5χρονος_κάνει_την_καρκινοπαθή_μαμά_του_να_μην_πονάει_

Κι όμως! Ένα 5χρονο αγγελούδι βρήκε τον τρόπο να κάνει την καρκινοπαθή μητέρα του να μην πονάει.

Ο καρκίνος είναι η μάστιγα της εποχής. Μία αρρώστια με την μεγαλύτερη θνησιμότητα παγκοσμίως. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει δυστυχώς έναν δικό μας άνθρωπο από καρκίνο. Μάλιστα ο καρκίνος προσβάλλει και παιδιά με τον παιδικό καρκίνο να είναι ίσως από τα πιο δυσάρεστα πράγματα σε όλο τον κόσμο.

Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για την συγκινητική ιστορία μίας μητέρας που μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία της σε ένα site του εξωτερικού. Η μητέρα πάσχει από καρκίνο του μαστού και το 5χρονο αγγελούδι της βρήκε τον τρόπο να της σταματήσει τον πόνο. Γιατί η αγάπη και η παιδική αθωότητα είναι το θαύμα της εποχής. Διαβάστε παρακάτω: 

Γράφει η μαμά Stephanie Kennelly

«Είμαι μία μαμά που της αρέσει να παίζει. Τις περισσότερες φορές θα με δείτε να παίζω με τους γιους μου. Κάθε εποχή. Κάνουμε σκι, ποδήλατο τα πάντα.

Ένα μεγάλο κομμάτι του χαρακτήρα μου περιβάλλεται από ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Η ικανότητά μου να συμπορεύομαι σωματικά με τα δύο πολύ ενεργητικά αγόρια μου είναι για μένα μία πηγή μητρικής υπερηφάνειας.

Και μετά ήρθε ο καρκίνος. Στο μαστό. Περιττό να πω, ότι αυτό σταμάτησε τα πράγματα που έκανα στο παρελθόν. Τον Δεκέμβριο του 2020 υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή, έπειτα από τρεις μήνες χημειοθεραπειών. Ο πάλαι ποτέ ενεργητικός εαυτός μου είχε περιοριστεί στο σπίτι.

5χρονος_κάνει_την_καρκινοπαθή_μαμά_του_να_μην_πονάει_

Δείτε ακόμα Καρκίνος του Στήθους: Πρόληψη ως και το 90% των Περιπτώσεων μέσα από 12 καθημερινές συνήθειες

Ο 5χρονος γιος μου κατάλαβε ότι δεν μπορούσα πολύ να κινηθώ. Αν και τον στεναχωρούσε, έμοιαζε να απολαμβάνει τις αγκαλιές μας στον καναπέ. Μία μέρα με ρώτησε αν θέλω να παίξουμε μαζί στο iPad.

Στην αρχή είπα, ότι δεν είναι για μαμάδες αυτά τα παιχνίδια και αν ήθελε να παίξει με τον αδελφό του. Μέχρι που κατάλαβα, ότι αυτά τα παιχνίδια ήταν κάτι που μπορούσαμε να κάνουμε μαζί, αγκαλιασμένοι στον καναπέ.

5χρονος_κάνει_την_καρκινοπαθή_μαμά_του_να_μην_πονάει_

Παίζαμε ένα παιχνίδι με άβαταρ, εκείνος έτρεχε με το καθένα, μού έδειχνε το επίπεδό μου, την δύναμή μου. «Ακολούθησε με μαμά, θα σε προστατεύσω», έλεγε. Και πρόσφατα κατάλαβα ότι δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι. Δεν ήταν ένα ακόμη παιχνίδι σε μία οθόνη. Ήταν θεραπεία.

Δείτε ακόμα Ρίκα Βαγιάννη: «Έτσι ξεκίνησε ο καρκίνος»! Η συγκλονιστική αποκάλυψη από στενή της συνεργάτιδα! (Βίντεο)

Στον κόσμο των καρκινοπαθών, ο καρκίνος κυβερνά. Έκανα εγχειρίσεις, χημειοθεραπείες, ένιωθα αδύναμη και άρρωστη. Κι εκείνος ένιωθε χωρίς εξουσία. Στον κόσμο του παιχνιδιού, ο μικρός μου έχει τη δύναμη, μπορεί να με προστατεύσει, ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού. Κι ενώ παίζουμε, εκείνος μου λέει: θα σε κάνω καλά και θα γυρίσεις πίσω υγιέστατη.

5χρονος_κάνει_την_καρκινοπαθή_μαμά_του_να_μην_πονάει_

Βλέπω την «μπάρα της ζωής» στο άβατάρ μου να γεμίζει. Βλέπω το πρόσωπό του να λάμπει και την ικανοποίησή του στο φουλ. Κι όλως περιέργως, έχω την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο καρκίνος είναι δύσκολος και τρομακτικός. Υπάρχουν τόσα πολλά άγνωστα πράγματα και καμία εγγύηση. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πόσο θετική επιρροή θα είχε στο ταξίδι μου με τον καρκίνο ένα απλό παιχνίδι στο iPad.

Δείτε ακόμα Έλληνας τραγουδιστής ανήμερα των γενεθλίων του αποκάλυψε τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και συγκλόνισε

Στην συναισθηματική μου ευημερία, ότι θα μπορούσα να μεταφερθώ από τον καναπέ μου σε έναν κόσμο, όπου θα μπορώ να χοροπηδάω και να τρέχω. Όμως, είμαι εδώ μαζί του στον καναπέ, καθόμαστε και παίζουμε με τα τάμπλετ μας. Ακουμπάμε τις οθόνες και αναπνέουμε παρέα. Και μαζί ανακαλύπτουμε ξανά τη δύναμή μας»

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε όλα τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close