Η φίλη μου είναι 21 χρονών & οι γονείς της δεν την αφήνουν να βγει ούτε ραντεβού!

Η σημερινή ιστορία είναι διαφορετική από όλες τις άλλες όμως κρίναμε ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθεί. Μια αναγνώστρια, μοιράστηκε μαζί μας τον προβληματισμό της σχετικά με την ζωή μιας πολύ καλής της φίλης. Η φίλη της είναι 21 ετών και δεν έχει τις ελευθερίες που έχουν άλλα κoριτσια της ηλικίας της.

Ελευθερίες που είναι λογικές να υπάρχουν στα 21 και που αν δεν υπάρχουν, αυτό φέρνει σε κίνδυνο την ομαλή ψυχολογία ενός ατόμου. Διαβάστε παρακάτω την ιστορία και αφήστε την δική σας συμβουλή στα σχόλια. 

Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία της φίλης μου μαζί σας, διότι τα έχω δοκιμάσει όλα αλλά δεν έχουμε δει αποτελέσματα. Η φίλη μου είναι 21 χρονών και είναι από τα καλύτερα κoριτσια που έχω γνωρίσει. Ήταν πάντα επιμελής με τα μαθήματα, φιλική με όλους και συνεσταλμένη.

Δείτε ακόμα Η κoρη μου ειναι 17 ετών και θέλει να πάει μόνη της διακοπές με το αγoρι της! Δεν την αφήνω και αντιδρά!

Είναι ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο. Με τους γονείς που έχει θα μπορούσε να μην έκανε παρέα με κανέναν ή αν έκανε, να ήταν αυτό το αντικοινωνικό κoρίτσι που κάθεται σε μια γωνία και μιλάει με δυσκολία. Παρόλα αυτά ήταν πάντα χαρούμενη και έκανε όλη την παρέα να γελάει.

 Η φίλη μου είναι 21 χρονών & οι γονείς της δεν την αφήνουν να βγει ούτε ραντεβού!

Η φίλη μου, δεν ήταν όμως όπως όλα τα άλλα κoριτσια της ηλικίας μας. Δεν μπορούσε να βγει για ποτό, δεν έβγαινε ποτέ ραντεβού με συνομηλίκους, δεν έχει κάνει ακόμη ολοκληρωμένες σχέσεις. Όλο αυτό, όχι επειδή δεν το είχε ανάγκη, αλλά επειδή έχει δυο γονείς που την καταπιέζουν πολύ.

Είναι αυστηροί και ιδιαίτερα παλαιών αρχών και δεν ξέρω τι ακριβώς περιμένουν να κάνει στη ζωή της. Δεν είναι ότι θέλουν να της βρουν προξενιό, αλλά δεν την αφήνουν να γνωρίσει και κάποιον άνθρωπο από μόνη της.

Την ίδια στιγμή που εμείς βγαίνουμε και διασκεδάζουμε, εκείνη πρέπει να ζητήσει άδεια ακόμη κι αν θέλει να πάει μέχρι αργά στο σπίτι της ξαδέρφης της. Δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ για το παραμικρό, αλλά φαίνεται πως οι γονείς της δεν το αντιλαμβάνονται αυτό.

 Η φίλη μου είναι 21 χρονών & οι γονείς της δεν την αφήνουν να βγει ούτε ραντεβού!

Μου φαίνεται αδιανόητο ότι είναι 21 ετών και δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένες σχέσεις. Δεν έχει βγει ραντεβού ούτε μπορεί να πηγαίνει διακοπές μόνη της. Την ίδια στιγμή μάλιστα που σαν άνθρωπος ποτέ δεν έχει δώσει δικαίωμα, ότι δεν αξίζει την εμπιστοσύνη τους.

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου είναι χήρα και αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί στα 69 της χρόνια! Ντρέπομαι πολύ γι’ αυτό!

Εγώ σαν φίλη προσπάθησα άπειρες φορές να της μιλήσω. Όταν πέρασε σαν φοιτήτρια στην Πάτρα, προσπαθούσα να την πείσω να εκμεταλλευτεί την απουσία των γονιών της και να ξεκινήσει σιγά – σιγά να ζει. Είναι όμως τόσο φοβισμένη για την αντίδραση τους, που ακόμη κι εκεί δεν ένιωθε άνετα.

