15 ενοχλητικά σχόλια _που κάθε γονιός_ έχει ακούσει_

15 ενοχλητικά σχόλια που κάθε γονιός έχει ακούσει! Οι γονείς προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά μας. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς, ακούν ενοχλητικά σχόλια από τρίτους. Αυτά τα σχόλια, λέγονται δήθεν για να μας βοηθήσουν. Όμως στην ουσία, απλά θέλουν να μας κριτικάρουν.

Δείτε ακόμα Οι λόγοι που τα παιδιά δεν οφείλουν τίποτα στους γονείς τους

Μπορεί να μην ξέραμε τον λόγο που ενοχλούμαστε όταν τα ακούγαμε, όμως στο σημερινό άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς τα 15 πιο ενοχλητικά σχόλια που όλοι οι γονείς έχουμε ακούσει! Γιατί εμείς στο daddy-cool.gr ξέρουμε πολύ καλά τι περνάτε. Τα έχουμε περάσει κι εμείς. Διαβάστε παρακάτω: 

 15 ενοχλητικά σχόλια που κάθε γονιός έχει ακούσει: Μην παίζεις με το παιδί, για να γίνει ανεξάρτητο”

Κι όμως κυρίες και κύριοι. Μας έχει τύχει, Έχουμε το παιδί να κλαίει στο πάρκο επειδή βαριέται να παίζει μόνο του κι ενώ πάμε να παίξουμε μαζί του, ακούμε αυτήν την “συμβουλή” . Από πότε η αδιαφορία βαφτίστηκε “μάθημα ανεξαρτησίας” και δεν το ξέραμε ρε παιδιά;

Μην παίζεις_ με το παιδί_ για να γίνει _ανεξάρτητο_

Δεν χρειάζεται να γράφεις τα παιδιά σου σε δραστηριότητες

Οι παλιότεροι γονείς, θεωρούν ότι οι πολλές δραστηριότητες μεγαλώνουν αγχωμένα παιδιά. Σίγουρα σε αυτά τα πράγματα πρέπει να υπάρχει μέτρο. Οι υπερβολικές δραστηριότητες σίγουρα δεν κάνουν καλό, αφού το φορτωμένο πρόγραμμα κάνει το παιδί να χάσει την παιδική του ηλικία.

Παρόλα αυτά, σίγουρα αν ένα παιδί θέλει να ασχοληθεί με κάτι, δεν υπάρχει λόγος να του χαλάσουμε χατίρι.

Δεν χρειάζεται_ να γράφεις_ τα παιδιά _ σε δραστηριότητες_ 

15 ενοχλητικά σχόλια που κάθε γονιός έχει ακούσει: Έντυσες το παιδί πολύ ελαφριά κι έξω κάνει κρύο!

Οι παιδίατροι το λένε και το ξαναλένε. Δεν χρειάζεται να ντύνουμε τα παιδιά μας υπερβολικά. Πρέπει να ντύνουμε τα παιδιά, ανάλογα με το πόσο κρυώνουμε κι εμείς.

Και να σημειωθεί ότι τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη θερμοκρασία σώματος από εμάς. Το να φασκιώνεις το παιδί σου δεν σε προστατεύει από την γρίπη. Από τα μικρόβια κολλάς όχι από το κρύο.

Μην ντύνεις πολύ το παιδί_

Δεν χρειάζεται να θηλάσεις το παιδί σου για τόσο πολύ”

Καταρχάς ο θηλασμός είναι υπόθεση της κάθε μητέρας. Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν άλλον. Επίσης ο θηλασμός, προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που συμβάλλουν στην ομαλή ανάπτυξη του παιδιού και “δένουν” περισσότερο την μητέρα και το παιδί.

Να θηλάζετε λοιπόν σύμφωνα με τις συμβουλές των γιατρών σας και όχι της κυρίας Λίτσας από το Πέραμα. (τυχαίο όνομα και τοποθεσία) .

Δεν χρειάζεται να θηλάσεις το παιδί σου _

Το παιδί σας κάνει πολύ φασαρία. Ηρεμήστε το!

Σε όλους έχει τύχει. Κάθεσαι στο αεροπλάνο, στο τραίνο, σε ένα μαγαζί και ξαφνικά το παιδί ξεκινάει να κλαίει. Και ξεκινούν και σου λένε να κάνεις το παιδί να σταματήσει αμέσως. Και ‘ντάξει, στην ταβέρνα πάει και έρχεται. Ίσως να είναι και μικρό ακόμη για τέτοια μέρη. Αλλά στα ταξίδια τι να κάνουμε; Να δίνουμε ηρεμιστικά στα παιδιά μας;

Παιδί είναι, θα κλάψει! Οι ενήλικοι κάνουν περισσότερη φασαρία τις περισσότερες φορές. Δεν ξέραμε να κρατήσουμε το παιδί μας στο σπίτι, επειδή κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να είναι αγάλματα ακούνητα και αμίλητα.

