6-φράσεις-που-δεν-πρέπει-να-πεις-σε-έναν-καυγά-

6 φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου. Αυτές οι φράσεις απαγορεύεται να ειπωθούν όταν μαλώνεις με το ταίρι σου γιατί κάνουν χειρότερα τα πράγματα.

Τα ζευγάρια έχουν πολύ συχνά καυγάδες και αυτό είναι φυσιολογικό. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως όταν δύο άνθρωποι είτε έχουν φιλική είτε ερ@τική αγάπη, αν δεν μαλώνουν ποτέ τότε δεν έχουν εκδηλώσει τα πραγματικά τους συναισθήματα και τα πραγματικά τους θέλω.

Δείτε ακόμα 10 συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας

Όταν λοιπόν μαλώνουμε είναι φυσιολογικό διότι όταν παραγνωριζόμαστε είναι λογικό να διαφωνούμε σε μερικά πράγματα ή να έχουμε ξεσπάσματα. Όμως υπάρχουν μερικές φράσεις που μπορούν ένα απλό καυγαδάκι να το κάνουν τον χειρότερο καυγά και απαγορεύεται να τις πούμε. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε παρακάτω:

 Φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου: Τελείωσε το θέμα

Δεν μπορείς την ώρα ενός καυγά να πεις στο άλλο σου μισό ότι “τελείωσε το θέμα” ή “τελειώνει η συζήτηση εδώ”. Αυτό είναι εκνευριστικό και δείχνει ότι δεν σε ενδιαφέρει να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει ο άλλος και το μόνο που σε νοιάζει είναι να πεις αυτά που είναι να πεις, να ξελαφρώσεις και ο άλλος να κόψει τον λαιμό του.

Δεν μπορείς να ξεκινάς ή να συμμετέχεις σε έναν καυγά και να ορίζεις το πότε θα ξεκινήσει ή θα τελειώσει ένας καυγάς. Πρέπει σίγουρα να αφήσεις και τον άλλον να ολοκληρώσει τις σκέψεις του και μετά να τελειώσει το θέμα συναινετικά.

 Φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου: Διάφορες βρισιές

Το να βρίζεις άσχημα το άλλο σου μισό κατά τη διάρκεια ενός καυγά το μόνο που καταφέρνεις να κάνεις είναι να υποβιβάζεις τον εαυτό σου αλλά και την προσωπικότητα του άλλου. Μπορείς να πεις αυτά που έχεις να πεις χωρίς κοσμητικά επίθετα.

Δεν είστε εχθροί για να βρίζεστε σαν να είστε και φυσικά δεν δείχνει ότι είστε δύο άνθρωποι με επίπεδο. Ειδικά όταν έχετε παιδιά μέσα στο σπίτι οι έντονοι καυγάδες και πόσο μάλλον οι έντονοι καυγάδες με βρισιές, απαγορεύονται κατηγορηματικά.

6-φράσεις-που-δεν-πρέπει-να-πεις-σε-έναν-καυγά-

Photo via: healthview.gr 

 

Φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου: Έχεις αλλάξει

Καταρχάς οι άνθρωποι είναι λογικό να αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια. Παρόλα αυτά το να υπενθυμίζεις στον άλλον ότι δεν ήταν έτσι όταν τον γνώρισες και ότι έχει αλλάξει το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς ενοχές στον άλλον χωρίς λόγο.

Δείτε ακόμα Σημάδια ότι ο σύζυγός σας περνάει κρίση μέσης ηλικίας

Ο μόνος λόγος να το πεις αυτό, είναι αν η αλλαγή του καταστρέφει την σχέση σας αλλά θα πρέπει να ξεκινήσεις την συζήτηση και όχι τον καυγά με αυτή την πρόφαση. Σε διαφορετικές συνθήκες είναι αχρείαστο και δημιουργεί ενοχές χωρίς λόγο.

 Φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου: Δεν θα έπρεπε να μου το κάνεις τόσο δύσκολο

Φυσικά και οι σχέσεις είναι δύσκολες. Το να συμβιώνεις με έναν άλλον άνθρωπο που έχει άλλες απόψεις, άλλον τρόπο σκέψης και άλλους τρόπους να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις καταστάσεις γενικότερα είναι δύσκολο.

Γιατί μέσα από τις διαφορές σας προσπαθείτε να βρείτε την αρμονία. Οπότε σίγουρα είναι δύσκολο και δεν πρέπει πάνω σε έναν καυγά να λέτε στον άλλον ότι αυτός κάτι κάνει λάθος και ότι όλες οι άλλες σχέσεις είναι εύκολες. Δεν είναι.

6-φράσεις-που-δεν-πρέπει-να-πεις-σε-έναν-καυγά-

Photo via: enallaktikidrasi.com

 Φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου: Αν δεν αλλάξεις, χωρίζουμε

Τι το λες αν δεν το κάνεις πουλάκι μου; Καταρχάς τέτοιες απειλές που ποτέ δεν γίνονται πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μην σας παίρνει σοβαρά ο άλλος. Δεύτερον η απάντηση “ε κάν’ το” ακόμη και από αντίδραση είναι δεδομένο ότι θα έρθει. Θέλεις ένα καυγαδάκι να γίνει αιτία χωρισμού;

Φράσεις που απαγορεύεται να πεις όταν μαλώνεις με το ταίρι σου: Ο τάδε δεν μου είχε φερθεί ποτέ έτσι

Σίγουρα το να αναφέρεις τον ή την πρώην κατά την διάρκεια ενός καυγά είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις. Είσαι μαζί του ή μαζί της επειδή μάλλον ο πρώην ή η πρώην κάτι δεν έκανε καλά. Αλλιώς θα ήσουν μαζί του ή μαζί της.

Το να συγκρίνεις δύο ανθρώπους που είναι τελείως διαφορετικοί, υποβιβάζει αυτόν ή αυτήν που έχεις τώρα στο πλάι σου και περνάς μηνύματα ότι έχεις απωθημένα και δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμη. Αν ισχύει, χώρισε και μην συγκρίνεις.

6-φράσεις-που-δεν-πρέπει-να-πεις-σε-έναν-καυγά-

Photo via: the-man.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close