Μια φορά που πήγε να νιώσει άνετα, ο άνθρωπος που βρήκε ήταν ακατάλληλος και όλο το ειδύλλιο έληξε άδοξα. Στο μεταξύ ακόμη και όταν βρισκόταν στην Πάτρα, οι γονείς της απαιτούσαν τουλάχιστον κάθε Σαββατοκύριακο να γυρίζει πίσω στην Αθήνα. Κάτι που ήταν αδιανόητο, αλλά ήθελαν να έχουν το νου τους λέει.

 Η φίλη μου είναι 21 χρονών & οι γονείς της δεν την αφήνουν να βγει ούτε ραντεβού!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπάθησα να τους μιλήσω με τον τρόπο μου. Όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθώ να τους πείσω ότι είμαι καλή συναναστροφή για το παιδί τους, έτσι ώστε να νιώσουν ασφάλεια μαζί μου και να την αφήνουν να βγαίνει όταν είμαι και γω στην παρέα. Μάταια όμως. Φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Τουλάχιστον όσο βρίσκεται στην Αθήνα να βγαίνει περισσότερο και όταν ξανά γυρίσει στην Πάτρα για να ολοκληρώσει τις σπουδές βλέπουμε. Άλλωστε, αφού την υποχρεώνουν κάθε Σαββατοκύριακο να είναι πίσω, υποθέτω ότι 5 μέρες μπορεί να τις περάσει σχετικά μέσα.

Αρχίζω και ανησυχώ γι’ αυτήν. Μπορεί να μην το δείχνει όμως τα απωθημένα που κρύβει μέσα της είναι σίγουρα πολλά. Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα κάνει την δική της επανάσταση και δε θα έχει κανένα κριτήριο όσων αφορά τους άντρες, τους κίνδυνους της ζωής και γενικότερα την ζωή.

 Η φίλη μου είναι 21 χρονών & οι γονείς της δεν την αφήνουν να βγει ούτε ραντεβού!

Φοβάμαι ότι θα χάσει τον έλεγχο και το μέτρο, διότι κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες κι εκείνη έχει παραμελήσει ακόμη και τις εφηβικές της ανάγκες! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να σταματήσει να τους φοβάται. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να πλησιάσω τους ίδιους.

Δείτε ακόμα Με τον σύντροφό μου πρόκειται να παντρευτούμε όμως τα παιδιά του είναι εμπόδιο & δεν τα θέλω!

Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί να τους μιλήσω πολλές φορές διότι με συμπαθούν πολύ. Όμως έχουν τόσο αυστηρές φυσιογνωμίες που πραγματικά φοβάμαι να τους πάω κόντρα. Ίσως όμως να πρέπει κάποιος να βάλει το θάρρος του μπροστά, μπας και βρεθεί λύση.

Το ξέρω ότι δεν είναι μια ιστορία σαν αυτές που βλέπουμε να ανεβαίνουν ανά διαστήματα. Παρόλα αυτά, θέλω την γνώμη ανθρώπων που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και που πιθανόν θα μεγαλώνουν παιδιά στην δική μας ηλικία.

Αυτές οι συμπεριφορές, δεν μπορεί να είναι αποδέκτες εν έτη 2020. Θέλω λοιπόν να μου πείτε πως άνθρωποι της δικής σας ηλικίας, μπορούν να αλλάξουν άποψη. Τι μπορώ να κάνω εγώ γι’ αυτό και τι μπορεί να κάνει η ξαδέρφη μου;

Επίσης θέλω να περάσω κι ένα μήνυμα: δείξτε εμπιστοσύνη στα παιδιά σας. Τα χρυσά κλουβιά μπορεί να είναι χρυσά, όμως παραμένουν κλουβιά. Και δεν γίνεται να αφήνουμε όλες τις ελευθερίες στα αγoρια και να κλείνουμε μέσα  στα κoριτσια λες και ζούμε στο 1800.

Όλα αυτά θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Το χειρότερο είναι όμως, ότι πιθανότατα θα γυρίσουν μπούμερανγκ στις ζωές των ίδιων σας των παιδιών.

Photo via: boro.gr

Close