η-μικρή-μου-κόρη-λέει-ψέματα-

Η μικρή μου κòρη λέει πολλά ψέματα και  ανησυχώ ότι είναι μυθομανής. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή μας.

Τα παιδιά πολύ συχνά λένε ψέματα. Δεν είναι αναγκαστικά ανησυχητικό αυτό. Πολλές φορές τα παιδιά προσπαθούν μέσω των ψεμάτων να εντυπωσιάσουν, να τραβήξουν την προσοχή ή να συμμετέχουν σε μία συζήτηση.

Επίσης πολλές φορές λένε ψέματα για να δουν αν μπορούν να γίνουν πιστευτά και δοκιμάζουν με αυτόν τον τρόπο τους φίλους, τους γονείς, τον παππού και την γιαγιά. Φυσικά όταν ένας μεγαλύτερος καταλάβει ότι το παιδί λέει ψέματα πρέπει να του εξηγήσει ότι δεν είναι σωστό.

Όταν όμως ένα παιδί βρίσκεται στην εφηβεία και λέει πολλά ψέματα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και στην εφηβεία νιώθεις την ανάγκη να θες να ξεχωρίσεις, όμως η αλήθεια είναι ότι στην εφηβεία προσπαθείς να το κάνεις με διαφορετικούς τρόπους. Η μητέρα της σημερινής μας ιστορίας αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και θέλει την συμβουλή μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Η μικρή μου κòρη λέει πολλά ψέματα και  ανησυχώ ότι είναι μυθομανής

Ονομάζομαι Γεωργία και έχω μία κόρη 24 ετών και μία κόρη 13 ετών. Η διαφορά ηλικίας τους είναι μεγάλη, διότι είναι αδερφές από διαφορετικούς γάμους αλλά ήταν πάντα πολύ δεμένες. Η μεγάλη μου, πρόσεχε την μικρή όταν εγώ ήμουν στην δουλειά και ακόμη και σήμερα πολλές φορές γίνεται αυτή αυστηρή μαζί της και όχι εγώ.

Η μεγάλη μου κòρη πριν 5 μήνες έφυγε από το σπίτι για να πάει να ζήσει με το αγόρι της. Από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Η μικρή ξεκίνησε να λέει ψέματα. Στην αρχή ήταν μικρά. Ότι δεν ήταν με αυτή την φίλη στην πλατεία αλλά με την άλλη, ότι έχει πάρει 2 κιλά ενώ δεν είχε πάρει και άλλα.

η-μικρή-μου-κόρη-λέει-ψέματα-

Photo via: loulakid.gr

Στην συνέχεια όμως έγιναν σοβαρότερα. Ξεκίνησε να μας λέει ότι πονάει σε διάφορα σημεία του σώματος και όταν την πηγαίναμε στον γιατρό μας έλεγε ότι δεν έχει τίποτα. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ψυχοσωματικό αλλά πλέον ξεκινάω να αμφιβάλλω και γι’ αυτό.

Δείτε ακόμα Ο πεθερός μου δεν έχει πληρώσει ποτέ για το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα

Έστελνε μήνυμα στην μεγάλη μου κόρη και της έλεγε ψέματα ότι τσακωθήκαμε άσχημα και ότι την έβαλα τιμωρία ενώ στο σπίτι δεν είχε γίνει το παραμικρό. Της έλεγε ότι εγώ και ο μπαμπάς της δεν τα πάμε καλά, ότι έβρισκε περίεργα μηνύματα στο κινητό μου με άλλους άντρες κλπ.

Η μεγάλη μου κòρη μία ζωή έτρεχε να δει τι έγινε και όταν συνειδητοποιούσε ότι τίποτα δεν συνέβαινε την έβαζε κάτω και της εξηγούσε ότι δεν είναι σωστό. Την μαλώναμε, της στερούσαμε εξόδους, την περνάμε με το καλό, καμία βελτίωση.

η-μικρή-μου-κόρη-λέει-ψέματα-

Photo via: edwzeis.gr

Το ξέρω ότι θα μου πείτε ότι το κάνει αυτό από αντίδραση επειδή η μεγάλη μου κόρη έφυγε από το σπίτι. Παρόλα αυτά η κòρη μου μπορεί να έφυγε αλλά κάθε μέρα εδώ είναι. Καταρχάς ακόμη δεν έχει πάρει τα ρούχα της. Οπότε κάθε φορά που κανονίζει βόλτα κάθε μέρα δηλαδή  έρχεται για να βάλει τα καλά της.

Δείτε ακόμα Είμαι έτοιμη να παντρευτώ αλλά δεν θέλω να κάνω παιδιά και φοβάμαι να του το πω μην με χωρίσει

Επίσης στο σπίτι μας κάνει μπάνιο και γενικότερα αν εξαιρέσετε τον ύπνο όλη μέρα είναι στην δουλειά της και μετά στο σπίτι μας μέχρι να σχολάσει το αγόρι της. Οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι τραγικό στην ζωή του παιδιού. Επίσης χάρηκε κιόλας γιατί παλιότερα μοιραζόντουσαν το ίδιο δωμάτιο και τώρα είναι μόνη της.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί συμπεριφέρεται έτσι και αρχίζω και φοβάμαι ότι το παιδί είναι μυθομανής. Η αλήθεια είναι ότι η πεθερά μου είναι ψεύτρα και μάλιστα πολύ. Δεν της δίνουμε σημασία γιατί είναι μεγάλη γυναίκα απλά ό,τι μας λέει δεν το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας.

η-μικρή-μου-κόρη-λέει-ψέματα-

Photo via: passion.ru

Είναι κληρονομικό αυτό; Γιατί δεν θα το αντέξω. Είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύω την αλήθεια, ακόμη κι αν πονάει. Που θέλω τα παιδιά μου να είναι έμπιστα πρόσωπα και όχι να σου λένε καλημέρα και να κοιτάς έξω αν είναι μέρα. Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να το αντιμετωπίσω. Πείτε μου εσείς.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close