νύφη-κατηγορεί-την-πεθερά-ότι-δεν-προσέχει-σωστά-το-εγγόνι-της-

“Δεν μεγαλώνεις σωστά το παιδί μου”: Γιαγιά προσέχει το εγγόνι της αλλά η νύφη δεν είναι ποτέ ευχαριστημένη.

Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί σε 9 σημαντικά λάθη που κάνουν οι γιαγιάδες σχετικά με την ανατροφή των παιδιών τους. Παρόλο που μία γιαγιά τις περισσότερες φορές δεν συμπεριφέρεται στο παιδί με την συνέπεια ενός επαγγελματία δεν παύει να είναι γιαγιά του και να το αγαπάει πολύ.

Οπότε όποιο λάθος κι αν κάνει το κάνει από αγάπη και καλοσύνη και όχι επειδή αδιαφορεί. Τα ζευγάρια στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, αναγκάζονται πολλές φορές να δίνουν τα παιδιά στην γιαγιά, αφού δεν έχουν χρήματα για baby sitter και χρειάζεται να δουλέψουν.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου δεν ξέρει να μαγειρεύει και παραγγέλνουμε συνεχώς απέξω

Η γιαγιά της σημερινής μας ιστορίας φαίνεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την νύφη της. Προσέχει το παιδί τους χωρίς κανένα όφελος για να βοηθήσει το ζευγάρι οικονομικά αλλά και από άποψη χρόνου, αλλά η νύφη της κάνει συνεχώς παρατηρήσεις και παράπονα. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ονομάζομαι Ασπασία και είμαι 65 ετών. Ο γιός μου πριν 2 χρόνια μεγάλωσε την οικογένειά του, αφού έκαναν το πρώτο του παιδί με την νύφη μου. Την Ελενίτσα μας. Τέλος πάντων σχεδόν από τον πρώτο καιρό πρόσεχα εγώ την Ελένη.

Τα παιδιά έπρεπε να δουλέψουν και φυσικά δεν έβγαιναν για να πληρώσουν νταντά. Η νύφη μου είχε ανέκαθεν κάποιες παραξενιές σχετικά με την ανατροφή του παιδιού. Δεν άφηνε να το αγγίζει κανείς χωρίς πρώτα να απολυμάνει τα χέρια του.

Δεν ήθελε να φέρνω κόσμο στο σπίτι για να μην το “ματιάσουν” και ήθελε συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου που στο μυαλό της δεν παίρνει αναβολή. Και τώρα που μεγάλωσε δεν με αφήνει να δίνω στο παιδί γλυκά, δεν με αφήνει να του δίνω συσκευασμένο γάλα, δεν με αφήνει να τρώει παγωτά και άλλα τέτοια.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου δεν με βοηθάει καθόλου με το παιδί και από πάνω κάνει και παράπονα

Και φυσικά θέλει να κοιμάται και να ξυπνάει συγκεκριμένες ώρες έτσι ώστε το βράδυ να κοιμάται νωρίς και εκείνη να δουλεύει στον υπολογιστή. Της έχω εξηγήσει άπειρες φορές ότι τα παιδιά δεν είναι ρομποτάκια. Σίγουρα υπάρχουν μερικοί κανόνες όμως δεν μπορώ να κοιμίζω με το ζόρι ένα παιδί που δεν νυστάζει.

Δεν μπορώ να μην της δίνω ούτε ένα γλυκό μέσα στην εβδομάδα και σίγουρα ποτέ μου δεν απολύμανα τα χέρια μου για να το πάρω μία αγκαλιά. Στην τελική άλλος παιδί δεν έκανε μόνο η Μαριώ τον Γιάννη. Υπάρχουν συχνά εντάσεις ανάμεσά μας αλλά εγώ είμαι πιο ήρεμος άνθρωπος και πολλά πράγματα κάνω πως δεν τα ακούω.

Φυσικά δεν έχω ανακατέψει τον γιο μου σε όλα αυτά γιατί δεν θέλω να προκαλώ προβλήματα στο ζευγάρι. Όμως αρχίζω και κουράζομαι με τα χρόνια. Από την μία προσέχω το εγγόνι μου και δεν έχω χρόνο να βγω ούτε για έναν καφέ με τον άντρα μου ή με μία φίλη μου.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου συνεχώς μας κατηγορεί ότι δεν μεγαλώνουμε σωστά το εγγόνι της

Συνταξιούχα είμαι. Νομίζετε δεν έχω όρεξη για ένα καφεδάκι ένα μεσημέρι με μία φίλη; Και από την άλλη δέχομαι συνεχώς παρατηρήσεις. “Δεν το κάνετε καλά αυτό μητέρα” “γιατί ποτέ δεν ακούτε τις εντολές μου μητέρα;” “γιατί δώσατε στο παιδί συσκευασμένο χυμό μητέρα;”.

Έτσι μου ‘ρχεται να της πω ότι δεν έχει ιδέα από παιδιά και ότι στην τελική για το αν ξέρω να μεγαλώνω παιδιά ή όχι φαίνεται από τον γιο μου. Που είναι κοτζάμ παλικάρι, τρυφερό, εργατικό και δοτικό. Και μεγάλωσε με μερικά γλυκά και χυμούς από το περίπτερο και δεν έβαλα ποτέ κανέναν να απολυμάνει τα χέρια του για να τον πιάσει.

Πραγματικά αν δεν ήταν ο γιος μου θα είχα σταματήσει να αναλαμβάνω το εγγόνι μου πολύ καιρό τώρα. Φυσικά και αγαπάω το εγγόνι μου. Όμως την αχαριστία δεν την μπορώ! Τι μπορώ να κάνω για να εξηγήσω ότι έχει λάθος; Μήπως να τους πω σιγά σιγά ότι κουράστηκα και δεν μπορώ άλλο;

Photo cover via: themamagers.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close