Η πεθερά μου έβαζε λόγια στον άντρα μου – Μπορεί να μην φταίει αυτός αλλά εγώ παίρνω διαζύγιο

Η πεθερά μου έβαζε λόγια στον άντρα μου – Μπορεί να μην φταίει αυτός αλλά εγώ παίρνω διαζύγιο. Μπορεί σε πολλούς και πολλές οι ιστορίες με τις κακές πεθερές να είναι πλέον κλισέ, όμως δυστυχώς ακόμη υπάρχουν παραδείγματα πεθερών, που επεμβαίνουν στο ζευγάρι.

Σίγουρα κάθε μητέρα θέλει το καλύτερο για το παιδί της. Όμως πολλές μητέρα γίνονται επεμβατικές ακόμη και σε υγιείς σχέσεις, μόνο και μόνο επειδή είναι ανταγωνιστικές με την νύφη τους ή ονειρευόντουσαν κάτι καλύτερο για τον γι@ τους. Κι αυτό δυστυχώς ακόμη και το 2021 παραμένει μία πραγματικότητα.

Στην σημερινή ιστορία λοιπόν θα δούμε πως μία γυναίκα. έχοντας συνεχώς τις παρεμβάσεις της πεθεράς της μέσα στον γάμο της, αποφάσισε να πάρει διαζύγιο ακόμη κι αν ο άντρας της δεν ευθύνεται. Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια, διατηρώντας πάντα την ευγένειά σας. Διαβάστε παρακάτω:

Η πεθερά μου έβαζε λόγια στον άντρα μου

Βρίσκομαι σε απόγνωση γι’ αυτό και αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου με αγνώστους. Γιατί έχω βαρεθεί να τα λέω στην οικογένεια και στους φίλους μου και γιατί αυτή την στιγμή περνάω την πιο σοβαρή ερ@τική μου απογοήτευση.

Δείτε ακόμα Δουλεύω στην επιχείρηση του πατέρα μου και με απειλεί να μην με πληρώσει κάθε φορά που του χαλάω χατίρι

Με τον άντρα μου παίρνουμε διαζύγιο και η αιτία είναι η πεθερά μου. Όταν ήμουν πιο νέα, διάβαζα παρόμοιες ιστορίες και αναρωτιόμουν. Θεωρούσα ότι ήταν υπερβολικές και ότι αν ένα ζευγάρι φτάσει σε σημείο να πάρει διαζύγιο, η πεθερά είναι η αφορμή και όχι η αιτία.

Ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι όμως και να που η ίδια η ζωή, ήρθε να με διαψεύσει. Η πεθερά μου δεν με ήθελε στο πλευρό τους γι@ της από τον γάμο μας κιόλας. Πριν γνωρίσει εμένα ο Πασχάλης, είχε μία μακροχρόνια σχέση με μία άλλη κοπέλα που από ότι ξέρω η πεθερά μου την είχε μέσα στην καρδιά της.

Όταν χώρισαν λοιπόν η πεθερά μου είχε ελπίδες ότι θα τα ξαναβρούν και όταν μετά από ένα χρονικό διάστημα έφερε στο σπίτι τους εμένα για να γνωριστώ με την οικογένειά του, φαίνεται πως οι ελπίδες της αυτές, κατέρρευσαν.

Στα 10 χρόνια που είμαι παντρεμένη με τον άντρα μου, πίστευα και πιστεύω ότι το πρόβλημά της δεν είναι προσωπικό. Δεν έχει κάτι μαζί μου, έχει κάτι με την αντικαταστάτρια της πρώην του Πασχάλη. Τον πρώτο καιρό με έκανε να νιώθω άσχημα αφού με σύγκρινε συνέχεια με την πρώην του Πασχάλη.

Μου έλεγε πόσο πιο αδύνατη ήταν από μένα, πόσο πιο νοικοκυρά, πόσο καλύτερα ήξερε να σταθεί στο πλευρό του γι@ της. Δεν δίστασε μάλιστα πάνω σε έναν καυγά να μου πει ότι η πρώην του Πασχάλη ήταν πιο καλός άνθρωπος από μένα και ότι ποτέ δε θα της μιλούσε έτσι.

