η_διαφορά_ηλικίας_στα_ζευγάρια_

Μπορεί να μην το πιστεύετε όμως σύμφωνα με τους ψυχολόγους το μυστικό της επιτυχίας σε μία σχέση είναι η διαφορά ηλικίας. Δείτε γιατί.

Η διαφορά ηλικίας σε μία σχέση είναι ένα ταμπού που  μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί. Κάθε φορά που ένα ζευγάρι έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας ο κόσμος τους κοιτάζει παράξενα και τους σχολιάζει με καχυποψία. Σύμφωνα μάλιστα με την κοινή γνώμη, η διαφορά ηλικίας μπορεί να μην είναι και τόσο φυσιολογική όταν είναι μεγάλη.

Παρόλα αυτά οι ψυχολόγοι έχουν αντίθετη άποψη. Όχι μόνο επικροτούν την διαφορά ηλικίας αλλά θεωρούν ότι αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να είναι και το μυστικό για μία επιτυχημένη σχέση. Σας φαίνεται παράξενο; Λοιπόν οι ψυχολόγοι θα μας εξηγήσουν πως στηρίζουν αυτή την άποψη. Διαβάστε παρακάτω: 

Το διπλό πρότυπο στην διαφορά ηλικίας

η_διαφορά_ηλικίας_στα_ζευγάρια_

Από τη στιγμή που το κοινό μαθαίνει για ένα νέο ζευγάρι διασημοτήτων με σημαντική διαφορά ηλικίας, γίνεται αμέσως μεγάλη είδηση, κάτι που αποδεικνύει αρκετά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένα στίγμα στην κοινωνία μας γύρω από αυτές τις σχέσεις.

η_διαφορά_ηλικίας_στα_ζευγάρια_

Αυτό αποδείχθηκε από μια μελέτη όπου οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν διαφορετικά ζευγάρια: διαπίστωσε ότι τα ειδύλλια Μαΐου-Δεκεμβρίου είχαν σημαντικά χαμηλότερες βαθμολογίες.

Όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη στη σχέση, τυπικά δέχεται περισσότερη κριτική, σε αντίθεση με τις σχέσεις  όπου ο άντρας είναι μεγαλύτερος. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι σημειώνουν ότι μόνο οι γυναίκες αναφέρονται με υποτιμητικούς όρους ενώ οι άντρες τυπικά επαινούνται, κάτι που αποτελεί προφανές διπλό πρότυπο.

Σχέσεις που κρατούν τους ανθρώπους ικανοποιημένους

η_διαφορά_ηλικίας_στα_ζευγάρια_

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη εδώ είναι αν οι άνθρωποι παίρνουν αυτό που θέλουν από τις σχέσεις που βρίσκονται. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένοι με τους νεότερους συντρόφους, τουλάχιστον, στην αρχή της σχέσης τους.

Επίσης, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες που βγαίνουν συγκεκριμένα με νεότερους άντρες αισθάνονται πιο σίγουρες για τον εαυτό τους και ενεργές.

Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι αν θα λειτουργήσει;

η_διαφορά_ηλικίας_στα_ζευγάρια_

Η σωστή απάντηση εδώ θα ήταν ότι κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και δεν υπάρχει καθολική αλήθεια. Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν ορισμένοι κανονικοί κανόνες: ο σύντροφός σας και εσείς πρέπει να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, στόχους σχέσης και υποστηρικτικούς ανθρώπους γύρω σας.

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι δεν έχει σημασία η πραγματική σας ηλικία, αλλά η ηλικία που φανερώνει ο χαρακτήρας σας οπότε πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη. Οπότε μερικοί άνθρωποι είναι πιο νεανικοί από τους νέους και το αντίθετο, όσων αφορά τον χαρακτήρα.

Η διαφορά ηλικίας στα ομόφυλα ζευγάρια

η_διαφορά_ηλικίας_στα_ζευγάρια_

Μελέτες υποδεικνύουν ότι στους ομοφυλοφιλικούς γάμους, η διαφορά ηλικίας μεταξύ των ανθρώπων είναι συχνά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους, παρόλο που τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερη κριτική.

Εξακολουθούν να αισθάνονται σαν μια ομάδα, να απολαμβάνουν τα αμοιβαία οφέλη που φέρνει η διαφορά ηλικίας και εκτιμούν την υποστήριξη των ανθρώπων γύρω τους.

Τι πιστεύει ο κόσμος

η_διαφορά_ηλικίας_στα_ζευγάρια_

” Το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα στην διασκέδαση και δεν σας αρέσουν τα ίδια πράγματα στην τηλεόραση, στην μουσική, κλπ”. FuzzyElf47/Reddit

“‘Είναι ωραίο να μαθαίνεις μία νέα μορφή διασκέδασης με τον σύντροφό σου που πιθανότατα δεν θα είχες ανακαλύψει”. – the_red_scimitar/Reddit

«Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε 11 χρόνια διαφορά. Γνωριστήκαμε όταν ήμουν 21 και εκείνος 32. Πλεονεκτήματα: Στην πραγματικότητα δεν βλέπω τη διαφορά ηλικίας.

Δείτε ακόμα Γιατί το να στέλνετε μηνύματα λήγοντάς τα με τελεία μπορεί να τερματίσει την σχέση σας

Τα πάμε πολύ καλά και είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Ποτέ δεν ένιωσα ότι βρισκόμασταν σε διαφορετικά στάδια ζωής. Μου αρέσει να τον πειράζω ότι τελείωσα το νηπιαγωγείο όταν τελείωσε το λύκειο.

Μειονεκτήματα: Ποτέ δεν ξέρω σε ποια ταινία, τραγουδιστή, ηθοποιό, τραγούδι, βιβλίο κ.λπ. αναφέρεται γιατί ήταν πριν από την εποχή μου. Του αρέσει να με πειράζει πολύ. Συνολικά, λειτουργεί υπέροχα για εμάς. » – beautifuldisasterxx/Reddit

«Ο άντρας μου είναι 11 χρόνια μεγαλύτερος από μένα. Το μόνο θέμα που μπορώ να σκεφτώ ότι είναι αρνητικό σχετικά με την διαφορά ηλικίας είναι οι φίλοι του.

Δείτε ακόμα 8 σημάδια συναισθηματικής ανωριμότητας σε μια σχέση

Δεν έχω συνηθίσει να κάνω παρέα με άτομα της ηλικίας τους και τείνει να με τρομάζει αυτό. Είναι όλοι τους πολύ ωραίοι, αλλά έχουν ζήσει ή ζουν έναν πιο τραχύ τρόπο ζωής από μένα ». – Shelleylovesyou/Reddit

«Ο σύζυγός μου 11μιση χρόνια μεγαλύτερος από μένα και στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ θέμα. Οι γονείς μου ανησυχούσαν όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε (ήμουν αρκετά νέα), αλλά αφού τον γνώρισαν δεν ήταν πλέον θέμα. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος που με αγαπά και με φροντίζει ». – okberry/Reddit

Από ότι καταλάβατε ο έρωτας δεν κοιτάζει ηλικίες. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει η σχέση που έκανε ένας 20χρονος με μία 60χρονη και έχει γίνει viral στο Tiktok.

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close