αγχωνόμαστε-για-τις-υποχρεώσεις-και-ξεχνάμε-να-ζήσουμε-

Αγχωνόμαστε να τα προλάβουμε όλα και ξεχνάμε να ζήσουμε. Τρέχουμε και δεν φτάνουμε κάθε μέρα για να τα προλάβουμε όλα και στο τέλος ξεχνάμε να ζήσουμε.

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητα μας είναι δύσκολη. Υποχρεώσεις με την δουλειά, υποχρεώσεις με τα παιδιά, υποχρεώσεις που αφορούν το σπίτι, οικονομικά προβλήματα και άλλα. Και τρέχουμε κάθε μέρα για να τα προλάβουμε όλα και στο τέλος της μέρας συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε προλάβει να ζήσουμε.

Είναι κάτι που το έχουμε όλοι. Αφήνουμε την ζωή να περάσει και αγχωνόμαστε για πράγματα που δεν χρειάζεται και ξεχνάμε να εκτιμήσουμε τα σημαντικά. Ένα χόμπι, μία ωραία ταινία, ένα ενδιαφέρον βιβλίο, παιχνίδι με τα παιδιά μας, ζουζουνιές με το άλλο μας μισό. Τι συνέπειες έχει αυτό στην ζωή μας; Διαβάστε παρακάτω: 

Τρέχουμε όλη μέρα και ξεχνάμε να γνωρίσουμε τα παιδιά μας

Οι γονείς δουλεύουν όλη μέρα για να έχουν πάντα ένα γεμάτο ψυγείο, μία στέγη, όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά για τις σχολικές αλλά και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και γενικά να μπορούν να τους προσφέρουν ό,τι χρειάζονται.

Όμως μέσα σε όλη αυτή την αγωνία μας να μαζέψουμε όλο και παραπάνω χρήματα, ξεχνάμε να γνωρίσουμε τα παιδιά μας. Ξεχνάμε να τα ρωτήσουμε πως τα πάνε στο σχολείο, πως είναι οι σχέσεις με τις φίλες ή τους φίλους τους, να είναι ερ@τευμένα.

Δείτε ακόμα 14 φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν να δείτε την ζωή διαφορετικά

Μπορεί να μην προσέξουμε ότι το παιδί έχει ταλέντο σε κάτι ή να ξεχάσουμε να το ρωτήσουμε πως ήταν η μέρα του. Μπορεί το παιδί να είναι στεναχωρημένο κι εμείς να μην το προσέξουμε καν. Και φτάνει μία μέρα που συνειδητοποιούμε ότι μπορεί το παιδί να είχε πολλά λεφτά από εμάς αλλά δεν είχε εμάς.

Ξεχνάμε να ασχοληθούμε με το άλλο μας μισό

Παρασυρμένοι από το τρέξιμο και τα άγχη της καθημερινότητας ξεχνάμε να δώσουμε λίγη σημασία στο άλλο μας μισό. Ακόμη κι αν η σχέση σου είναι μακροχρόνια και έχει μπει πλέον σε μία γλυκιά ρουτίνα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε πράγματα ο ένας για τον άλλον.

Μπορεί να έχετε τέσσερα παιδιά μαζί και να είστε 30 χρόνια παντρεμένοι. Όμως η σχέση σου έχει ανάγκες. Θέλει το άλλο σου μισό να ξέρει ότι νοιάζεσαι για εκείνον ή εκείνη. Ότι κοπιάζετε και οι δύο γι’ αυτήν την σχέση. Ότι ακόμη αγαπιέστε. Αλλά κουρασμένοι όπως είμαστε…το ξεχνάμε.

Παραμελούμε τον εαυτό μας

Είμαστε τέλειοι στην δουλειά μας, έχουμε όλους τους λογαριασμούς πληρωμένους και γενικά η κοινωνία μας έχει σε υπόληψη. Όμως ξεχνάμε να προσέξουμε τον εαυτό μας με το τόσο τρέξιμο και τις τόσες υποχρεώσεις. Παίρνουμε ή χάνουμε βάρος και δεν προλαβαίνουμε να το προσέξουμε.

Αμελούμε την εξωτερική μας εμφάνιση, αφήνουμε για αύριο χόμπι και ασχολίες που θα μας έδιναν χαρά, αφήνουμε για αύριο μία βόλτα με τις φίλες ή τους φίλους που σίγουρα θα μας έκαναν καλό. Στο κυνήγι των χρημάτων χάνουμε τον εαυτό μας.

Ζήσε την μέρα σου όπως της αξίζει

Μπορεί να νομίζεις ότι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου όμως δεν είναι έτσι ακόμη κι αν αυτό σου ακούγεται μακάβριο. Πρέπει να ζεις λοιπόν την ζωή σου σαν να μην έχεις πολύ χρόνο, γιατί η ζωή σου είναι μόνο μία και πρέπει να την ευχαριστηθείς.

Δείτε ακόμα 9 τρόποι να βοηθήσετε τον εαυτό σας όταν δεν είστε καλά ψυχολογικά

Καλή και η δουλειά όμως πρέπει να έχεις χόμπι, πρέπει να περνάς καλά, να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου και να μην ξεχνάς να θυμίζεις στους ανθρώπους σου ότι τους αγαπάς. Μόνο έτσι θα βρεις την χαρά και το νόημα της ζωής.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close