γλώσσα_του_σώματος_

Μερικά κόλπα για να ψυχολογήσετε τους άλλους σαν να ήταν ανοιχτά βιβλία. Θα σας βοηθήσουν πολύ στις καινούριες γνωριμίες.

Μερικές φορές έχουμε ανάγκη να αποκτήσουμε νέες φιλίες. Όμως υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν πλησιάζονται εύκολα ή που όταν προσπαθούμε να τους πλησιάσουμε φαίνεται πως το κάνουμε με το λάθος τρόπο.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να γνωρίσεις έναν άνθρωπο. Παρόλα αυτά η γλώσσα του σώματος πολλές φορές σε βοηθάει να καταλάβεις σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται την στιγμή που του μιλάς κι έτσι σε βοηθάει να ελιχθείς και να συνεχίσεις την συζήτηση.

Δείτε ακόμα Η γλώσσα του σώματος σας αποκαλύπτει πολλά για την σχέση σας

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 14 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε σημάδια της γλώσσας του σώματος και να ψυχολογήσετε τους ανθρώπους σαν να ήταν ανοιχτά βιβλία. Διαβάστε παρακάτω: 

Όταν ο άλλος κλείνει τα μάτια του την στιγμή που σου μιλάει

Όταν συζητάτε κάτι με έναν άνθρωπο και σε κάποια στιγμή σας εξηγεί κάτι ή σας απαντάει και κλείνει τα μάτια του παρατεταμένα σημαίνει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από τον χώρο που βρίσκεται αλλά και από εσάς. Δεν νιώθει απειλή απλά το θέμα που συζητάτε είτε τον έχει κουράσει είτε τον φέρνει σε δύσκολη θέση.

γλώσσα_του_σώματος_

Βγάζει…χνουδάκια από τα ρούχα που δεν υπάρχουν

Αυτή η χειρονομία ονομάζεται χειρονομία μετατόπισης και ίσως την έχετε κάνει κι εσείς. Όταν ένας άνθρωπος ασυναίσθητα αφαιρεί χνουδάκια από τα ρούχα του τα οποία δεν υπάρχουν την στιγμή που μιλάτε, σημαίνει ότι διαφωνεί με αυτά που ακούγονται στην παρέα αλλά για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να εκφέρει άποψη.

γλώσσα_του_σώματος_

Όταν σταυρώνει τα χέρια

Αυτή η κίνηση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μία στάση άμυνας. Με αυτόν τον τρόπο ένας άνθρωπος αποστασιοποιείται από την παρέα και αυτό σημαίνει πως είτε είναι ντροπαλός και κλειστός, είτε υπάρχει κάποιος στην παρέα που δεν θέλει πολλά πολλά μαζί του, είτε έχει θυμώσει με κάτι.

Είναι μία αντανακλαστική κίνηση άμυνας. Η αλήθεια είναι πως πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η κίνηση είναι ενστικτώδης. Επειδή τα χέρια μας τα σταυρώνουμε στο σημείο του θώρακα και στον θώρακα υπάρχουν τα περισσότερα όργανα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς.

Διαφυλάζοντας αυτά τα όργανα με τα χέρια μας δείχνουμε ότι στο μέρος που βρισκόμαστε νιώθουμε άβολα, δεν νιώθουμε ασφάλεια και σίγουρα είμαστε αμυντικοί προς μερικά πρόσωπα.

γλώσσα_του_σώματος_

Κάθεται με σταυρωμένα πόδια και παίζει με το παπούτσι της

Αυτή η κίνηση είναι συνήθως μία κίνηση που έχει παρατηρηθεί από γυναίκες. Το σταυροπόδι είναι μία στάση σώματος που θεωρείται σ3ξυ. Όταν λοιπόν μία γυναίκα κάθετα σταυροπόδι και συγχρόνως παίζει με το παπούτσι της, προσπαθεί ασυναίσθητα να μαγνητίσει τα βλέμματα στα πόδια της. Παράλληλα είναι χαλαρή και νιώθει αυτοπεποίθηση.

γλώσσα_του_σώματος_

Όταν βάζει το πρόσωπό της σε πρώτο πλάνο

Όταν μία γυναίκα στηρίζει το πρόσωπό της βάζοντας τα χέρια κάτω από το πιγούνι την στιγμή που της μιλάς προσπαθεί να σου τραβήξει την προσοχή. Νιώθει ότι το πρόσωπο είναι το δυνατό της στοιχείο και επιζητά από σένα να παρατηρήσεις τα χαρακτηριστικά της.

Συγχρόνως προσπαθεί να δείξει ότι σε παρακολουθεί πλήρως και να σε κάνει να έρθεις πιο κοντά της. Να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα βγεις πρώτο ραντεβού, έτσι ώστε να πεις το σωστό κομπλιμέντο την σωστή στιγμή.

