η-πεθερά-μου-θέλει-να-κάνει-Χριστούγεννα-με-τα-εγγόνια-της-

Φέτος θα κάνουμε Πρωτοχρονιά με τους γονείς μου και η πεθερά μου θέλει τα “εγγόνια” της να κάνουν μαζί της. Πείτε την γνώμη σας στην αναγνώστρια.

Η  Πρωτοχρονιά είναι κατά κύριο λόγο μία οικογενειακή γιορτή. Όταν είσαι παντρεμένος τα μοιράζεις τις γιορτές και τις περνάς με τους δικούς σου γονείς άλλα Πρωτοχρονιά  περνάς με τα πεθερικά σου. Η αναγνώστρια έχει σκοπό φέτος να κάνει Πρωτοχρονιά  με τους γονείς της.

Η πεθερά της δεν έχει πρόβλημα σε αυτό αρκεί τα εγγόνια της να κάνουν Πρωτοχρονιά  μαζί της. Η αναγνώστρια έχει γίνει έξω φρενών με αυτή την απαίτηση και αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ονομάζομαι Δέσποινα και έχω δύο παιδιά δίδυμα. Οι γονείς μου μένουν στην Πάτρα κι εγώ μένω με τον άντρα μου στο Αίγιο. Αποφασίσαμε λοιπόν με τον άντρα μου φέτος την Πρωτοχρονιά να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε στην Πάτρα για να δω τους γονείς μου και να κάνουμε Πρωτοχρονιά μαζί.

Όταν το έμαθε η πεθερά μου, μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με αυτό φυσικά αρκεί λέει τα παιδιά μου να κάνουν Πρωτοχρονιά μαζί της. Η πεθερά μου είναι ένας πολύ εγωιστής άνθρωπος. Θέλει συνεχώς να περνάει το δικό της και με υποτιμάει διαρκώς.

Εκείνη είναι ψυχολόγος κι εγώ ταμίας στο σούπερ μάρκετ βλέπετε. Θεωρεί λοιπόν ότι τα εγγόνια της δεν πρέπει να κάνουν  Πρωτοχρονιά μακριά της επειδή σε αντίθεση με τους γονείς μου δεν έχει άλλα εγγόνια. Όμως αυτό δεν είναι σωστό και φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου κάθε Χριστούγεννα γίνεται τύφλα στο μεθύσι και τσακώνεται με τους καλεσμένους

Η πεθερά μου με απειλεί ότι αν δεν την υπακούσω δε θα μας ξανά μιλήσει και θα σταματήσει να μας βοηθάει με τα παιδιά και το σπίτι. Εγώ φταίω που της άφηνα τα παιδιά όταν δουλεύαμε, αντί να πάρω μία νταντά επειδή ήθελα να γλιτώσω τα χρήματα αλλά και να περάσουν χρόνο τα παιδιά με την γιαγιά τους.

Και αυτό που με νευριάζει ακόμη περισσότερο είναι που ο άντρας μου την δικαιολογεί και μάλιστα θεωρεί ότι δεν έχει και άδικο και είναι και λογικό να μην θέλει να κάνει Πρωτοχρονιά  μόνο με τον άντρα της. Εγώ της φταίω που δεν έκανε δεύτερο παιδί;

Οι γονείς μου δεν έχουν ανάγκη να δουν τα εγγόνια τους δηλαδή; Εγώ δεν έχω ανάγκη να δω τους γονείς μου και το μέρος που γεννήθηκα και μεγάλωσα και να ξεφύγω λίγο από τα συνηθισμένα; Τελικά δίκιο έχουν όσοι λένε ότι δεν πρέπει οι γιαγιάδες να προσέχουν τα εγγόνια τους.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα μαζί μας γιατί είναι συνεχώς μπροστά από έναν υπολογιστή

Είχα διαβάσει ότι αν οι γιαγιάδες περνούν πολύ χρόνο με τα εγγόνια, νομίζουν ότι έχουν λόγο στην ανατροφή τους. Είμαι έξαλλη. Στον άντρα μου έκανα ξεκαθάριση ότι αυτό δε θα γίνει και μάλιστα αν θέλει μπορεί να μείνει πίσω και να κάνει Πρωτοχρονιά μαζί της. Εγώ δεν κάνω ξεχωριστά  Πρωτοχρονιά  με τα παιδιά μου επειδή αυτή έτσι θέλει.

Photo cover via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close