η-γυναίκα-μου-δεν-ξέρει-να-μαγειρεύει-

Η γυναίκα μου δεν ξέρει να μαγειρεύει και παραγγέλνουμε συνεχώς απέξω – Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό το πράγμα; Η ιστορία ενός αναγνώστη που έχει φτάσει στα όριά του.

Η αλήθεια είναι πως ένα ζευγάρι δε θέλει πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένο. Μπορεί στην τηλεόραση να βλέπουμε ότι ένα ζευγάρι περνάει κρίση μόνο μέσα από μεγάλες ίντριγκες όμως πολλές φορές τα προβλήματα ξεκινούν από τα απλά και καθημερινά.

Όπως η ιστορία του σημερινού μας αναγνώστη που φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όριά του επειδή η γυναίκα του δεν ξέρει να μαγειρεύει με αποτέλεσμα να παραγγέλνουν συνεχώς απέξω. Φαίνεται πως δεν το αντέχει άλλο και θέλει την συμβουλή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ονομάζομαι Γιώργος και είμαι παντρεμένος περίπου 8 μήνες με πολιτικό γάμο. Η αλήθεια είναι ότι δεν την γνώριζα πολύ καλά προτού παντρευτούμε. Απλά γνωριστήκαμε μέσω internet, βγαίναμε για περίπου 6 μήνες και στην συνέχεια αποφασίσαμε να παντρευτούμε.

Μπορεί να σας φαίνεται κάπως επιπόλαιο αυτό αλλά είμαστε και οι δύο 40 ετών, θέλαμε τα ίδια πράγματα και συμφωνήσαμε και οι δύο στο γεγονός ότι δεν χρειάζεται ένα ζευγάρι να το ψειρίζει τόσο πολύ για να παντρευτεί, ειδικά όταν έχει φτάσει και 40 ετών.

Όπως και να ‘χει τα βρίσκουμε μέχρι και σήμερα πολύ σε όλα. Είμαστε άνθρωποι που αφήνουμε στον άλλον χώρο και χρόνο για να λειτουργήσει ενώ οι καυγάδες μας είναι μέχρι τώρα ελάχιστοι και όλοι γίνονται για τον ίδιο λόγο. Επειδή δεν μαγειρεύει.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου δεν με βοηθάει καθόλου με το παιδί και από πάνω κάνει και παράπονα

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή μου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τα πάει καλά με την κουζίνα. Πίστεψα όμως πως η συμβίωση θα της έβαζε μυαλό. Άλλωστε και ‘γω της είχα ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να είμαι μοντέρνος σε όλα όμως πιστεύω ότι μερικά πράγματα είναι γυναικείες δουλειές.

Μάλλον όμως και αυτή πίστεψε ότι όταν παντρευτούμε θα προσαρμοστώ στα δεδομένα της. Έχει κάνει μερικές απόπειρες να μαγειρέψει τον πρώτο καιρό αλλά στο τέλος φάγαμε άνοστα μακαρόνια και άβραστα φασόλια μαυρομάτικα. Οπότε δεν ξανά προσπάθησε.

Εγώ βέβαια της είπα ότι όλοι στην αρχή δυσκολεύονται και ότι η μαγειρική είναι ένα άθλημα που θέλει εξάσκηση για να γίνει τέλειο. Όμως εκείνη είναι κατηγορηματική, ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και ότι εφόσον υπάρχουν τόσα ντελίβερι με σπιτικό φαγητό δεν υπάρχει και λόγος να αγχωνόμαστε.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου συνεχώς μας κατηγορεί ότι δεν μεγαλώνουμε σωστά το εγγόνι της

Παρόλα αυτά φοβάμαι ότι με το τόσο ντελίβερι θα πάθουμε κάνα σκορβούτο. Όσο κι αν λένε ότι είναι μαγειρευτά τα φαγητά, πόσο μαγειρευτά μπορεί και να είναι; Αφήστε που δεν μας συμφέρει και οικονομικά γιατί σίγουρα το ντελίβερι κοστίζει περισσότερο από το σούπερ μάρκετ.

