Η πεθερά μου αγόρασε κινητό στην 9χρονη κoρη μου κρυφά! Είμαι έξω φρενών! Τι να κάνω

Η σημερινή  ιστορία μας έκανε αίσθηση. Μια αναγνώστρια μας αποκαλύπτει ότι η πεθερά της, πήρε την πρωτοβουλία να αγοράσει κινητό τηλέφωνο στην κòρη της, ενώ η αναγνώστρια ήταν άκρως αντίθετη σε αυτό.

Μοιράζεται την ιστορία της μαζί μας και εμείς αποφασίσαμε να την ανεβάσουμε στο daddy-cool.gr για να μας πείτε την δική σας άποψη. Προσπαθήστε να είστε επιεικείς και ευγενικοί στα σχόλια. Διαβάστε την ιστορία παρακάτω:

Προτού ξεκινήσω την ιστορία μου, θα ήθελα να εξηγήσω ότι απεχθάνομαι τους γονείς που έχουν δώσει κινητό τηλέφωνο στα παιδιά τους από το Δημοτικό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένας λόγος τα παιδιά του Δημοτικού να έχουν κινητό.

Δείτε ακόμα Ο σύζυγός μου, κανόνισε εν αγνοία μου να ζήσουμε μόνιμα στην Γερμανία! Είμαι έξω φρενών! Τι να κάνω;

Επίσης, η ηλικία αυτή, είναι για να παίζουν στις παιδικές χαρές και να γυμνάζονται μέσα από το παιχνίδι και όσο αφορά το σώμα και όσων αφορά το μυαλό. Έτσι είχαμε αποφασίσει από κοινού με τον σύζυγό μου να μην πάρουμε κινητό τηλέφωνο στη κòρη μας μέχρι να φτάσει το Γυμνάσιο.

Η κòρη μου παραπονιόταν συχνά. Έλεγε αυτά που έλεγαν όλα τα παιδιά. Ότι έχουν όλες οι φίλες της και ότι θέλει κι εκείνη. Αλλά εγώ δεν έδινα περιθώριο να συνεχιστεί η κουβέντα και το έληγε και εκείνη. Μετά την καραντίνα η κòρη μου ξεκίνησε να πηγαίνει πιο συχνά στην γιαγιά της, επειδή είχε να την δει τόσο καιρό.

Η πεθερά μου αγόρασε κινητό στην 9χρονη κòρη μου κρυφά! Είμαι έξω φρενών! Τι να κάνω;

Η πεθερά μου είναι από τις γυναίκες που επεμβαίνουν πολύ στην οικογένειά μου. Παρεμβαίνει όταν δεν προλαβαίνω να κάνω δουλειές στο σπίτι, ανακατεύεται όταν μαλώνω τον σύζυγό μου και σίγουρα επεμβαίνει σε ότι αφορά την κòρη μου.

Με κρίνει για τον τρόπο που την μεγαλώνω, για το φαγητό που της μαγειρεύω, για τους βαθμούς που παίρνει στο σχολείο, για τον τρόπο που της μιλάω. Εγώ προσπαθώ να μην δίνω σημασία αν και υπάρχουν πολλές φορές που έχω βγει εκτός εαυτού. Ευτυχώς ο άντρας μου είναι αντικειμενικός, οπότε με ηρεμεί.

Γενικότερα με τον σύζυγό μου έχουμε κοινές απόψεις όσων αφορά την διαπαιδαγώγηση του παιδιού οπότε σίγουρα με καταλαβαίνει. Μετά την καραντίνα λοιπόν, άφησα την κòρη μου να κοιμηθεί 5 μέρες στην γιαγιά της.

Το ήθελε πολύ, γιατί είναι πολύ κοντά και είχαν λείψει η μία στην άλλη. Σίγουρα, έχω τις διαφορές μου με την πεθερά μου αλλά δεν θέλω να στερώ την εγγονή από την γιαγιά της για θέματα που αφορούν τους μεγάλους. Επίσης, είχαμε ανάγκη και εγώ με τον σύζυγό μου να περάσουμε λίγες στιγμές μαζί.

Η πεθερά μου αγόρασε κινητό στην 9χρονη κòρη μου κρυφά! Είμαι έξω φρενών! Τι να κάνω;

Αυτές τις 5 μέρες μιλούσαμε με την κòρη μου καθημερινά ενώ πήγαινα και για λίγες ώρες την ημέρα για να την δω. Επειδή η παρέα της πεθεράς μου όμως δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη καθόμουν μόνο για να δω τι κάνει το παιδί και μετά έφευγα. Όλα μου φαίνονταν φυσιολογικά.

Όταν γύρισε λοιπόν στο σπίτι το παιδί, όλα ήταν φυσιολογικά. Καμιά εβδομάδα μετά, μπαίνω στο δωμάτιο της για να το τακτοποιήσω και βρίσκω μέσα στο συρτάρι της, ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν δικό της. Φυσικά έγινε έξαλλη.

Της λέω λοιπόν που βρήκε το κινητό. Ποιος της το πήρε. Στην αρχή δεν ήξερα τι να σκεφτώ. Τότε το παιδί γύρισε και μου είπε ότι της το πήρε η πεθερά μου και μάλιστα την συμβούλευσε να μην μας πει τίποτα. Γι’ αυτό το παιδί το είχε κρυμμένο.

Το λέω στον σύζυγό μου, την παίρνω τηλέφωνο και γίνεται ο χαμός. Εκείνη μου είπε ότι είμαστε υπερβολικοί και ότι ήθελε να κάνει ένα δώρο στο παιδί.

Εγώ φυσικά πιστεύω ότι απλά ήθελε να με κάνει να φανώ κακιά σε σύγκριση με αυτή στα μάτια του.

Γιατί φυσικά το κινητό της το πήρα πίσω και σίγουρα αυτή την στιγμή για το παιδί είμαι εγώ η κακιά και η γιαγιά εκείνη που την καταλαβαίνει. Με έναν τέτοιο φθηνό τρόπο προσπαθεί να μου δείξει ότι είναι καλύτερη; Προσπαθεί να κερδίσει την αδυναμία της κòρης μου; Ο άντρας μου, μου είπε ότι θα της μιλήσει.

Εγώ όμως θεώρησα τόσο κακό αυτό που έκανε από όλες τις απόψεις, που δεν θέλω να έχει τις ίδιες επαφές το παιδί. Εγώ είμαι η μητέρα του και πρέπει να σέβονται όλοι τους δικούς μου κανόνες. Ούτε από την ίδια μου την μητέρα δε θα το δεχόμουν αυτό – αν ζούσε – . Πιστεύετε ότι έχω κάπου άδικο;

Photo cover via: 9volto.gr

Close