δεν-θέλω-να-αφήσω-το-παιδί-μου-να-πει-τα-κάλαντα-γιατί-φοβάμαι-τους-κινδύνους-

Δεν θέλω να αφήσω τα παιδιά μου να πούνε τα κάλαντα γιατί φοβάμαι τους κινδύνους. Η αναγνώστρια φοβάται να στείλει το παιδί της για κάλαντα διότι ανησυχεί για τους κινδύνους. Ποια είναι η γνώμη σας;

Όλα τα παιδιά ανυπομονούν κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά να πούνε τα κάλαντα με τους φίλους τους. Αρχικά τους αρέσει να περνούν χρόνο με τους φίλους τους και επίσης νιώθουν περήφανα που μάζεψαν τα δικά τους λεφτά.

Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Καθημερινά μαθαίνουμε για απαγωγές παιδιών, για κακοποιήσεις παιδιών και άλλα βάναυσα και τρομερά περιστατικά που αφορούν παιδιά και σίγουρα θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικά μας.

Δείτε ακόμα Να αφήσω το παιδί να πάει για κάλαντα;

Η αναγνώστρια ανησυχεί για τους κινδύνους και φοβάται να στείλει το παιδί της να πει τα κάλαντα για την Πρωτοχρονιά. Όμως από την άλλη δεν θέλει το παιδί της να έχει παράπονο και να μην ζήσει αυτήν την τόσο ευχάριστη γιορτινή εμπειρία. Διαβάστε παρακάτω:

Ονομάζομαι Κατερίνα κι έχω έναν γιό 9 ετών. Φυσικά το παιδί όπως και όλα τα παιδιά της γειτονιάς θέλει να πει τα κάλαντα για την Πρωτοχρονιά. Εμείς ζούμε στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα. Μέσα στο κέντρο δηλαδή με την εγκληματικότητα να έχει φτάσει στα ύψη.

Τα Χριστούγεννα λοιπόν ενώ όλοι του οι φίλοι είχαν κανονίσει να πούνε τα κάλαντα και οι γονείς τους, τους άφησαν εγώ δεν επέτρεψα στον γιό μου να τα πει γιατί φοβάμαι τους κινδύνους. Καθημερινά, διαβάζουμε και ακούμε ειδήσεις που αφορούν εγκλήματα ενάντια στα παιδιά.

Δείτε ακόμα Αυτές τις γιορτινές μέρες κάνε μία προσευχή για τα παιδιά που περιμένουν τον Άγιο Βασίλη στο νοσοκομείο

Κακοποιήσεις, απαγωγές, εξαφανίσεις, εμπόριο οργάνων και άλλα τόσα φρικιαστικά πράγματα που ούτε να τα σκέφτομαι δεν θέλω. Πλέον δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν. Πριν μερικά χρόνια κύκλωμα έβαζε γιαγιάδες να προσεγγίζουν παιδιά και στην συνέχεια τα απήγαγαν για εμπόριο οργάνων. Γιαγιάδες.

Ποιο παιδί θα υποψιαστεί ότι μία άκακη και γλυκιά γιαγιούλα που είναι ανήμπορη να τον πειράξει θα του έκανε ποτέ τέτοιο κακό; Φυσικά από μικρό του είχα μάθει να μην μιλάει σε αγνώστους ακόμη κι αν του πουν ότι γνωρίζουν οποιοδήποτε από την οικογένεια.

Του έχω μάθει να μην εμπιστεύεται οποιοδήποτε άγνωστον τον πλησιάζει απλά και μόνο επειδή είναι κοντά στην ηλικία του, ή φαίνεται άκακος για οποιοδήποτε λόγο χωρίς κάποιος δικός του έμπιστος άνθρωπος να μην είναι εκεί και να έχει το νου του.

Δείτε ακόμα Φέτος θα κάνουμε Πρωτοχρονιά με τους γονείς μου και η πεθερά μου θέλει τα “εγγόνια” της να κάνουν μαζί της

Όμως τα κάλαντα είναι μία άλλη υπόθεση. Από την μία το παιδί ζηλεύει. Όλοι του οι φίλοι βγαίνουν να τα πουν και του λένε για τα λεφτά που μάζεψαν και για την πλάκα που έσπασαν. Επίσης τα κάλαντα είναι μία ευχάριστη παιδική ανάμνηση που όλοι έχουμε ζήσει.

Εγώ προσωπικά έλεγα τα κάλαντα μέχρι το Γυμνάσιο. Όμως τότε ήταν άλλα χρόνια. Τότε ήξερες ποιος έμενε δίπλα σου. Πως όμως να το εξηγήσεις αυτό σε ένα μικρό παιδί που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τους κινδύνους και όπως είναι λογικό ζηλεύει τους φίλους του;

Πως να εξηγήσεις σε ένα παιδί ότι δεν μπορεί να ζήσει μία τόσο ευχάριστη εμπειρία επειδή οι κίνδυνοι είναι πολλοί; Τα Χριστούγεννα που πάλι δεν τον είχαμε αφήσει, δεν μας μιλούσε για τρεις μέρες. Του προτείναμε να πάμε μαζί όμως είναι 9 χρονών.

Δείτε ακόμα Για σένα γονιέ της μονογονεϊκής οικογένειας που θα κάνεις Χριστούγεννα μόνο με τα παιδιά σου

Τα σημερινά 9χρονα δεν έχουν καμία σχέση με τα 9χρονα της δικής μου γενιάς. Είναι πιο ανεξάρτητα και δεν θέλει ενώ όλοι του οι φίλοι πάνε μόνοι τους εκείνος να πηγαίνει με την συνοδεία του μπαμπά ή της μαμάς. Εγώ όμως δεν το διαπραγματεύομαι.

Και μπορεί να με πληγώνει όταν μου κρατάει μούτρα, όμως προτιμώ να τον έχω δίπλα μου και ασφαλή με μούτρα, παρά να γίνει κάτι χτύπα ξύλο και να χάσω την ζωή μου. Γιατί αν πάθει κάτι η ζωή μου θα χαθεί είτε συνεχίζω να αναπνέω είτε όχι.

Όμως φοβάμαι. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει απωθημένα. Και βλέπω τις υπόλοιπες μαμάδες που ξέρω να είναι τόσο χαλαρές και σκέφτομαι μήπως έχω γίνει υπερπροστατευτική. Μήπως του στερώ κάτι πολύ όμορφο σε μία τόσο όμορφη ηλικία για δικούς μου φόβους. Τι να κάνω ρε παιδιά; Είναι σωστό αυτό που κάνω ή βασανίζω το παιδί μου χρονιάρες μέρες;

Photo cover via: juniorsclub.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close