Μου έλεγε μάλιστα και σε πολλές περιπτώσεις, ότι ο μόνος λόγος που ο Πασχάλης δεν είναι μαζί με την πρώην του αυτή τη στιγμή, είναι γιατί η πρώην του ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό. Κι ότι αν κάποια στιγμή γυρίσει και κουνήσει έστω και το μικρό της δαχτυλάκι στον Πασχάλη, εγώ θα φύγω από την ζωή του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Από την άλλη ο Πασχάλης μου έδειχνε ότι μόνο εμένα θέλει. Όταν έμεινα έγκυος στο παιδί μας οι εντάσεις είχαν σταματήσει. Λογικά η πεθερά μου σεβάστηκε την κατάστασή μου ή δεν ήθελε να βλάψει το μωρο που κουβαλούσα μέσα μου. Δεν με βοήθησε ιδιαίτερα με την εγκυμοσύνη αλλά δεν ήταν και εχθρική.

Όταν γεννήθηκε το παιδί βρήκε άλλον λόγο να ασχολείται. Μου έκανε συνεχώς υποδείξεις για το πως να το μεγαλώσω. Μου έλεγε έστω και διακριτικά ότι είμαι κακή μάνα και ότι το φορτώνω το παιδί στον Πασχάλη για να κάνω εγώ Ντόλτσε Βίτα.

Φυσικά αυτό δεν ίσχυε. Απλά μερικές φορές χρειαζόταν να δουλεύω και τα βράδια πριν την καραντίνα και για την πεθερά μου, ήταν αδιανόητο να λείπω εγώ και ο Πασχάλης να ήταν μόνος του στο σπίτι για το παιδί. Ο άντρας μου προσπαθούσε να της θέσει όρια όμως μάταια.

Είναι πολλές οι ιστορίες και οι προσβολές που μπορώ να σας διηγηθώ με την πεθερά μου, όμως δε θα το κάνω γιατί δεν θέλω να βγάλω τόσο προσωπικές πληροφορίες στην φόρα. Με πρόσβαλλε όμως σε κάθε ευκαιρία για το σώμα μου, για το πόσο καλή μάνα και σύζυγος ήμουν, ακόμη και για τις επιδόσεις μου…στο κρεβάτι.

Κάθε φορά που ο Πασχάλης ήταν κακοδιάθετος ή τσακωνόμασταν η πεθερά μου, μου πετούσε σπόντες λίγες μέρες μετά, ότι δεν τον ικανοποιώ και είναι λογικό να έχει νεύρα. Μάλιστα ήταν γι’ αυτήν ζήτημα χρόνου ο Πασχάλης να βρει κάποια καλύτερη.

Αυτό που με ενοχλεί στον άντρα μου είναι ότι προσπαθούσε να βάλει όρια όμως το έκανε πάντα με έναν πολύ ευγενικό τρόπο. Σίγουρα είναι η μητέρα του και δεν μπορεί να της μιλήσει πάρα πολύ άσχημα. Όμως κι εγώ ήμουν η γυναίκα του και δεν μπορούσε με το σεις και με το σας να βάλει στην θέση της μία γυναίκα που με έκανε να κλαίω σχεδόν κάθε φορά.

Ήθελα δίπλα μου έναν άνθρωπο προστάτη, στήριγμα, σύζυγο και φίλο, Και όσες φορές είχα ανάγκη να νιώσω ότι στην τόση εχθρικότητα δεν ήμουν μόνη μου, εκείνος προσπαθούσε μία ζωή να βρει την χρυσή τομή. Όμως αυτό δεν είναι μόνο από την μία πλευρά. Πρέπει να γίνονται προσπάθειες και από την άλλη.

Και ήρθε λοιπόν μία μέρα πριν 2 μήνες που μάζεψα μερικά πράγματα και ήρθα να μείνω στην αδερφή μου. Γιατί είχα φτάσει στα όριά μου. Ήθελα επιτέλους να καταλάβει ο Πασχάλης, ποια είναι πραγματικά αυτή που έχει ανάγκη την στήριξή του και ποια προσπαθεί με ύπουλους τρόπους να καταστρέψει την οικογένειά του.

Φυσικά δεν έκανε πολλά πράγματα. Στην αρχή με διεκδικούσε όμως δεν μου έλεγε αυτό που ήθελα να ακούσω. Ότι θα κλείσει οριστικά την πόρτα στην μητέρα του και θα την κρατήσει έξω από την οικογένειά μας. Φυσικά αν θέλει να της μιλάει ή να την επισκέπτεται μπορεί να το κάνει. Όμως όχι μέσα στο σπίτι μου. Όχι όσο είμαι εγώ παρούσα.

Μπορεί να μην ευθύνεται αυτός. Ή μπορεί και να ευθύνεται κι εγώ να μην είμαι σε θέση να το καταλάβω. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι δεν μπορώ να ζω άλλο εγώ και το παιδί μου, σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον. Μέσα στις εντάσεις, στους καυγάδες και στις ίντριγκες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: olagiatingunaika.gr

Close