πληρώνω-τον-γιο-μου-για-να-προσέχει-την-αδερφή-του-

Πληρώνω τον μεγάλο μου γιο για να προσέχει την αδερφή του και  είμαι περήφανη γι’ αυτό. Η αναγνώστρια πληρώνει τον μεγάλο της γιο για να προσέχει την μικρότερη αδερφή του και περνάει το δικό της μήνυμα.

Πλέον οι γονείς δουλεύουν και μερικές φορές δυσκολεύονται να βρουν άνθρωπο να κρατήσει τα παιδιά τους, είτε επειδή τα οικονομικά τους δεν είναι καλά είτε επειδή δεν εμπιστεύονται κάποιον ακόμη. Επίσης πολλές φορές αναγκάζονται ακόμη και έχοντας baby sitter να αφήσουν τα παιδιά σε συγγενείς.

Στην Ελλάδα τουλάχιστον όταν ένας συγγενής όπως παππούς, γιαγιά, μεγαλύτερα αδέρφια και άλλοι, κρατούν τα παιδιά μας, το κάνουν αφιλοκερδώς. Αυτή η αναγνώστρια όμως αποφάσισε να αλλάξει αυτόν τον κανόνα. Πληρώνει τον γιο της για να κρατάει την μικρότερη αδερφή του και είναι περήφανη γι’ αυτό. Διαβάστε παρακάτω:

Πληρώνω τον μεγάλο μου γιο για να προσέχει την αδερφή του και  είμαι περήφανη γι’ αυτό

Ονομάζομαι Γεωργία και έχω έναν γιο 15 χρονών και μία κόρη 5 ετών. Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία ιστορία όχι τόσο για να πάρω την γνώμη σας όσο για να σας βοηθήσω να δείτε λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε μία πολύ έμπιστη κοπέλα που μας κρατάει τα παιδιά.

Όμως επειδή είναι άνθρωπος και αυτή μερικές φορές μέσα στον μήνα αρρωσταίνει ή θέλει να πάει στους δικούς της ή τέλος πάντων της συμβαίνουν απρόοπτα. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε συμφωνήσει ο μεγαλύτερός μου γιος να προσέχει την μικρή για λίγες ώρες.

πληρώνω-τον-γιο-μου-για-να-προσέχει-την-αδερφή-του-

Photo via: moms.com

Ο γιος μου είναι ένας πολύ υπεύθυνος έφηβος και μάλιστα έχει μεγάλη αδυναμία στην αδερφή του. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά τον πληρώνω κανονικά τα χρήματα που θα έπαιρνε η baby sitter. Σε όσους το έχω πει με κοιτούν περίεργα και μου λένε ότι ο γιος μου θα έπρεπε να κρατάει την αδερφή του δωρεάν.

Δείτε ακόμα Εδώ και 2 χρόνια ο άντρας μου δεν βγαίνει από το σπίτι και είμαι στα όριά μου

Εγώ όμως δεν συμφωνώ με αυτό για πολλούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι το γεγονός ότι ο γιος μου, δεν επέλεξε να κάνει δεύτερο παιδί. Εγώ και ο πατέρας του το επιλέξαμε. Εφόσον λοιπόν τον χρειαζόμαστε και τον αναγκάζουμε να χάνει τις βόλτες με τους φίλους του και την ανεμελιά του μερικές μέρες τον μήνα, τότε σίγουρα θα πρέπει να ανταμειφθεί γι’ αυτό.

πληρώνω-τον-γιο-μου-για-να-προσέχει-την-αδερφή-του-

Photo via: natalben.com

Επίσης προτιμώ ο γιος μου να βγάζει μερικές μέρες τον μήνα τον χαρτζιλίκι του, νιώθοντας ότι προσφέρει μέσα στο σπίτι παρά να του το δίνουμε απλά και μόνο επειδή έτσι οφείλουμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Τέλος θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο του μαθαίνω την αποταμίευση και το δικαίωμα του “δουλεύω οπότε πληρώνομαι” από μικρή ηλικία.

Σε αυτή μου την απόφαση πέρα από τον τρόπο σκέψης που έχουμε κι εγώ και ο άντρας μου, με οδήγησαν και μερικές εμπειρίες του παρελθόντος. Η μητέρα μου βλέπετε έκανε την αδερφή μου όταν εγώ ήμουν 12 ετών. Από τα 12 μου λοιπόν, κρατούσαν την αδερφή μου για ώρες.

Δείτε ακόμα Η σύντροφός μου, μου έκρυψε ότι έχει παιδί και θέλω να χωρίσω

Αναγκαζόμουν να την παίρνω μαζί μου στις βόλτες στην γειτονιά με τις φίλες μου, την τάιζα, την διάβαζα, την κοίμιζα. Από 13 ετών κυκλοφορούσα με καρότσια στην γειτονιά και είχα αναλάβει εγώ την αποκλειστική της ευθύνη διότι ο πατέρας μας δούλευε στο εξωτερικό και η μητέρα μου έκανε 2 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα.

Δύσκολες μέρες. Θυμάμαι την αδερφή μου να φτάνει 11 ετών και να εμπιστεύεται περισσότερο εμένα παρά τους γονείς μας. Θυμάμαι επίσης το παράπονό μου, που όλες μου οι φίλες έβγαιναν και ήταν ανέμελες κι εγώ είχα το νου μου, αν το παιδί πεινάει, νυστάζει, πότε θα κοιμηθεί κι αν το μέρος που θα πάμε θα κάνει και την μικρή να περάσει καλά.

Πολλές ευθύνες για ένα 12χρονο ή 13χρονο κορίτσι. Και αυτό κράτησε μέχρι τα 15 μου. Σίγουρα δε θα ζητούσα από την μητέρα μου να με πληρώσει διότι τα χρόνια ήταν δύσκολα. Όμως πάντα σκεφτόμουν “εφόσον δεν προλαβαίνατε να προσέξετε δεύτερο παιδί, γιατί το κάνατε;”.

Δείτε ακόμα Βάφτισε το παιδί μου με την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα δίπλα του και εξαφανίστηκε

Πάντα είχα το παράπονο “τόσα χρόνια μετά κι ένα ευχαριστώ που μεγάλωσα το παιδί σας στην πιο δύσκολη ηλικία του, δεν άκουσα”. Εγώ λοιπόν εφόσον σαν μάνα μερικές φορές έρχομαι σε αδιέξοδο με την baby sitter και αποφασίζω να αφήσω το παιδί στον αδερφό του, δε θα του φερθώ με αχαριστία.

πληρώνω-τον-γιο-μου-για-να-προσέχει-την-αδερφή-του-

Photo via: stocksy.com

Και το χαρτζιλίκι του το παίρνει και ευχαριστώ του λέμε και του υπενθυμίζουμε κάθε φορά πόσο καλή δουλειά κάνει σαν αδερφός και πόσο περήφανοι είμαστε γι’ αυτόν. Θέλω ο γιος μου να νιώθει περήφανος για τον εαυτό του, θέλω ο γιος μου να ανταμείβεται και υλικά και συναισθηματικά.

Και θα συμβούλευα κι εσάς να κάνετε το ίδιο. Τα παιδιά μας δεν έρχονται στον κόσμο για να μας εξυπηρετούν μόνο. Είναι εύκολο να τους αφήνουμε τα αδέρφια τους και να φεύγουμε. Όμως πρέπει να ξέρουν ότι θα ανταμειφθούν και να εκτιμάμε αυτά που κάνουν για εμάς. Δεν συμφωνείτε;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close