9 λάθη που κάνουν οι γιαγιάδες με τα παιδιά _

Σήμερα θα δούμε τα 9 λάθη που κάνουν οι γιαγιάδες με τα παιδιά! Μπορεί να μην το περιμένατε όμως υπάρχουν 9 λάθη που κάνουν οι γιαγιάδες με τα παιδιά. Και φαίνεται πως είναι πολύ σημαντικά, γι’ αυτό αποφασίσαμε στο παρακάτω άρθρο να δούμε λίγο πιο αναλυτικά αυτά τα λάθη.

Η αλήθεια είναι πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Ακόμη και τώρα, μέσα στην καραντίνα, υπάρχουν οικογένειες, που δουλεύουν και οι δύο γονείς. Επειδή πολλά ακούγονται για διεστραμμένες babysitters, οι γονείς στην Ελλάδα προτιμούν να αφήσουν τα παιδιά τους, υπό την επιτήρηση ανθρώπων που γνωρίζουν και εμπιστεύονται για όσο λείπουν.

Δείτε ακόμα 15 ενοχλητικά σχόλια που κάθε γονιός έχει ακούσει

Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές είναι οι γιαγιάδες. Όμως στο σημερινό άρθρο θα δούμε πως η τακτική να αφήνουμε τα παιδιά μας στις γιαγιάδες δεν είναι πάντα και η σωστή αν δεν βάλουμε κάποια όρια στις γιαγιάδες . Δεν ξέρετε γιατί; Διαβάστε παρακάτω και θα το ανακαλύψετε σύντομα: 

Οι γιαγιάδες έχουν ξεπερασμένες τεχνικές!

Η κάθε γενιά είχε τα σωστά της και τα λάθη της όχι μόνο στην ανατροφή των παιδιών αλλά και γενικότερα. Πλέον η επιστημονική κοινότητα έχει εξηγήσει πως πολλές από τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι δικοί μας γονείς σε εμάς, ήταν λάθος.

Ενώ λοιπόν εμείς ξέρουμε ότι ένα παιδί δεν χρειάζεται να είναι συνεχώς φασκιωμένο ακόμη κι αν μέσα στο σπίτι έχει 25 βαθμού Κελσίου, μία γιαγιά δεν μπορεί να το καταλάβει. Σίγουρα κάπου το έχει πάρει το αυτί της, όμως δεν μπορείς να αλλάξεις σε μία μεγάλη γυναίκα άποψη γιατί “εσύ μεγαλώνεις το πρώτο σου παιδί κι αυτή έχει μεγαλώσει τέσσερα” . Εκεί είναι που πρέπει να βάλεις τα όριά σου.

οι_γιαγιάδες_έχουν_παλιές_τεχνικές_στην_ανατροφή_των_παιδιών_

9 λάθη που κάνουν οι γιαγιάδες με τα παιδιά: Επιβάλλουν τις δικές τους μεθόδους στην ανατροφή των παιδιών!

Οι γιαγιάδες είναι σίγουρα αξιαγάπητες. Όμως όταν περνούν τόσο χρόνο με ένα παιδί – το εγγονάκι τους στην προκειμένη – ξεκινούν σιγά σιγά να νιώθουν ότι η ανατροφή αυτού του παιδιού είναι προσωπική υπόθεση. Ξεκινούν λοιπόν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στην ανατροφή των παιδιών σου, ακόμη κι αν εσύ αυτούς τους κανόνες τους απορρίπτεις.

Άντε λοιπόν να πείσεις την μητέρα ή την πεθερά σου, να μην αλλάζει το πρόγραμμα ύπνου στο παιδί ή να μην του δίνει συνεχώς το κινητό της για να παίξει. Τσακωμοί και κόντρες για το ποια μεγαλώνει πιο άξια το παιδί σας, θα γίνουν ρουτίνα.

οι_γιαγιάδες_επιβάλλουν_τις_δικές_τους_τεχνικές_στην_ανατροφή_των_παιδιών_

Οι γιαγιάδες κακομαθαίνουν τα παιδιά!

Μπορεί η μητέρα σου ή η πεθερά σου σαν μητέρες να ήταν αυστηρές και οργανωτικές όμως λίγο τα χρόνια λίγο το εγγόνι, έχουν μαλακώσει πλέον πολύ.

Μπορεί λοιπόν εσύ να βοηθούσες στις δουλειές του σπιτιού από 8 χρονών, όμως η γιαγιά θα αφήσει το εγγόνι μέχρι τα 14 του τουλάχιστον, να είναι ξαπλωμένο στον καναπέ και να παίζει παιχνίδια, όσο εκείνη τρέχει και δεν φτάνει μέσα στο σπίτι.

Αυτό φυσικά και δεν κάνει καλό στο παιδί. Το κακομαθαίνει και το κάνει να τα περιμένει όλα έτοιμα και στο χέρι.

οι_γιαγιάδες_κακομαθαίνουν_τα_παιδιά_

Επεμβαίνουν στις υποθέσεις του ζευγαριού!

Είναι απόλυτα λογικά. Όταν η γιαγιά βρίσκεται όλη μέρα μέσα στο σπίτι προσέχοντας το νοικοκυριό σας και το παιδί σας, μερικές φορές θα πέσει πάνω και σε έναν καυγά σας.

