρώμε στο γραφείο τόσο κατά την διάρκεια της δουλειάς όσο και όταν χαλαρώνουμε. Αυτό γίνεται για δύο λόγους συνήθως. Ο πρώτος είναι ότι όταν έχεις πολύ δουλειά ή δουλεύεις από το σπίτι, πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να φας και τρως παράλληλα με την δουλειά σου.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι υπολογιστές έχουν αντικαταστήσει τις τηλεοράσεις. Δεν είναι λοιπόν λίγοι οι νέοι που αποφασίζουν να φάνε το μεσημεριάνο τους, μπροστά από τον υπολογιστή και όχι στην κουζίνα όπως έκαναν παλιότερα.

Δείτε ακόμα Όμικρον 4-5: Αυτό είναι το πρώιμο σύμπτωμα από την πρώτη κιόλας ημέρα

Μπορεί αυτή η συνήθεια, του να τρως στο γραφείο του σπιτιού σου μπροστά στον υπολογιστή, την ώρα που δουλεύεις ή και όχι να φαίνεται ακίνδυνη όμως φαίνεται πως προκαλεί 4 σοβαρά προβλήματα υγείας που θα τα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Κουράζεται πολύ τον εγκέφαλό σας.

Μπορεί να σας φαίνεται ως ιδανικό πλάνο το να φας μπροστά από τον υπολογιστή σου διότι θεωρείς πως με αυτόν τον τρόπο μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου ενώ παράλληλα να είσαι συνεχώς διαθέσιμος για τα emails αλλά και να βγάζεις δουλειά παράλληλα.

Όμως αυτό εξαντλεί τον εγκέφαλό σου. Διότι ο εγκέφαλος έχει ανάγκη από ένα διάλειμμα. Μπορεί να τρως χωρίς να δουλεύεις αλλά εφόσον βρίσκεσαι στον χώρο εργασίας σου και εφόσον το μυαλό σου δεν ξεφεύγει ούτε λίγο, ο εγκέφαλος εξαντλείται και έτσι οι αποδόσεις σου στην δουλειά πέφτουν.

λόγοι-που-το-να-τρως-στο-γραφείο-προκαλεί-προβλήματα υγείας-

Photo via: olivemagazine.gr

Προκαλεί προβλήματα στην καρδιά και στην κυκλοφορία του αίματος

Οι άνθρωποι που δουλεύουν σε δουλειές γραφείου επιβαρύνουν αρκετά την υγεία τους, αφού περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, καθισμένοι σε μία καρέκλα. Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά το να σηκωθείτε από το γραφείο και να χρειαστεί να μετακινηθείτε έστω και λίγο για να φάτε θα σας κάνει καλό.

Η έλλειψη κίνησης αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε καρδιακά προβλήματα και επειδή επηρεάζει και την κυκλοφορία του αίματος μπορεί να παρατηρήσετε κιρσούς στα πόδια ή ακόμη και πρησμένα πόδια από την ακινησία.

λόγοι-που-το-να-τρως-στο-γραφείο-προκαλεί-προβλήματα υγείας-

Photo via: olivemagazine.gr

Παίρνετε κιλά

Όταν τρώτε σε μία τραπεζαρία μαζί με φίλους και οικογένεια σίγουρα θα ανταλλάξετε και μερικές κουβέντες. Αυτό σημαίνει πως θα απολαύσετε το γεύμα σας περισσότερο σε ένα χαλαρωτικό μέρος, που θα σας κάνει να τρώτε πιο αργά οπότε να χορτάσετε και πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμα Υψηλοί Καρκινικοί δείκτες CEA και CA 19-9: Σε ποιες περιπτώσεις αυξάνονται

Όταν τρώτε αγχωμένοι για να προλάβετε ενώ παράλληλα μπορεί να κάνετε και άλλα πράγματα που αφορούν την δουλειά, δεν δίνετε σημασία στο φαγητό που τρώτε, το τρώτε γρήγορα και αυτό κάνει τον εγκέφαλο να αργεί να στείλει μηνύματα κορεσμού. Ενώ στην τραπεζαρία μπορεί να φάτε δύο κομμάτια πίτσα στο γραφείο της δουλειάς μπορεί να γίνουν 6.

λόγοι-που-το-να-τρως-στο-γραφείο-προκαλεί-προβλήματα υγείας-

Photo via: clickatlife.gr

Στο γραφείο υπάρχουν πολλά βακτήρια

Κάθε μέρος έχει την χρήση του τόσο στο σπίτι όσο και στην δουλειά. Το τραπέζι που τρώτε το καθαρίζετε επιμελώς, στρώνεται καθαρά τραπεζομάντηλα και φυσικά δεν κάνετε άλλα πράγματα πάνω σε αυτό. Από την άλλη στο γραφείο πίνετε τον καφέ σας, καπνίζετε, ίσως να υπάρχει σκόνη, μελάνι και άλλες βρωμιές.

Αυτό δημιουργεί πολλά βακτήρια στην επιφάνειά του. Φυσικά πριν φάτε αποκλείεται να το απολυμάνετε ούτε έχετε την δυνατότητα να στρώσετε τραπεζομάντηλο. Αυτό σας εκθέτει σε πολλά βακτήρια που επιβαρύνουν την υγεία σας.

λόγοι-που-το-να-τρως-στο-γραφείο-προκαλεί-προβλήματα υγείας-

Photo via: mononews.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close