γλώσσα_του_σώματος_

Γέρνει προς το μέρος μας

Αυτή η στάση σώματος δείχνει ότι αυτός ή αυτή που μιλάς μαζί του, περνάει καλά με την παρέα σου και προσπαθεί ασυναίσθητα να έρθει ακόμη πιο κοντά μαζί σου. Είναι τόσο ενστικτώδης κίνηση που αν το παρατηρήσεις, ακόμη κι αν το σώμα του είναι ακίνητο το κεφάλι του γέρνει προς τη μεριά σου.

γλώσσα_του_σώματος_

Κλείνει προς τα πίσω

Όταν ένας άνθρωπος τραβιέται προς τα πίσω και απομακρύνεται από εμάς σημαίνει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από εμάς. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε επειδή τον κούρασε η συζήτηση, είτε επειδή νιώθει άβολα με εμάς ή με την συζήτηση που ανοίξαμε.

γλώσσα_του_σώματος_

Διορθώνει τα ρούχα του

Αυτή η κίνηση διαφέρει ανάλογα τις περιστάσεις. Όταν ένας άνθρωπος την στιγμή που σε πλησιάζει διορθώσει τα ρούχα του σημαίνει ότι προσπαθεί να σου κάνει καλή εντύπωση, είτε επειδή του αρέσεις, είτε επειδή αποζητά από σένα κάτι όπως πχ την πρόσληψή του στην δουλειά.

Αν πάλι την στιγμή που μιλάτε ξεκινάει να διορθώνει τα ρούχα του χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος τότε είναι ένα σημάδι ότι σου λέει ψέματα ή ότι νιώθει άβολα με την παρουσία σου στον χώρο και προσπαθεί να το παίξεις χαλαρός.

γλώσσα_του_σώματος_

Καλύπτει το στόμα με το χέρι και βήχει ψεύτικα

Αυτή η κίνηση παρατηρείται από ανθρώπους που έχουν κάτι να κρύψουν ή που δεν θέλουν να εκφέρουν άποψη πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Προσπαθώντας να βγάλουν την σκέψη από το μυαλό τους που τους λέει “πες το, πες το” βήχουν ή καλύπτουν το στόμα τους με το χέρι ασυναίσθητα.

γλώσσα_του_σώματος_

Δαγκώνουν τα γυαλιά τους

Αυτήν την κίνηση την κάνουν οι άνθρωποι που είναι πολύ σκεπτικοί πάνω σε ένα ζήτημα. Μπορεί να το κάνουν την στιγμή που δουλεύουν κάτι σημαντικό ή που τους έθεσες ένα ερώτημα που πραγματικά τους προβλημάτισε ή τους κίνησε την περιέργεια. Αν το κάνουν χωρίς να συζητάτε κάτι, τότε σίγουρα κάτι τους προβληματίζει.

γλώσσα_του_σώματος_

Τρίβει το πιγούνι του

Και αυτή η κίνηση δείχνει ότι ένας άνθρωπος σκέφτεται πολύ έντονα κάτι που τον προβληματίζει και δυσκολεύεται να βρει την λύση του. Αυτό μπορεί να συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση επειδή κάτι που είπατε τον προβλημάτισε ή εξαιτίας δικών του προσωπικών προβλημάτων που δεν έχουν σχέση με εσάς.

Δείτε ακόμα Τι θέλει να σας πει το μωράκι σας με την γλώσσα του σώματος του;

γλώσσα_του_σώματος_

Χειραψία και με τα δύο χέρια

Σας έχει τύχει ποτέ να δώσετε το χέρι σας σε έναν άνθρωπο κι εκείνος να σας δώσει και τα δύο δικά του χέρια; Με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι σας συμπαθεί και σας σέβεται απεριόριστα ενώ ταυτόχρονα σας δηλώνει ότι μπορείτε να τον εμπιστευτείτε χωρίς δεύτερη σκέψη.

γλώσσα_του_σώματος_

Χειραψία με την παλάμη να χαϊδεύει το πάνω μέρος του χεριού σας

Με αυτόν τον τρόπο μία καινούρια γνωριμία θέλει να σας δείξει ότι σας συμπαθεί και είναι μία ένδειξη τρυφερότητας. Αν από την άλλη αυτή η κίνηση παρατηρηθεί αφού πρώτα έχετε δώσει τα χέρια με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε ίσως να θέλει να σας δηλώσει ο άλλος ότι θέλει να έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας.

γλώσσα_του_σώματος_

Χειραψία με την παλάμη προς τα κάτω

Και αυτή η χειραψία δείχνει μία τρυφερότητα και μία συμπάθεια. Το άτομο υποδηλώνει ότι θέλει να σας βοηθήσει.

γλώσσα_του_σώματος_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close