σημάδια-ότι-υπάρχει-συναισθηματική-παραμέληση-στον-γάμο-

5 σημάδια συναισθηματικής παραμέλησης σε έναν γάμο. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι υπάρχει συναισθηματική παραμέληση σε έναν γάμο.

Πολλοί γάμοι περνούν κρίση και οι λόγοι είναι σε μερικές περιπτώσεις προφανείς. Η ρουτίνα, το αίσθημα ότι μετά από κάποια χρόνια ο ένας θεωρεί δεδομένο τον άλλον και τα άγχη της καθημερινότητας που αποξενώνουν το ζευγάρι είναι μερικοί από αυτούς.

Όμως πολλές φορές μπερδευόμαστε και θεωρούμε ότι μερικά πράγματα είναι φυσιολογικά. Υπάρχουν σημάδια που μας δείχνουν ότι ο γάμος μας περνάει κρίση όμως εμείς θεωρούμε ότι αυτά τα πράγματα είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν κάνουμε τίποτα για να τα διορθώσουμε. Αυτό μας κάνει να μεγαλώνουμε το πρόβλημα ακόμη πιο πολύ.

Δείτε ακόμα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθείτε σύμβουλο γάμου

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε τα 5 σημάδια που δείχνουν συναισθηματική παραμέληση σε έναν γάμο και θα τα αναλύσουμε για το πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε. Διαβάστε παρακάτω: 

Δεν συζητάτε για την μέρα σας

Γυρνάτε στο σπίτι κουρασμένοι από την δουλειά. Ο ένας πιάνει το κινητό, η άλλη την τηλεόραση και το αντίθετο. Δεν υπάρχουν πια ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ σας. Δεν συζητάτε για τις δυσκολίες στην δουλειά, για ένα ευχάριστο νέο, ακόμη και ένα κουτσομπολιό.

Σε μία σχέση, είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία. Όταν ένα ζευγάρι προτιμά να κρατάει τα νέα του για τους φίλους και όχι για το άλλο του μισό, υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά και θα τα πεις στους φίλους σου, όμως δεν έχεις την ανάγκη να τα μοιραστείς και με τον άνθρωπό σου;

σημάδια-ότι-υπάρχει-συναισθηματική-παραμέληση-στον-γάμο-

Photo via: Pinterest

Δεν κάνετε σ@ξ

Το σ@ξ δεν είναι απλά ένας τρόπος να κάνουμε παιδιά και όποιος το πιστεύει αυτό ανήκει σε άλλη εποχή. Είναι ένας τρόπος να έρθουμε πιο κοντά, να δείξουμε αγάπη ο ένας στον άλλον ή και να χαρίσουμε ικανοποίηση ο ένας στον άλλον.

Είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να επικοινωνούν τα ζευγάρια ή και οι άνθρωποι εκτός σχέσης μεταξύ τους. Όταν σε μία σχέση απουσιάζει το σ@ξ τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά. Γιατί αν απλά αγαπάς τον άλλον αλλά η η ερ@τική λίμπιντο απουσιάζει, δεν είστε ζευγάρι, είστε φίλοι.

σημάδια-ότι-υπάρχει-συναισθηματική-παραμέληση-στον-γάμο-

Photo via: psychologynow.gr

Δεν μπορείτε να τα βρείτε ούτε στα βασικά

Μέσα στο σπίτι ξεκίνησαν ξαφνικά οι καυγάδες ακόμη και για ασήμαντες αφορμές. Από εκεί που είχατε μία καλή επικοινωνία μεταξύ σας και υπήρχε συνεννόηση, ξαφνικά δεν μπορείτε να τα βρείτε ούτε στη λίστα με τα ψώνια.

Όταν ένας ή και δύο άνθρωποι έχουν νεύρα και τα ξεσπούν αναίτια ο ένας στον άλλον τότε σημαίνει ότι υπάρχει εσωτερικευμένος θυμός που δεν εξωτερικεύεται όπως θα έπρεπε και ψάχνει αφορμές μέσα από την καθημερινότητα.

σημάδια-ότι-υπάρχει-συναισθηματική-παραμέληση-στον-γάμο-

Photo via: onmed.gr

Δεν φλερτάρετε πια

Το φλερτ είναι ζωοδόχο για έναν άνθρωπο. Πολλά ζευγάρια παραδέχονται ανοιχτά ότι ακόμη και τώρα, παρόλο που δεν έχουν σκεφτεί ποτέ να απατήσουν ο ένας τον άλλον, φλερτάρουν ακόμη και με τα μάτια με άλλους ανθρώπους. Το φλερτ μας κάνει καλό και είναι καλό να υπάρχει.

Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο με τους άγνωστους. Ακόμη και 40 χρόνια να έχετε σχέση το φλερτ αξίζει να υπάρχει μέσα σε αυτή. Η διεκδίκηση, το αίσθημα πως ο πρώτος έρ@τας που νιώθατε ο ένας για τον άλλον τον πρώτο καιρό συνεχίζει και υπάρχει μέχρι και σήμερα.

σημάδια-ότι-υπάρχει-συναισθηματική-παραμέληση-στον-γάμο-

Photo via: enallaktikidrasi.com

Προτιμάτε να βρεθείτε ο ένας μακριά από τον άλλον

Έχεις παρατηρήσει πως τον τελευταίο καιρό περνάς καλύτερα μόνη παρά μαζί του; Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα. Είτε το “πολύ μαζί” σε έχει κουράσει και σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα το προβληματικό, είτε πλέον δεν έχετε κοινά και τον βαριέσαι.

Δείτε ακόμα 6 φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου

Αν λοιπόν τους τελευταίους μήνες λείπει συνεχώς από το σπίτι και κανονίζει συνεχώς πράγματα με άλλους ανθρώπους τότε σημαίνει πως κάτι σε σένα δεν τον γεμίζει όπως παλιά. 

σημάδια-ότι-υπάρχει-συναισθηματική-παραμέληση-στον-γάμο-

Photo via: bovary.gr

Τι να κάνεις;

Όπως σε κάθε σχέση έτσι και στις ερ@τικές σχέσεις η συζήτηση χωρίς ψέματα βοηθάει πολύ. Βάλτε τα κάτω σαν δύο ώριμοι άνθρωποι και σκεφτείτε τι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό και σας έχει αποξενώσει. Μιλήστε για τα παράπονά σας, τις προσδοκίες σας όχι μόνο για την σχέση αλλά και για την ζωή σας γενικότερα.

Μιλήστε για πράγματα που θα θέλατε να κάνετε μαζί του ή και μόνη σας για να νιώσετε πιο γεμάτη και περιμένετε με υπομονή να σας πει και αυτός την δική του μεριά. Μην ντραπείτε να επισκεφθείτε ακόμη και κάποιον σύμβουλο γάμου.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close