αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

12 αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή. Αυτές οι αποφάσεις ζωής αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή και πρέπει να μάθετε ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις ζωής.

Οι άνθρωποι έχουμε μερικά κοινωνικά πρότυπα σχετικά με την συμπεριφορά τους αλλά και την εξωτερική τους εμφάνιση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να φοβόμαστε να πάμε κόντρα σε αυτά τα κοινωνικά πρότυπα και να καταπιέζουμε τον εαυτό μας.

Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν ενήλικες εφόσον έχουμε ενηλικιωθεί κι ενώ πολλές φορές θέλουμε να γίνουμε πιο αυθόρμητοι και πιο ανέμελοι. ντρεπόμαστε να το κάνουμε για να μην εκτεθούμε. Το θέμα όμως είναι είτε στην συμπεριφορά μας, είτε στην εμφάνισή μας να είμαστε όπως νιώθουμε εμείς όμορφα και όχι όπως εγκρίνει ο κόσμος. Διαβάστε παρακάτω:

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Έχοντας «παιδικά» χόμπι

Πέρασαν οι εποχές που αντιλαμβανόμασταν τους ενήλικες ως άκαμπτους και σοβαρούς ανθρώπους που σκοπός της ζωής τους ήταν να εργαστούν και να κάνουν οικογένεια.

Αυτό οφείλεται σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο γνωστό ως παιδιά – ενήλικες που τους αρέσει να διασκεδάζουν με δραστηριότητες που θεωρούνται «παιδικές», όπως η ανάγνωση κόμικς, η αγορά παιχνιδιών ή η παρακολούθηση κινούμενων σχεδίων.

Το να έχεις χόμπι δεν είναι κακό. Όλοι χρειαζόμαστε λίγη ψυχαγωγία για να ανακουφίσουμε το άγχος και να φροντίσουμε την υγεία μας. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι ταλαντούχος και αναγνωρισμένος μάνατζερ στην εταιρεία σου και να απολαμβάνεις ταυτόχρονα έναν μαραθώνιο Dragon Ball μετά τη δουλειά.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Μελετώντας ως ενήλικας

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αντιπαραγωγικό να αποκτήσετε εκπαίδευση μετά τα 30, φοβούμενοι ότι «δεν θα βρείτε δουλειά». Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη από αυτό, όπως η μεγαλύτερη αυτονομία κατά τη μελέτη και μεγαλύτερη ανεξαρτησία σε σύγκριση με τους νέους.

Δείτε ακόμα 8 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας

Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι η εκπαίδευση είναι αποκλειστικά για νέους, πολλοί ενήλικες θέλουν να σπουδάσουν όταν μεγαλώσουν για διαφορετικούς λόγους. Οι λόγοι θα μπορούσαν να ήταν το να βρουν μια καλύτερη δουλειά ή απλώς να βελτιώσουν τον εαυτό τους.

Άλλοι θέλουν να αποφύγουν την επαγγελματική στασιμότητα αποκτώντας νέες γνώσεις ή να δείξουν στις οικογένειές τους ότι είναι επίσης ικανοί να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Το να είσαι ελεύθερος ή να επιλέξεις να είσαι ελεύθερος

Πολλοί πιστεύουν ότι ο κύριος στόχος όλων είναι να βρουν σύντροφο και να δημιουργήσουν οικογένεια. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι επειδή δεν έχουν έναν σημαντικό  άνθρωπο στο πλευρό τους και ότι, κατά βάθος, λένε ψέματα στον εαυτό τους λέγοντας ότι «απολαμβάνουν την ερημιά τους».

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι μόνος και στο να νιώθεις μοναξιά. Ένας άνθρωπος που «είναι μόνος» δεν αισθάνεται απαραίτητα μόνος.

Από την άλλη πλευρά, κάποιος μπορεί να έχει σύντροφο αλλά να νιώθει σαν να είναι «απών». Το να είσαι ελεύθερος μπορεί επίσης να είναι μια προσωπική απόφαση και δεν οφείλεται απαραίτητα στην αδυναμία εύρεσης συντρόφου.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Να κάνεις έναν απλό γάμο ή να παντρευτείς κρυφά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γιορτάσετε έναν γάμο χωρίς να χαλάσετε  χρήματα. Ένας από αυτούς είναι να οργανώσουμε μια τελετή στο σπίτι όπου, εκτός από τις νόμιμες διατυπώσεις, μπορούμε να καλέσουμε και τους πιο στενούς μας φίλους και συγγενείς για να  γιορτάσουνε μαζί μας.

Και για όσους δεν είναι λάτρεις των πάρτι, υπάρχει επίσης η επιλογή των μυστικών γάμων. Σε αυτή την περίπτωση, το ζευγάρι αποφασίζει να επισημοποιήσει τη σχέση του χωρίς να καλέσει οικογένεια ή φίλους, οπότε οι προετοιμασίες για την εκδήλωση είναι ελάχιστες.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλετε λίγη ιδιωτικότητα – ειδικά εκείνη την ιδιαίτερη μέρα – με την αγάπη της ζωής σας.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Κόψιμο δεσμών με τοξικούς συγγενείς

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους συγγενείς μας, αλλά μπορούμε να αποφασίσουμε τι είδους σχέση θα έχουμε μαζί τους. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ένα μέλος της οικογένειας έχει τοξικές συμπεριφορές, καθιστώντας δύσκολη τη συνύπαρξη.