Μερικές φορές μας φέρνει φαγητό μία θεία της η οποία είναι και χρυσοχέρα. Και μας φέρνει πολλά τάπερ η γυναίκα δεν έχω παράπονο. Από την άλλη πόσο δύσκολο είναι να ανοίξει ένα τσελεμεντέ και να προσπαθήσει; Ή μήπως περιμένει να βάλω την ποδιά μου και να αρχίζω να βράζω τα μακαρόνια για το παστίτσιο;

Την γελάσανε. Τις προάλλες που μαλώσαμε πάλι γι’ αυτό γυρνάω κουρασμένος από την δουλειά και τυπικά δεν είχε μαγειρέψει τίποτα. Όταν λοιπόν έξαλλος της είπα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και ότι δεν γίνεται να γυρίζω από την δουλειά, πτώμα και να μην βρίσκω ούτε μία πατάτα τηγανιτή μου είπε ότι και αυτή δουλεύει.

Δείτε ακόμα Θέλω να χάσω κιλά και ο άντρας μου δεν με στηρίζει στην απόφασή μου

Εγώ όμως της έχω πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Ότι μπορεί να μην δουλεύω και να δουλεύω εγώ και για τους δυο μας και δεν το δέχεται. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μπαίνω στην ομάδα σας και βλέπω τόσες ωραίες συνταγές και σκέφτομαι γιατί η δική μου η γυναίκα να είναι τέλεια σε όλα και άχρηστη σε αυτό;

Μήπως κι εγώ όμως υπερβάλλω; Μπορεί να μην είναι καλή μαγείρισσα όμως σε όλα τα άλλα τα βρίσκουμε. Ίσως να κάνω εγώ αυτή τη δουλειά στο σπίτι. Ίσως με έχουν επηρεάσει οι γονείς μου που ήταν παλαιών αρχών. Μου το έχει πει και αυτό. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω κι αν κάνω κάτι λάθος εγώ. Πείτε μου την γνώμη σας.

Η γνώμη του Daddy-Cool

Φίλε Γιώργο καταρχάς χαιρόμαστε που μοιράστηκε το πρόβλημά σου μαζί μας. Για αρχή θέλουμε να σου υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχουν γυναικείες και αντρικές δουλειές. Στην ουσία ποτέ δεν υπήρχαν. Είναι πατριαρχικά κατάλοιπα που θέλουν την γυναίκα στην κουζίνα και τον άντρα πασά.

Η τελευταία σου παράγραφος μας έκανε να χαμογελάσουμε με αισιοδοξία διότι φαίνεται πως έχεις κάνει την αυτοκριτική σου και αναγνωρίζεις ότι ίσως και να μπορείς και συ να μπεις στην κουζίνα. Γιατί μπορείς. Σε ένα σπίτι οι δουλειές μοιράζονται.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του δουλειά μέσα στο σπίτι και τα δικά του χαρίσματα. Μπορεί εσύ να είσαι καλός στην μαγειρική και η γυναίκα σου στο σιδέρωμα. Έτσι ο καθένας προσφέρει μέσα στο σπίτι αυτά που θεωρεί ότι είναι καλός. Αυτό θα γίνει και με τα παιδιά σας αν θελήσετε να κάνετε στο μέλλον.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου δεν προσέχει την υγιεινή του τελευταία

Οπότε από το να απαιτείς από την γυναίκα σου να μάθει να μαγειρεύει εφόσον από ότι μας είπες έχει κάνει μερικές αποτυχημένες απόπειρες στο παρελθόν μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα για εμάς είναι εγωιστικό και πατριαρχικό.

Μπορείς εσύ να ανοίξεις έναν τσελεμεντέ και γιατί όχι; Να φορέσεις την ποδιά σου και να βράσεις τα μακαρόνια για το παστίτσιο. Οι μεγαλύτεροι σεφ στον κόσμο άλλωστε είναι άντρες οπότε δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορείς να ταυτιστείς με αυτήν την ενασχόληση.

Photo cover via: fanpage.gr

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close