Δικός σας άνθρωπος είναι στη τελική. Κι επειδή η Ελληνίδα μάνα και η Ελληνίδα πεθερά δεν το ‘χει με την διακριτικότητα, φυσικά και θα πει την γνώμη της. Και θα την επιβάλλει κιόλας. Κι αν δεν την ακούσετε, θα μπείτε και τιμωρία. (Αστειευόμαστε στο τελευταίο.)

οι_γιαγιάδες_επαμβαίνουν_στις_υποθέσεις_του_ζευγαριού_

Οι γιαγιάδες υπονομεύουν το κύρος των γονιών.

Το είπαμε και πιο πάνω. Όταν έχεις την γιαγιά μέσα στο σπίτι όλη μέρα να στο κρατάει περιποιημένο και να προσέχει το παιδί, είναι πολύ λογικό να χαθεί το μέτρο. Η γιαγιά έχει δεθεί πολύ με το παιδί σας, του έχει βάλει το δικό της πρόγραμμα και τους δικούς της κανόνες. Εσείς βέβαια έχετε τους δικούς σας κανόνες και το δικό σας πρόγραμμα.

Αν λοιπόν τολμήσετε μπροστά της να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτά που η ίδια έχει συνηθίσει να κάνει με το παιδί, δε θα διστάσει να πει μπροστά στο παιδί “Έλα τώρα βρε κòρίτσι μου, σιγά το πράγμα. Μαζί το κάνουμε κάθε μέρα. Νικολάκη, μην την ακούς την μαμά, πήγαινε να παίξεις;” . Σου θυμίζει κάτι; Κι εμάς.

οι_γιαγιάδες_υπονομεύουν_το_κύρος_των_γονιών_

Δεν βοηθούν το παιδί να ωριμάσει!

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για την γιαγιά το εγγονάκι της θα είναι πάντα το μ@ρο της. Θα του συμπεριφέρεται πάντα σαν μ@ρο. Έτσι, το παιδί θα νιώθει ότι είναι πάντα το μικρό της οικογένειας. Αυτό δε θα το βοηθήσει να συμβαδίσει με την ηλικία του και να ωριμάσει.

οι_γιαγιάδες_δεν_βοηθούν_το_παιδί_να_ωριμάσει_

Λάθη που κάνουν οι γιαγιάδες : Ξεκινούν να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για την ζωή των παιδιών!

Εσείς μπορεί να θέλετε να γράψετε το παιδί σας ποδόσφαιρο, όμως η γιαγιά θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι αχρείαστο. Οπότε το γράφει κρυφά από εσάς ζωγραφική. Και είναι πολύ αργά για να το αλλάξετε αυτό, αφού το παιδί ήδη ξεκίνησε και δεν πρέπει να το στεναχωρήσετε.

οι_γιαγιάδες_παίρνουν_πρωτοβουλίες_στην_ανατροφή των παιδιών_

Είναι υπερπροστατευτικές!

Δεν είναι λίγες οι νέες μητέρες που ακόμη και με χιόνια, ντύνουν το παιδί τους πολύ καλά και βγαίνουν έξω για μία ολιγόλεπτη βόλτα. Η γιαγιά φυσικά και δε θα το κάνει αυτό. Θα κάνει συνεχώς παρατηρήσεις στο παιδί στην παιδική χαρά και θα το πιέζει να πάρει μαζί του ζακέτα ακόμη κι αν έχουμε Μάιο μήνα.

οι_γιαγιάδες_είναι_υπερπροστατευτικές_

Τα ταΐζουν πολύ!

Φυσικά και οι γιαγιάδες ταΐζουν πολύ τα εγγόνια τους. Αυτό συμβαίνει ακόμη κι αν το εγγόνι τους, τους έχει κάνει δισέγγονο. Είναι μία πραγματικότητα που μπορεί να την σατιρίζουμε, όμως είναι άκρως ανθυγιεινή για τα παιδιά. Τα κάνουν να παχαίνουν και τα οδεύουν προς την παχυσαρκία.

οι_γιαγιάδες_ταΐζουν_τα_παιδιά_πολύ_

Τι εναλλακτικές έχουμε;

Είναι προτιμότερο να εμπιστευθείτε την φύλαξη των παιδιών σας για όσο λείπετε σε έναν παιδικό σταθμό ή σε μία babysitter;Ναι μεν υπάρχουν άριστες επαγγελματίες εκεί έξω, με επαγγελματική κατάρτιση και πτυχίο παιδαγωγικών. Σίγουρα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την επιλογή σας, όμως όλα θα πάνε καλά.

παιδί_και_γονείς_

Η babysitter και ο παιδικός σταθμός δε θα παίρνουν αποφάσεις προτού σας ενημερώσουν και θα βοηθήσουν το παιδί να εξελιχθεί πνευματικά αλλά και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Οι γιαγιάδες, θα είναι δίπλα στο παιδί αλλά ως ένα σημείο. Ήρθε ο καιρός να ξεκουραστούν κι αυτές. Μεγάλωσαν τα παιδιά τους. Ας μην έχουν άλλες έγνοιες.

ΑΛΛΑ Σαν τη γιαγιά μας κανείς άλλος. Αν ζητήσετε τη δικιά μας προσωπική άποψη θα σας πούμε πως όπως θα κοιτάξει η γιαγιά το παιδί δεν θα το δει κανένας άλλος γιατί του παιδιού σου το παιδί δυο φορές παιδί σου. Βάλτε λοιπόν τα όριά σας στην γιαγιά και στο παππού και όλα θα πάνε καλά.

παιδί_και_γιαγιά_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις της οικογένειας στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη 

Close