Madeline Stuart-η-ιστορία-για-το-μοντέλο-με-σύνδρομο down-και-αυτισμό-

Η Madeline Stuart είναι ένα supermodel με σύνδρομο Down και αυτισμό που συνεχώς καταφέρνει να κατακτά νέους στόχους. Η ιστορία της θα σας συγκινήσει!

Υπάρχουν 1,2 δισεκατομμύρια άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο. Και είναι μια καλή στιγμή για τις επωνυμίες και τη μόδα να ευαισθητοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο περιεκτικοί. Πρόσφατα, αυτό το κενό άρχισε να καλύπτεται και ορισμένες θετικές αλλαγές συμβαίνουν πλέον στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς.

Το supermodel Madeline Stuart είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της διαφώτισης που συμβαίνει στο μυαλό των trendsetters και των κολοσσών της βιομηχανίας ομορφιάς. Έχοντας σύνδρομο Down και αυτισμό, αυτό το κορίτσι σκαρφαλώνει στο Έβερεστ του κόσμου του μόντελινγκ σαν επαγγελματίας και αποδεικνύει ότι η ομορφιά θα κατακτήσει τον κόσμο.

Δείτε ακόμα Παιδιά με Σύνδρομο Down γίνονται ήρωες της Disney – Πανέμορφες εικόνες!

Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για το μοντέλο με σύνδρομο Down και αυτισμό που δεν άφησε καμία δυσκολία να την φέρει πίσω και κατακτά συνεχώς νέους στόχους. Διαβάστε παρακάτω: 

Η Μαντλίν δεν είναι μόνο σταρ της μόδας, αλλά και πρότυπο.

Η Madeline Stuart είναι ένα supermodel από την Αυστραλία με σύνδρομο Down και αυτισμό. Έχει περιγραφεί ως το πρώτο  μοντέλο στον κόσμο που έχει σύνδρομο Down.

Madeline Stuart-η-ιστορία-για-το-μοντέλο-με-σύνδρομο down-και-αυτισμό-

© Madeline Stuart / Facebook

Μέχρι τα 25α γενέθλιά της, σημείωσε τέτοια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της που η ιστορία της μπορεί να αποτελέσει μια πλοκή για ένα άλλο, σύγχρονο παραμύθι που θα μεταδοθεί μέσα στις επόμενες γενιές. Παραμένει όμως εντυπωσιακά σεμνή και ειλικρινής, όπως ακριβώς ήταν στην αρχή της καριέρας της.

Madeline Stuart-η-ιστορία-για-το-μοντέλο-με-σύνδρομο down-και-αυτισμό-

© Madeline Stuart / Facebook

Η Madeline έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο από πολλούς και ρωτήθηκε σε μια συνέντευξη για τη στάση της απέναντι στη φήμη της. Εξήγησε, αναφέροντας τα χαρακτηριστικά που έχει και για τα οποία είναι περήφανη.

Δείτε ακόμα Παιδιά με σύνδρομο Down μεταμορφώνονται σε διάσημα έργα τέχνης

Madeline Stuart-η-ιστορία-για-το-μοντέλο-με-σύνδρομο down-και-αυτισμό-

© Madeline Stuart / Facebook

Είπε, «Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι γλυκιά σαν ένα σοκολατάκι, ευγενική, διακριτική και ο πιο στοργικός άνθρωπος. Δουλεύω σκληρά, δεν έχω κακές συνήθειες και δεν βρίζω. Νομίζω ότι είμαι καλό πρότυπο».

Η μεγαλύτερη χαρά της Madeline είναι να κάνει τη μαμά της περήφανη.

Η μαμά της Madeline, Rosanne, είναι η μεγαλύτερη θαυμάστρια και ο πιο ένθερμος εκπρόσωπός της. Ποτέ δεν κουράζεται να λέει στον κόσμο πόσο τυχερή είναι που δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό της Madeline, ακόμα κι όταν, μετά τη γέννηση της Madeline, ο γιατρός είπε ότι η ζωή της Rosanne θα τελείωνε, καθώς η κόρη της είχε σύνδρομο Down.

Η Rosanne είναι πλέον η πιο εύγλωττη δικηγόρος για άτομα με ειδικές ανάγκες και θέλει η κόρη της να γίνεται αντιληπτή παντού. «Νομίζω ότι, ως μητέρα, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βεβαιωθείς ότι το παιδί σου δεν είναι αόρατο, ότι είναι αποδεκτό και ότι υπάρχει ισότητα για αυτό.

Μέχρι να φύγω από αυτόν τον πλανήτη, θέλω να έχω διδάξει τουλάχιστον στον μισό πληθυσμό ότι είναι εντάξει να έχεις αναπηρία», λέει στη συνέντευξή της.

Δείτε ακόμα Jamie Brewer: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ γυναίκα με σύνδρομο down περπάτησε στη πασαρέλα!

