Εσείς το γνωρίζατε; Το μοναδικό ελληνικό γραφικό νησάκι που πας με τα πόδια!

Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα μαγευτικό νησάκι που μπορείς να πας με τα πόδια; Και όμως… ενώνεται με πεζογέφυρα με τη στεριά και είναι ότι πιο όμορφο έχετε δει μέχρι τώρα. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να δείτε από κοντά αυτόν τον μικρό επίγειο παράδεισο που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι! Γραφικό, μικρό, θα γίνει το αγαπημένο σας μέρος για ηρεμία και χαλάρωση!

Ο λόγος για το νησί Κουκουμίτσα στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, που έχει μία ιδιαιτερότητα, ενώνεται με τη στεριά με μία πεζογέφυρα και μπορείτε άνετα να το προσεγγίσετε ακόμη και με τα πόδια.

Σύμφωνα με το travelstyle  είναι ένα πολύ γραφικό νησάκι που έχει ένα εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου. Αποτελεί στέκι τους καλοκαιρινούς μήνες για πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόνιτσας και άλλων φορέων και σφύζει από ζωή. Επίσης, αποτελεί αγαπημένο μέρος για περίπατο για τους κατοίκους αλλά και ασφαλές λιμάνι για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Βόνιτσα: 

Η “κούκλα” του Αμβρακικού Δίπλα στον Αμβρακικό, στο νότιο κομμάτι του, δεσπόζει μια μικρή πόλη με πολλές ομορφιές και μακραίωνη ιστορία. Μια κωμόπολη, την οποία αξίζει να περπατήσετε για να χαρείτε και να απολαύσετε τις ομορφιές της. Με το “μπαλκόνι” της να έχει θέα σε όλο τον Αμβρακικό, η γραφική Βόνιτσα, η παραλιακή κωμόπολη με το έντονο νησιώτικο χρώμα, στέκει όλο χάρη.

Εσείς το γνωρίζατε; Το μοναδικό ελληνικό γραφικό νησάκι που πας με τα πόδια!

Δειτε ακομα:Παξοί: Το νησί που έφτιαξε ο Ποσειδώνας για να ζήσει τον έρωτά του 

Το καλοδιατηρημένο ενετικό κάστρο στον πευκόφυτο λόφο αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο. Η πολυσύχναστη προκυμαία με τα εστιατόρια και τα καφέ, η σύγχρονη μαρίνα για αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη, οι δαντελωτές ακρογιαλιές της περιοχής συνθέτουν τη μοναδική εικόνα της Βόνιτσας. Η κωμόπολη αποτελεί την έδρα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, εμπορική αποικία των Κορινθίων, που ιδρύθηκε γύρω στο 630 π.Χ. σε χερσόνησο κοντά στο Άκτιο. Όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ακαρνανίας παρήκμασε όταν οι Ρωμαίοι ίδρυσαν τη Νικόπολη στην απέναντι πλευρά του Αμβρακικού και ανάγκασαν τους κατοίκους της περιοχής να μεταφερθούν εκεί. Με τον καιρό, στα Βυζαντινά χρόνια η πόλη άκμασε ξανά, με το όνομα Βόνιτσα αυτή τη φορά και στο ακριβές σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η πόλη πέρασε για ένα μεγάλο διάστημα υπό τον έλεγχο των Βενετών, και συγκεκριμένα από το 1684 έως το 1797. Το 1832 αποτέλεσε τμήμα του νέου Ελληνικού κράτους.

Δειτε ακομα:Το ελληνικό νησί που προτείνουν οι New York Times για διακοπές μακριά από τα πλήθη

 

 

Το ειδαμε στο: travelstyle.gr

Close