μαθητές-είπαν-τα-καλάντα-στους-παππούδες-τους-

Είπαμε τα κάλαντα στους παππούδες και στις γιαγιάδες των παιδιών: Η συγκινητική ανάρτηση δασκάλου. Λίγο πριν κλείσουν για Χριστούγεννα, οι μαθητές με παρότρυνση του δασκάλου είπαν τα κάλαντα στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους.

Η αλήθεια είναι πως οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι η αδυναμία κάθε παιδιού. Έχουν τον τρόπο να σε κανακεύουν και να καλομαθαίνουν, που κανένας γονιός δε θα το καταφέρει ποτέ. Όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος όμως έχουμε την τάση μερικές φορές να ξεχνάμε ότι γίνεται πιο ευαίσθητος.

Ότι έχει ανάγκη και αυτός από περιποίηση και από γλυκά λόγια. Όμως ο δάσκαλος Μάριος Μαζάρης δεν το ξέχασε και πήρε μία φανταστική πρωτοβουλία. Ζήτησε από τους γονείς των μαθητών του, τα τηλέφωνα του παππού και της γιαγιάς τους.

Δείτε ακόμα Δάσκαλος συγκινεί με τα πιο όμορφα μπράβο στις εργασίες των μαθητών του

Έτσι οι μαθητές λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα, πήραν τηλέφωνα τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και τους είπαν τα κάλαντα. Οι αντιδράσεις των παππούδων και των γιαγιάδων ήταν τόσο συγκινητικές που μέχρι και ο κύριος Μάριος Μαζάρης συγκινήθηκε.

Φυσικά μοιράστηκε την εμπειρία του μέσα από την σελίδα στο Facebook Αναγνωστικό, περνώντας όπως κάθε άλλη φορά το δικό του μήνυμα σε όσους τον διαβάζουν. Διαβάστε παρακάτω το κείμενο του δασκάλου:

Το κείμενο του δασκάλου

Η χρονιά τελείωσε με αμέτρητη συγκίνηση. Είπα χθες στους γονείς να μου στείλουν τηλέφωνα παππούδων και γιαγιάδων των παιδιών μου, το σχέδιο ήταν να τους τηλεφωνήσουμε σήμερα από την τάξη , να μπούμε σε ανοικτή ακρόαση και να τους τραγουδήσουμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων , σε κάθε έναν , σε κάθε μια ξεχωριστά.

Έτσι κι έγινε. Αν μπορούσα να μαζέψω δάκρυα από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου , θα είχα σακούλια ολόκληρα. Οι φωνές που έτρεμαν, τα Ευχαριστώ παιδιά μου, τα Μέσα από την ψυχή μου με συγκινήσατε, τα Πόσο θα ήθελα να σας αγκαλιάσω , ίσως δεν έχω ζήσει τόση συγκίνηση όσα χρόνια ζω μέσα στα σχολεία.

Παραδέχομαι, έχω μια ευκολία στο να σκέφτομαι ιδέες, αλλά το θέμα είναι ότι η συγκίνηση της μιας με οδηγεί στην άλλη και όλα αυτά με ξεπερνούν , μας ξεπερνούν. Πολλά παιδιά με είδαν που είχα βουρκώσει με τα λόγια των παππούδων και γιαγιάδων.

Δείτε ακόμα Η φωτογραφία της 8χρονης Νικολέτας δείχνει γιατί δεν πρέπει να είναι στο σχολείο χωρίς νοσηλευτή – Το ξέσπασμα της μαμάς της

Κάθε ένας μετά τα κάλαντα μας περιέγραφε μια μικρή σκηνή από την εποχή που εκείνοι έβγαιναν μικροί στους δρόμους για τα κάλαντα. Οι εποχές έχουν αλλάξει τόσο πολύ , οι άνθρωποι έχουν τόση ανάγκη από την επαφή και το νοιάξιμο και οι παππούδες και γιαγιάδες περισσότερο.

Έχοντας χάσει όλους τους δικούς μου, δεν μπορώ να μη γίνω κομμάτια ακούγοντας τους άλλους να μιλούν με τα εγγόνια τους. Κλείνω με την ευχή τα δάκρυα χαράς να καθαρίζουν το μέσα μας και να μπορούμε να σκεφτόμαστε πιο καθαρά τα ουσιαστικά.

Κλειδώνω την τάξη πιστεύοντας ότι σήμερα ήταν μια από τις ομορφότερες μέρες όλων όσοι σήμερα συνδεθήκαμε. Καλές γιορτές.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close