μην_επιτρέπεις_σε_κανέναν_να_σε_κάνει_να_νιώθεις_αποτυχημένος_

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώσει και να σε θεωρήσει ‘αποτυχία’. Οι συμβουλές του κλινικού ψυχολόγου Δημήτρη Πετρούνια που όλοι πρέπει να διαβάσουμε.

Μερικές φορές έχουμε ανάγκη από έναν άνθρωπο να μας πει ότι δεν είμαστε μία σκέτη αποτυχία. Ότι δεν έχουμε πάρει μόνο λάθος αποφάσεις σε αυτή τη ζωή. Μερικές φορές ερχόμαστε σε αδιέξοδο. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πάρει σωστές αποφάσεις, ότι είμαστε αποτυχημένοι, ότι για όλη μας την ζωή θα δουλεύουμε με λίγα χρήματα.

Ότι δεν έχουμε ταλέντα, ότι δεν χρήζουμε εκτίμησης από οικογένεια, φίλους και εργοδότες. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Όμως ο άνθρωπος πολλές φορές εξαιτίας των δυσκολιών νιώθει ηττημένος. Κι εκεί έχουμε ανάγκη από έναν άλλον  άνθρωπο να μας πει τι πρέπει να κάνουμε.

Δείτε ακόμα Η πραγματική δύναμη μετριέται από το θάρρος σας

Να μας ανοίξει τα μάτια και να μας υπενθυμίσει την αξία μας. Ο Δημήτρης Πετρούνιας είναι γνωστός κλινικός ψυχολόγος και μέσα από μία αληθινή ιστορία διδάσκει στους ανθρώπους που τον ακολουθούν μέσα από την σελίδα του στο Facebook, ότι όσο κι αν η ζωή μας τα φέρει ανάποδα εμείς δεν πρέπει να νιώθουμε αποτυχημένοι.

Το κείμενο είναι διδακτικό τόσο για τους μεγάλους που νιώθουν μία σκέτη αποτυχία όσο και για τους ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά. Μοιράζετε μαζί μας μία ιστορία ενός ανθρώπου που η ζωή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Όμως μέσα από την επιμονή των γονιών του αλλά και την δική του θέληση αργότερα κατάφερε να γίνει Νο1 στο είδος του. Μία ιστορία που έτυχε να την διαβάσουμε σε μία περίοδο της ζωής μας, που τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά.

Δείτε ακόμα Όταν κάποιος σε προσβάλλει θέλει να ξεφορτωθεί τα σκουπίδια που κουβαλάει στη ψυχή του

Μία ιστορία που μας βοήθησε πολύ. Αποφασίσαμε λοιπόν να την μοιραστούμε και μαζί σας, μπας και κάνουμε και κάποιον άλλον να νιώσει καλύτερα. Διαβάστε παρακάτω: 

Στη Βαλτιμόρη. Εκεί γεννήθηκε ο Michael, ένα ψηλό, λεπτό και προβληματικό αγόρι. Ναι, έτσι τον αποκαλούσαν πρώτα οι δάσκαλοι και ύστερα οι καθηγητές. Ο Michael είναι ζωηρός, σπάει πράγματα, τρέχει και έχει κακούς βαθμούς στο σχολείο.

Μερικά από τα προβλήματα του φαίνεται ότι οφείλονται στην εγκατάλειψη του πατέρα του, που άφησε μόνη της την μητέρα του, Debbie, να μεγαλώσει τον Michael και τις δύο αδελφές του Whitney και Hilary.

Δείτε ακόμα Αυτοπεποίθηση σημαίνει θέλω και μπορώ

Ελπίζοντας να βοηθήσει τον γιο της, η Debbie επισκέφτηκε τον Dr. Wax, ο οποίος αμέσως της έδωσε τη διάγνωσή του, που “μύριζε” ισόβια καταδίκη.
«Το παιδί σας έχει διαταραχές προσοχής, είναι υπερκινητικό και δυστυχώς δεν θα κάνει τίποτα καλό στη ζωή του».

Αυτός ο γιατρός έδωσε επίσης στη Debbie κάποια ψυχιατρικά φάρμακα, για τον έλεγχο της ενέργειας του Michael. Η Debbie, όμως, δεν πείστηκε ποτέ για τη χρησιμότητα αυτών των χαπιών και σύντομα τα καταχώνιασε στο κάτω μέρος κάποιου ντουλαπιού, αφήνοντας χώρο σε μια νέα αθλητική δραστηριότητα.

Μετά από παρότρυνση των αδελφών του, η μαμά Debbie πήγε τον Michael στην πισίνα. Ανάμεσα στον Michael και την πισίνα δεν υπήρξε “έρωτας με την πρώτη ματιά”, καθώς το αγόρι δεν ήθελε να βουτήξει και να βάλει το κεφάλι του κάτω από το νερό.

Δείτε ακόμα Αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Τελικά προκαλούμε αυτό που φοβόμαστε;

Άλλη μια αποτυχία; Όχι. Γιατί η Whitney και η Hilary είχαν την σωστή ιδέα. Κολύμπι με την πλάτη, μηδενικές βουτιές και πρόσωπο έξω από το νερό. Ο Michael έριξε σε αυτό το στυλ όλη του την ενέργεια και άρχισε να ‘καταβροχθίζει’ την πισίνα.

Αυτή η δύναμη που έβγαζε, τράβηξε το ενδιαφέρον ενός προπονητή, του Bob Bowman, ο οποίος παρατήρησε μεγάλες δυνατότητες στο αγόρι. Είχε εξαιρετικό φυσικό ταλέντο, αλλά κάτι του έλειπε, ο ρυθμός! Ο Bob δίνει στον Michael κάποια ακουστικά «Είναι Eminem! Αυτός ο ρυθμός είναι για σένα!»
Από εκείνη τη στιγμή, υπό την καθοδήγηση του Bowman, ο Michael γίνεται “Ο Καρχαρίας της Βαλτιμόρης”! Με την πάροδο των ετών κερδίζει 23 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και 26 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Διακρίσεις που τον κατέταξαν ως τον μεγαλύτερο κολυμβητή στην ιστορία.

Δείτε ακόμα Κανείς δεν προδίδει κανέναν αν δεν του το επιτρέψεις.

Ναι, εκείνο το προβληματικό παιδί χωρίς μέλλον είχε γίνει ο #MichaelPhelps, του οποίου τα γενέθλια είναι σήμερα.
Μην αφήσεις κανέναν να σε ρίξει στο καλάθι των αχρήστων.

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώσει και να σε θεωρήσει ‘αποτυχία’.
“Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου.” Χρόνια πολλα Καρχαρία! 🎂

πηγή : Calamaraki
Via: Mommy cool

Photo cover via: boro.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close