Δείτε ακόμα Αγχωνόμαστε να τα προλάβουμε όλα και ξεχνάμε να ζήσουμε

Το πιο υγιές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να μιλήσετε για αυτές τις βλαβερές συμπεριφορές και, σε ακραίες περιπτώσεις, να αποφύγετε αυτό το άτομο.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Δεν είσαι ενημερωμένος με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ναι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε επαφή με φίλους ή μακρινούς συγγενείς, να διαφημίσουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ακόμη και να μοιραστούμε γνώσεις.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη όψη του νομίσματος, όπως η εξάρτηση και η απώλεια της ιδιωτικής ζωής. Η μείωση του χρόνου μας στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι πολύ υγιής και να μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον χρόνο μας.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Τα βάζεις με ασεβείς πελάτες

Η εργασία στην εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να είναι εξουθενωτική, ειδικά αν συναντήσουμε αγενείς πελάτες που θέλουν να είναι επιθετικοί με αγνώστους, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά επειδή έχουν την εξουσία να το κάνουν.

Πρέπει να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους τύπους ανθρώπων και να μην διστάζουμε να τους ζητάμε σεβασμό εάν αντικατοπτρίζουν εχθρικές και επιθετικές συμπεριφορές απέναντί ​​μας.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Συζήτηση για μισθούς και μισθολογικές προσδοκίες

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να συζητήσετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά είναι ο μισθός. Πολλοί το βλέπουν ως μια χαμένη μάχη, αλλά στην πραγματικότητα, κάθε άτομο που εκτιμά τις δεξιότητες και τα ταλέντα του έχει το δικαίωμα να το γνωρίζει.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις όταν διαπραγματευόμαστε έναν μισθό για να μας βοηθήσουν να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Αλλαγή σταδιοδρομίας

Ακριβώς όπως δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να παίρνουμε πτυχίο όταν είμαστε μεγαλύτεροι, δεν υπάρχει τίποτα κακό να αλλάξουμε καριέρα σε μια συγκεκριμένη ηλικία. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να μελετούν κάτι που δεν τους κάνει ευτυχισμένους όταν είναι νέοι, κυρίως λόγω έλλειψης υποστήριξης, κινήτρων ή πληροφοριών για να τους καθοδηγήσουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε  είναι να έχουμε μια σαφή ιδέα για το γιατί θέλουμε να αλλάξουμε καριέρα, να εργαστούμε ως εθελοντές ή να εξετάσουμε τα οφέλη που προσφέρει ο κλάδος στον οποίο θέλουμε να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Δεν αφήνεις να σου αγγίζουν την κοιλιά ενώ είσαι έγκυος

Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται δύο φορές πριν αγγίξουν την κοιλιά μιας εγκύου και μερικές φορές πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται άβολα (καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής) και το άγγιγμα της κοιλιάς τους θα μπορούσε να τους προκαλέσει άγχος.

Είναι εντάξει να βάζετε όρια, ειδικά αν το άτομο που προσπαθεί να σας αγγίξει είναι κάποιος που δεν εμπιστεύεστε ή δεν γνωρίζετε καλά.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Να μοιράζεσαι τα έξοδα

Είτε είναι λόγω εθιμοτυπίας είτε λόγω κοινωνικής επιβολής, μερικοί άνθρωποι τείνουν να εκτιμούν όταν ένας άντρας πληρώνει το λογαριασμό σε μία έξοδο.

Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι ολοένα και πιο σύνηθες οι γυναίκες να πληρώνουν το μερίδιό τους ή ακόμα και ολόκληρο τον λογαριασμό. Ένα ζευγάρι εργάζεται ως ομάδα, επομένως είναι καλύτερα να μιλάμε ο ένας για τα έσοδα του άλλου και να μοιράζονται τα έξοδα χωρίς να νοιάζονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

Αποφάσεις ζωής που αξίζουν επαίνους και όχι ντροπή: Ξεκινώντας μια νέα επιχείρηση ή έργο στην ενήλικη ζωή

Η ζωή δεν τελειώνει στα 50, όπως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, επομένως δεν υπάρχει τίποτα κακό με την ανάπτυξη ενός νέου έργου ζωής, όπως η εκμάθηση ενός νέου επαγγέλματος ή η έναρξη μιας νέας επιχείρησης.

Πολλές φορές, οι άνθρωποι βρίσκουν το αληθινό τους πάθος ή το επάγγελμά τους ως ενήλικες ή ακόμα και καταλήγουν να αναβάλλουν ορισμένα έργα περιμένοντας τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και να ακολουθήσουν τα δικά τους όνειρα. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε από την αρχή.

αποφάσεις-ζωής-που-δεν-πρέπει-να-σε-κάνουν-να-ντρέπεσαι-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close