Στο μεταξύ, η Madeline φτάνει σε νέα ύψη. Εκτός από το ότι είναι supermodel και έκανε μια καμπάνια 6.000.000 δολαρίων για τον Hugo Boss, η Madeline κατάφερε να δοκιμάσει τον εαυτό της στον αθλητισμό πρόσφατα.

Madeline Stuart-η-ιστορία-για-το-μοντέλο-με-σύνδρομο down-και-αυτισμό-

© madelinesmodelling_ / Instagram

Πήρε μέρος στο Noosa Special Triathlon και ενθάρρυνε ακόμη και τους θαυμαστές της στο Instagram να έρθουν μαζί της για την κολύμβηση των 100 μέτρων, τον κύκλο 3 χλμ και το τρέξιμο των 500 μέτρων.

Υπάρχει τώρα μια ταινία για τη ζωή και την καριέρα της Madeline.

Η σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Jane Magnusson συνόδευε τη Madeline και τη μητέρα της Rosanne για 4 χρόνια, τόσο στις πασαρέλες όσο και στην ιδιωτική τους ζωή. Και το 2020 μας έδωσε την ιστορία της Madeline με τη μορφή μιας ταινίας ντοκιμαντέρ που ονομάζεται “Maddy the Model”.

Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης και κέρδισε ευρεία αναγνώριση. Η Madeline είχε την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσει τον εαυτό της ως ηθοποιό, αλλά να παραδώσει τη δική της ιστορία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ταινία αντιπροσωπεύει ένα θαρραλέο κορίτσι που δοκιμάζει όλες τις σύγχρονες ιδέες της ταυτότητας και της ομορφιάς.

Madeline Stuart-η-ιστορία-για-το-μοντέλο-με-σύνδρομο down-και-αυτισμό-

© madelinesmodelling_ / Instagram

Η μαμά της Madeline αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη μαγνητοσκόπηση του ντοκιμαντέρ και τη διαδικασία στη συνέντευξή της. Για να γίνουν όλα, η Madeline και η Rosanne πήραν συνέντευξη μέσω email. Ήταν η καλύτερη επιλογή για να επιτρέψει στη Madeline να εκφράσει τις σκέψεις της με τη βοήθεια της μαμάς της.

Δείτε ακόμα Η απάντηση μιας μητέρας παιδιού με σύνδρομο down σε κάποιον που αποκάλεσε το παιδί της άσχημο

Ενώ τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν κάποιες διαφορές στην αντίληψη του κόσμου, η ίδια η ιδέα να τους παρακολουθούν οι κάμερες για χρόνια φαινόταν σαν μια τρομακτική εμπειρία. Αλλά η Madeline τα κατάφερε έξοχα. «Η Madeline λέει ότι ήταν καταπληκτικό», περιγράφει η μαμά της Rosanne.

Η ζωή της Madeline άλλαξε τόσο πολύ και συνεχίζει να εμπνέει πολλούς ανθρώπους.

Οι αλλαγές που ήρθαν ως αποτέλεσμα της φήμης της είναι τόσο ισχυρές όσο ένας ανεμοστρόβιλος για τη Μαντλίν και τη μαμά της. Η Rosanne λέει:

«Από  άνθρωποι που πήγαιναν για ψώνια μια φορά την εβδομάδα και μια βραδινή έξοδο ήταν ο κινηματογράφος, γίναμε άνθρωποι που πετάγαμε σε όλο τον κόσμο, ζούσαμε σε ξενοδοχεία 9 μήνες το χρόνο, συναντούσαμε προέδρους και διασημότητες , κάνοντας περισσότερα σε μια μέρα από ό,τι κάναμε έναν μήνα πριν, κοιμόμασταν πολύ λίγο και παλεύαμε για αποδοχή κάθε μέρα».

Με όλη αυτή τη φήμη, η Madeline έχει ένα πολύ ευγενές όνειρο. Η ίδια λέει, «Το όνειρό μου είναι να είμαι ευτυχισμένη, να ταξιδέψω. Μου λείπουν τόσο πολύ τα ταξίδια.

Δείτε ακόμα Αγαπητή μελλοντική μαμά: παιδιά με συνδρομο down στέλνουν ένα συγκινητικό μήνυμα

Μου λείπει η Νέα Υόρκη κάθε μέρα, μου λείπουν οι πασαρέλες και όλοι οι φίλοι που έκανα στο εξωτερικό. Μου λείπει να δουλεύω κάθε μέρα, μου λείπει πολύ η ζωή πριν από τον περσινό Μάρτιο. Το όνειρό μου είναι να μπορώ να καταξιωθώ διεθνώς».

Madeline Stuart-η-ιστορία-για-το-μοντέλο-με-σύνδρομο down-και-αυτισμό-

© madelinesmodelling_ / Instagram

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close