5 τρόποι όπου το ένστικτό σου χτυπάει καμπανάκι για τη σχέση σου! Μην το αγνοείτε...

Το ένστικτό μας σπάνια κάνει λάθος και είναι εκείνο που μας καθοδηγεί σωστά τις περισσότερες φορές. Μπορεί να δυσκολευόμαστε αρχικά να το εμπιστευτούμε αλλά συνήθως καταλήγει να βγαίνει σωστό…Πως γίνεται άραγε αυτό;

Ειδικά στα αισθηματικά μας, όταν κάτι δεν πάει καλά το νιώθουμε, σαν να χτυπάει ένα καμπανάκι μέσα μας και να μας εφιστά την προσοχή. Δίνει σήματα να προσέξουμε κάτι στη σχέση μας, να είμαστε πιο επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι. Καλό θα ήταν να μην το αγνοούμε και να το ακούμε και παρακάτω θα μάθουμε και 5 τρόπους σύμφωνα με το healingeffect.gr για να το πετύχουμε…

Παρακάτω αναφέρω μερικά σημάδια που στέλνει το ένστικτο τα οποία μπορεί να νιώσετε σε μια σχέση και δεν πρέπει να αγνοήσετε. Μπορούν να σας πουν ξεκάθαρα αν το άτομο που είστε μαζί είναι κατάλληλο για σας. Γι αυτούς που δεν το γνωρίζουν, το ένστικτο είναι μια αίσθηση που έρχεται από το πουθενά με οποιαδήποτε μορφή.

Δείτε ακόμα: Το cushioning είναι η νέα αρκετά επικίνδυνη τάση στις σχέσεις: Μήπως το κάνετε κι εσείς και δεν το ξέρετε;

5 σημάδια από το ένστικτο που δεν πρέπει να αγνοείτε σε μια σχέση σας:

Νιώθετε πως κάτι είναι πολύ λάθος
Όταν κάτι πάει λάθος στην σχέση μας είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, το ένστικτο θα παρουσιαστεί. Αν νιώθετε πως ο κόσμος σας τραβά μακριά από αυτό το άτομο, δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Χρειάζεται να ψάξετε λίγο βαθύτερα και να ανακαλύψετε τι συμβαίνει πριν αποφασίσετε κάτι. Ίσως να υπάρχει κάτι σε αυτό το άτομο που δεν βλέπετε ακόμα.

Νιώθετε πως ο/η σύντροφος σας απομακρύνεται
Αν νιώθετε πως ο σύντροφος σας απομακρύνεται είτε συναισθηματικά είτε σωματικά, χρειάζεται να το συζητήσετε. Αν δεν το κάνετε απλώς θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί να συμβαίνει κάτι και δεν ξέρει πώς να το συζητήσει μαζί σας. Η υποστήριξη σας είναι απαραίτητη.

Όμως, αν παρατηρήσετε ότι η απόσταση μεγαλώνει, ίσως χρειαστεί να ξεκόψετε. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και μερικές φορές το να τερματίσετε μια σχέση πριν να είναι πολύ αργά κάνει την διαφορά. Ένα αμοιβαίο τέλος ίσως να είναι αυτό που χρειάζεστε και οι δύο.

Δείτε ακόμα: Πώς Οι Σχέσεις Με Τη Μητέρα & Τα Αδέρφια Μας Επιδρούν Στην Ψυχική Υγεία Της Μέσης Ηλικίας;

Σκέφτεστε συνεχώς πως θα ήταν η ζωή σας χωρίς αυτό το άτομο
Φυσικά πάντα σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο κατά καιρούς, αλλά αν ξαφνικά δεν μπορείτε να βγάλετε αυτή την ιδέα από το μυαλό σας, θα μπορούσε να σημαίνει κάτι περισσότερο. Ίσως θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτόν/αυτήν; Θα μπορούσατε να είστε πιο χαρούμενοι.
Αυτή η σκέψη βέβαια μπορεί και να σημαίνει πως φοβάστε να μείνετε μόνοι. Αν ο σύντροφος σας είναι η βάση σας και νιώθετε πως χάνεται, θα είναι δύσκολο να κερδίσετε ξανά μια αίσθηση ασφάλειας, αλλά είναι απαραίτητο αν και οι δύο θέλετε να προχωρήσετε. Η επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση και όλοι πρέπει να το θυμούνται αυτό.

Αισθάνεστε πως δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας
Ποτέ δεν πρέπει να νιώθετε πως πρέπει να κρύψετε το ποιοι είστε από το άτομο για το οποίο νοιάζεστε τόσο πολύ. Όταν πρόκειται για μια σχέση, χρειάζεται να είστε απόλυτα ελεύθεροι μεταξύ σας. Αν νιώθετε πως έχετε κλειδωθεί και δεν μπορείτε να δραπετεύσετε, τότε το να φύγετε είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

Δείτε ακόμα: Ο σκίουρος και η Ροδακινιά: Ένα αλληγορικό παραμύθι για τις ανθρώπινες σχέσεις

Το ένστικτο σας λέει να μην τον/την εμπιστεύεστε
Αν το ένστικτο σας σας λέει να μην εμπιστεύεστε τον σύντροφο σας πρέπει να το εξετάσετε βαθύτερα και να καταλάβετε τον λόγο. Ενώ μερικές φορές τείνουμε να είμαστε λίγο ανασφαλείς, το ένστικτο σας σας ενοχλεί για κάποιο λόγο. Κάντε ό, τι πρέπει για να γαληνέψετε το μυαλό σας.

Δεν πρέπει ωστόσο να μπερδεύετε την ανασφάλεια με το ένστικτο. Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας. Όταν τα σημάδια είναι προφανή και το ένστικτο σας φωνάζει μην περιμένετε πολύ για να το ακούσετε.

Μαγεία Τ. – https://www.awakengr.com/

Photo via Pinterest

Με πληροφορίες από healingeffect.gr

Close