Το παιδί σας κάνει πολύ φασαρία_

15 ενοχλητικά σχόλια που κάθε γονιός έχει ακούσει: Τα ρούχα του παιδιού είναι ασιδέρωτα…Ντροπή

Αλήθεια; Δεν το είχαμε προσέξει. Μήπως θες να έρθεις να τα σιδερώσεις εσύ; Γιατί εγώ από το πρωί πήγα στη δουλειά, γύρισα, έπλυνα τα πιάτα, μαγείρεψα, περιποιήθηκα το παιδί και…δεν πρόλαβα να σιδερώσω τα ρούχα. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις;

Τα ρούχα του παιδιού είναι ασιδέρωτα_

Γιατί έχεις ακόμη το παιδί στο καρότσι; Δεν είναι πολύ μεγάλο;

Το κάθε παιδί έχει διαφορετικούς χρόνους στο πότε θα ξεκινήσει να περπατάει. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί να μάθει να περπατάει. Αυτά γίνονται ενστικτωδώς. Κι επειδή δεν θέλουμε τα παιδιά μας να σέρνονται μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, τα βάζουμε στο καρότσι!

Γιατί έχεις ακόμη το παιδί στο καρότσι_

Δεν είναι ασφαλή τα μάρσιππο για τα παιδιά

Δεν θα διακινδύνευα να βάλω το παιδί μου σε μάρσιππο ή σε ειδικό μέρος που τα δένει πάνω μου, αν δεν ήξερα ότι είναι ασφαλή. Δεν χρειάζεται λοιπόν να μου το υπενθυμίζεις. Σκέφτηκα πριν από σένα την ασφάλεια του παιδιού μου.

Γιατί βάζεις το παιδί στο μάρσιππο_

15 ενοχλητικά σχόλια που κάθε γονιός έχει ακούσει: Πρέπει να μάθεις το παιδί να πηγαίνει τουαλέτα μόνο του. Είναι 1 χρονών πλέον

Το είπαμε και πιο πάνω. Το κάθε παιδί έχει τους δικούς του χρόνους.

 Μάθει το παιδί να πηγαίνει τουαλέτα μόνο του_

Τα παιδιά μπορούν να φάνε τα πάντα

Επειδή το ένα παιδί μπορεί να φάει τα πάντα δεν σημαίνει ότι μπορούν όλα. Για να σου λέει η μητέρα ότι το παιδί δεν μπορεί να φάει αυτό που του προσφέρεις, κάτι ξέρει.

Γιατί δεν τρώει τι παιδί σου_

Γιατί δεν θήλασες;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το αν θηλάσει μία γυναίκα ή όχι είναι δική της υπόθεση. Δεν έχεις δικαίωμα να την κρίνεις. Εσύ αν θες θήλασε.

Γιατί δεν θήλασες_

15 ενοχλητικά σχόλια που κάθε γονιός έχει ακούσει: Κάνει ζέστη έξω, γιατί το έντυσες τόσο πολύ;

Σίγουρα αν κάνει ζέστη έξω, το παιδί πρέπει να φοράει κάτι πιο ελαφρύ όπως και οι ενήλικες. Παρόλα αυτά μερικές φορές τα παιδιά θέλουν να βάλουν το αγαπημένο τους ζακετάκι Αύγουστο μήνα. Ας μην χαλάσουμε χατίρι και όταν ζεσταθούν θα το βγάλουν.

Γιατί έντυσες τόσο πολύ το παιδί_

Μόνο καρότσι πρέπει να χρησιμοποιούμε για την μεταφορά του παιδιού, όχι μάρσιππο

Γιατί; Τα παιδιά μπορούν να μετακινηθούν με όποιον ασφαλή τρόπο, βολεύει παιδί και γονιό.

Μάρσιππο ή καρότσι_

Το παιδί δεν έχει τρόπους!

Βέβαια και δεν έχει τρόπους. Τώρα μαθαίνει!

Το παιδί δεν έχει τρόπους_

Κάθε φορά που κλαίει ένα παιδί πρέπει να το παίρνεις αγκαλιά

Αυτός ο τρόπος δεν είναι σωστός γιατί από ένα σημείο, το παιδί μαθαίνει να κλαίει γιατί του αρέσουν οι αγκαλιές. Ξέρουμε καλύτερα πως να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, αν μας επιτρέπεται…

Γιατί δεν παίρνεις αγκαλιά το παιδί_

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via brightside.me

Close