8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

8 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας και να ελέγξετε τις συναισθηματικές σας παρορμήσεις.

Ο βασικός ορισμός του αυτοελέγχου, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι «η ικανότητα να διαχειρίζεται κανείς τις παρορμήσεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων».

Ωστόσο, η έλλειψη αυτοελέγχου, ειδικά όταν πρόκειται για τον έλεγχο των συναισθημάτων (από έντονα έως ελαφρώς ενοχλητικά), είναι πιο συνηθισμένη από όσο νομίζετε και πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε καθημερινή βάση.

Δείτε ακόμα Αγχωνόμαστε να τα προλάβουμε όλα και ξεχνάμε να ζήσουμε

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μάθετε πώς να ελέγχετε εύκολα τα συναισθήματά σας, επειδή ο αυτοέλεγχος είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που μπορείτε να διδάξετε ποτέ στον εαυτό σας. Διαβάστε παρακάτω:

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας : Θυμήσου να χαμογελάς.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ένα χαμόγελο μπορεί σίγουρα να βοηθήσει. Το χαμόγελο, ακόμα και όταν δεν το νιώθετε, μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας ώστε να πιστέψει ότι είστε ευτυχισμένοι.

Είναι αυτονόητο επίσης ότι το χαμόγελο θα σας κάνει να φαίνεστε πιο ελκυστικοί στα μάτια των άλλων γιατί κανείς δεν είναι πιο όμορφος από όταν χαμογελάει!

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας : Εστιάστε στην αναπνοή σας.

Το να μάθετε πώς να ελέγχετε την αναπνοή σας είναι ένα από τα πιο ζωτικά μαθήματα που μπορείτε να μάθετε. Μπορεί να είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, αλλά σύμφωνα με τα λόγια του πνευματικού δασκάλου Έκχαρτ Τόλε, το κλειδί για την εσωτερική μεταμόρφωση είναι να ζεις στην παρούσα στιγμή.

Κλείστε τα μάτια σας και δώστε προσοχή στην αναπνοή σας όταν αισθάνεστε καταβεβλημένοι. Ο Tolle λέει ότι όταν έχεις συνείδηση ​​της αναπνοής σου, είσαι απόλυτα παρών και εμποδίζεις το μυαλό σου να σκέφτεται υπερβολικά.

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας : Ξεκινήστε να γράφετε ημερολόγιο.

Όπως λέει η παλιά παροιμία, ένα γράμμα δεν κοκκινίζει. Το ημερολόγιο είναι ένα ισχυρό εργαλείο αυτοεξερεύνησης που μπορεί να γίνει ο καλύτερος  και ο πιο έμπιστος φίλος σας, εάν αποφασίσετε να δεσμευτείτε σε αυτό.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε ανεπιθύμητα συναισθήματα, γράψτε τα όλα στο ημερολόγιό σας και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του. Θα μπορέσετε να κατανοήσετε τον εαυτό σας σε πολύ βαθύτερο επίπεδο χωρίς ποτέ να αισθάνεστε ότι σας κρίνει ή παρεξηγεί ο σιωπηλός αλλά αιώνια πιστός σας φίλος.

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας : Αντικαταστήστε τις αρνητικές συνήθειες με θετικές.

Μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε μια αρνητική συνήθεια με τη θετική εναλλακτική της. Για παράδειγμα, αν έχετε όρεξη να τρώτε γλυκά όταν αντιμετωπίζετε δύσκολα συναισθήματα, μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο και να ιδρώσετε από το άγχος.

Ή, αν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε περιττά πράγματα, πηγαίνετε για μια μεγάλη βόλτα στη φύση όπου δεν θα έχετε την ευκαιρία να ξοδέψετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο σε αλόγιστη κατανάλωση.

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας :Δημιουργήστε μια ρουτίνα που σας βοηθάει.

Ίσως η ρουτίνα να μην είναι η πιο μοντέρνα και λαμπερή λέξη στο σύγχρονο λεξικό, αλλά είναι απολύτως κρίσιμη για τη φροντίδα του εαυτού σας και ειδικά όταν πρόκειται για τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και τις άγριες εναλλαγές της διάθεσης της σύγχρονης ζωής.

Δείτε ακόμα 14 κόλπα για να ψυχολογήσετε τους άλλους σαν να ήταν ανοιχτά βιβλία

Οι ρουτίνες προάγουν την ψυχική ευεξία βοηθώντας μας να αναπτύξουμε θετικές καθημερινές συνήθειες. Για παράδειγμα, δεσμευτείτε να κάνετε μια καθημερινή βραδινή βόλτα ή περιορίστε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα σε 30 λεπτά την ημέρα και θα δείτε τον εαυτό σας να αισθάνεστε καλύτερα αμέσως.

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας :Κάντε μια λίστα υποχρεώσεων.

Για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ρουτίνα, μπορείτε να αρχίσετε να συνηθίζετε να γράφετε λίστες υποχρεώσεων. Ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε, τα πάντα στη ζωή είναι φευγαλέα και άπιαστα. Γι’ αυτό δεν αρκεί πάντα να έχουμε καλές προθέσεις.

Αντίθετα, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ποιοι είναι οι στόχοι σας γιατί διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να σταματήσετε να βλέπετε το δάσος πέρα ​​από τα δέντρα, όπως δείχνει αυτή η μελέτη.

Το να παρακολουθείτε τι πρέπει να κάνετε είναι πολύ χρήσιμο εάν θέλετε να παραμείνετε προσγειωμένοι και να έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. Η κορυφαία συμβουλή: Γράψτε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να κάνετε μόλις ξυπνήσετε.

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας :Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας.

Συχνά είμαστε οι πιο σκληροί επικριτές του εαυτού μας και ενώ γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε πάντα ευγενικοί με τους άλλους, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία του να είμαστε ευγενικοί και να συγχωρούμε τον εαυτό μας.

Άλλωστε και η ευγένεια είναι προσόν! Η αυθεντική μας δύναμη προέρχεται από την αποδοχή του εαυτού μας όπως είμαστε. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αφήσετε τα πάντα, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και απλά να χαλαρώσετε.

Κάντε κάτι που σας φέρνει γνήσια χαρά, είτε είναι να παίζετε ένα μουσικό όργανο, είτε να σχεδιάζετε, να τραγουδάτε είτε να χορεύετε σαν να μην σας παρακολουθεί κανείς στον κόσμο.

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

Εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχό σας :Διδάξτε τον εαυτό σας πώς να διαλογίζεται.

Τέλος, ο διαλογισμός είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να κατακτήσει για να γίνει αιώνια Ζεν με λίγη προσπάθεια. Εφαρμόζεται σε πολλές πνευματικές παραδόσεις, είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης του μυαλού σας ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού του.

Ο διάσημος σκηνοθέτης των Twin Peaks, Ντέιβιντ Λιντς, διαλογίζεται δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα από το 1973. Λέει ότι του έχει δώσει «αβίαστη πρόσβαση σε απεριόριστα αποθέματα ενέργειας, δημιουργικότητας και ευτυχίας βαθιά μέσα του».

8-τρόποι-για-να-βελτιώσετε-τον-αυτοέλεγχό-σας-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close