κείμενο-για-την-σοφία-των-γερατειών-

Όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις ότι έχεις δύο χέρια: Ένα για να βοηθάς τους άλλους και ένα για τον εαυτό σου. Ένα κείμενο για την πραγματική ομορφιά ενός ανθρώπου.

Μερικές φορές οι άνθρωποι χανόμαστε στην καθημερινότητα και χάνουμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Που δεν είναι άλλο από το να αγαπάς, να βοηθάς χωρίς όρους και να νοιάζεσαι χωρίς αναγκαστικά να ξέρεις αυτόν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Ο αγαπημένος μας Δημήτριος Ι. Πετρούνιας – Κλινικός Ψυχολόγος μοιράστηκε μαζί μας ένα κείμενο που ανακάλυψε στο διαδίκτυο, το οποίο περνάει πολλά μηνύματα σχετικά με την πραγματική ομορφιά ενός ανθρώπου αλλά και το πραγματικό νόημα της ζωής. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Άγχος πριν τον ύπνο: Πως να το αντιμετωπίσετε

Όταν ρώτησαν την Audrey Hepburn να αποκαλύψει τα μυστικά της ομορφιά της, η γοητευτική ηθοποιός έγραψε αυτό το ποίημα όπου και διαβάστηκε στην κηδεία της.

Για να έχετε χείλη ελκυστικά, προφέρετε λόγια καλοσύνης.
Για να έχετε μάτια ωραία , κοιτάζετε τι έχουν οι άνθρωποι το ωραίο πάνω τους.

κείμενο-για-την-σοφία-των-γερατειών-

Photo via: fujifilm-x.com

Για να μένετε αδύνατος, μοιράζεστε το γεύμα σας μ’ εκείνους που πεινάνε.
Για να έχετε όμορφα μαλλιά, αφήστε ένα παιδί να τα χαϊδεύει κάθε μέρα.
Για να έχετε καλή σιλουέτα, βαδίζετε ξέροντας πως δεν είστε ποτέ μόνοι,, γιατί αυτοί που σας αγαπούν ή σας αγάπησαν σας συνοδεύουν.

Δείτε ακόμα Τα χέρια των γονιών μου που δεν ήταν ποτέ ενωμένα μου κατέστρεψαν την ισορροπία της ψυχής

Οι άνθρωποι, περισσότερο από ότι τα αντικείμενα, έχουν ανάγκη από επιδιόρθωση, κανάκεμα, αναζωογόνηση, φροντίδα, ενδιαφέρον, σωτηρία: μην απορρίπτετε ποτέ κανέναν.

Σκεφθείτε: αν μια μέρα χρειαστείτε χείρα βοηθείας, θα βρείτε μία στην άκρη καθενός από τα δυο χέρια σας. Γερνώντας, συνειδητοποιείτε ότι έχετε δυο χέρια: Το ένα για να βοηθάτε τον εαυτό σας και το άλλο για να βοηθάτε όποιους έχουν ανάγκη.

κείμενο-για-την-σοφία-των-γερατειών-

Photo via: Pinterest

Η ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι στα ρούχα που φοράει, στο πρόσωπο ή στο πως φτιάχνει τα μαλλιά της. Η ομορφιά μιας γυναίκας φαίνεται στα μάτια της γιατί αυτή είναι η ανοιχτή πόρτα της καρδιάς, η πηγή της αγάπης της.

Δείτε ακόμα Δεν έχω πια μαμά: Το πένθος που απαιτεί και συγχώρεση

Η ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι στο μακιγιάζ της αλλά στην αληθινή ομορφιά της ψυχής της. Είναι στην τρυφερότητα που δίνει, στην αγάπη,
στο πάθος που εκφράζει. Η ομορφιά μιας γυναίκας ξετυλίγεται με τα χρόνια!!

κείμενο-για-την-σοφία-των-γερατειών-

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close