6 παραδόσεις που πρέπει  να ξεκινήσετε με το συντροφό σας φέτος τη Πρωτοχρονιά

ΤΗ πρωτοχρονιά συνήθως κάνουμε λίστες με αντικείμενα που θέλουμε. αλλά τι θα λέγατε φέτος να αλλάξετε λίγο και να δοκιμάσετε να προσθέσετε στο πρόγραμμα σας 6 υπέροχες ιδέες που αξίζουν να τις επαναλαμβάνετε στις χριστουγεννιάτικες γιορτές σας και αφορούν εσάς και το σύζυγο σας ή εσάς και το σύντροφο σας.

Ένας σύμβουλος γάμου αναφέρει οτι ”οι παραδόσεις αυτές σας βοηθούν να χτίσετε μια καινούργια βάση στο γάμο σας” επειδή μοιράζεστε στιγμές και είναι κάτι το οποίο γίνεται με πρόθεση.

Δείτε ακόμη: Ανθρωπινες τοξικες σχεσεις

Εδώ θα βρείτε λοιπόν 6 παραδόσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε φέτος τις γιορτές με το σύζυγο ή το σύντροφο σας σύμφωνα με τους ειδικούς:

  • Στείλτε μεταξύ σας εορταστικές κάρτες

Θέλατε πάντα να στέλνετε χαριτωμένες κάρτες, αλλά δεν το έχετε επιχειρήσει ακόμη; Τώρα που είστε παντρεμένος/η ή έχετε σχέση μπορείτε να αρχίσετε αυτή τη παράδοση για τις γιορτινές μέρες. Οι ειδικοί λένε οτι ”το ζευγάρι πρέπει να σχεδιάσει μια κάρτα να γράψει μέσα σε αυτή πως νιώθει ή να προσθέσει απλά μια εικόνα μέσα στη κάρτα αυτή”. Μπορείτε επίσης, να σχεδιάσετε μαζί μια κάρτα στην οποία θα ευχαριστείτε όλη την οικογένεια αλλά και όσους είναι δίπλα σας πάντα”. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε αυτή την ιδέα δική σας παράδοση και να την ακολουθείτε τις γιορτινές μέρες.

6-paradosis-christougennon1_photo credit: allaksogolies
  • Γιορτάστε 12 μέρες Χριστουγέννων και όχι μόνο 1

Μπορείτε να γιορτάζετε τα Χριστούγεννα για 12 μέρες συνεχόμενα και όχι απλά για μια μέρα. Μπορείτε να εκπλήξετε το σύζυγό σας με μικρά απλά πράγματα και να τον βοηθήσετε να ξεχαστεί και αποφύγει το άγχος των ημερών.Επίσης αυτό είναι πολύ καλό για την σχέση καθώς την βοηθάει να δυναμώσει περισσότερο!

οι παραδόσεις αυτές σας βοηθούν να χτίσετε μια καινούργια βάση στο γάμο σας” επειδή μοιράζεστε στιγμές και είναι κάτι το οποίο γίνεται με πρόθεση.

  • Παρακολουθείστε μια εορταστική εκδήλωση μαζί

Τώρα στις γιορτές υπάρχουν πολλές εορταστικές παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθείσετε με το σύζυγο σας εορταστικές εκδηλώσεις αλλά ακόμη και ωραίες εορταστικές ταινίες στο κινηματογράφο. Καθιερώστε με το σύντροφο ή το σύζυγο σας να κάνετε κάτι από αυτές τις χριστουγεννιάτικες μέρες λένε οι ειδικοί. Αν έχετε διαφορετικά γούστα μπορείτε να μοιράσετε τις εκδηλώσεις και να πάτε σε μια που αρέσει σε εσένα και μια που προτιμάει ο σύντροφος σας. Υπάρχουν και οι εκδηλώσεις που γίνονται για την φωταγώγηση ενός δέντρου αλλά και άλλες πολλές θεματικές εκδηλώσεις που μπορείτε να επιλέξετε.

Δείτε ακόμη: Μπορεί να ήσουν σύζυγος. Σύντροφος όμως δεν ήσουν ποτέ

  • Ανταποδώστε αυτά που σας έχει χαρίσει η ζωή

Έχετε πολλά να είστε ευγνώμονες και ένα από αυτά είναι μετά από όλα αυτά που έχετε περάσει με το σύντροφο σας είστε ακόμη μαζί. Δώστε λοιπόν και λίγη χαρά σε άτομα που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά όσο εσείς σε όλους τους τομείς τις ζωή τους. Σερβίρετε φαγητό σε άστεγους, πηγαίνετε σε ένα κατάστημα με παιχνίδια και αγοράστε μερικά και χαρίστε τα σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποιο παιδάκι το οποίο γνωρίζεται οτι δεν έχει και θα χαρεί πολύ με αυτή τη γενναιοδωρία σας. Κάνοντας όλα αυτά τα πράγματα μαζί θα είστε ευγνώμονες για αυτά που έχετε και θα δείτε οτι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Δείτε ακόμη: 10 τρόποι με τους οποίους το σπίτι σου σκοτώνει την ερωτική σου ζωή

  • Κάντε ένα πάρτυ ή γενικά προσκαλέστε κόσμο.

Είτε θέλετε να προσκαλέσετε τους στενότερους φίλους σας για ένα γιορτινό πάρτυ με θέμα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια  ή να ανοίξετε το σπίτι σας σε όλους τους γείτονές σας, όλα αυτά είναι στο χέρι σας. Το θέμα είναι να καλωσορίσετε τους άλλους στη νέα σας οικογένεια και το νέο σας σπιτικό, που είστε μαζί, εσύ και ο σύντροφος σου. “Αυτές οι παραδόσεις συχνά μένουν μέσα από τα χρόνια και γίνονται ένα πολύτιμο μέρος του εορτασμού μιας οικογένειας”.

6-paradosis-christougennon2_photo credit:icebreakerideas
  • Μαγειρέψτε ένα ειδικό γεύμα

Όπως τα κάλαντα και δώρα είναι ωραία, ενά γευμα με το συζήγο επίσημο μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο. Είτε κάνε ένα όμορφο εορταστικό πρωινό ή ένα γεύμα ή ένα δείπνο το φαγητό αποτελεί πηγή χαράς και σύνδεσης. Αυτό το έτος, ξεκινήστε την παράδοση ετοιμασίας ενός ιδιαίτερου γεύματος. “Έχοντας συγκεκριμένα τρόφιμα που συνδέονται με τις χριστουγεννιάτικες γιορτές

Close